Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

Panowie ile auto ciężarowe ma szerokości?

Drogę dojazdowacrobic na 3m czy i 2,7 styknie? Jaka będzie bezpieczna szerokość asfaltu żeby nie załamywać brzegów?

raczej 3m to tylko po 25cm luzu po bokach

Samsung123321 napisał:

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

1, 6 bierz

Da se rade? Nie chce zeby zioną ogniem ale żeby robiło się tym w miare ok i zeby pole wyglądało po tym. Na yt widze i po 1.8 zakładają takze chyba masz racje 

1.6 trzydziestką ciągałem to i rusek pójdzie ....

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

1.4 to kół nie zabierze i jak to będzie wyglądać.

1.4 to do ogrodniczych gdzie są wąskie

12 minut temu, slawek74 napisał:

raczej 3m to tylko po 25cm luzu po bokach

1.6 trzydziestką ciągałem to i rusek pójdzie ....

Ok dzięki to 1.6 kupie. Coś wybiorę. 

Opublikowano
49 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak Ci szkoda tej ziemi 🙆‍♂️ szkłem d*py nie utrzesz 🙃

@6465 sprzedajesz, zmieniasz, zostawiasz ?? 

Panie, to nie są tanie rzeczy i nie o żal tej ziemi chodzi.

44 minuty temu, soltys48 napisał:

3m bedzie ok

No niby tak wstępnie się dogadałem,  ale chciałem przyoszczędzić. Tylko jak ma się załamać w niedługim czasie to lepiej zacisnąć pasa a zrobić jak należy.

20201120_140710.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, kontenovy napisał:

to i tak dopóki studiujesz to nie wzięliby na staż bo to dla absolwentów ekonomii , najgorzej że rekrutację i rozmowy trzeba do centrali do Warszawy jechać, liczba miejsc stażowych dla poszczególnych oddziałów jest ograniczona i są lata kiedy nie ma wcale i zazwyczaj dużo ludzi na to próbuje sie załapać , także radzę za wczasu sie interesować , robota lekka i przyjemna, za biurkiem i co najważniejsze PAŃSTWOWA stąd pewnie i kaska nawet na start na stażu w hvj lepsza niż twoich krewnych a jak zarobisz ,odłożysz, poczujesz kasę poszastasz nią tu i ówdzie to i w końcu dziewczyny jakieś się przykleją a wtedy spijesz taką i do kibelka z nią jak ten kozak w poznaniu

Pisałeś kiedyś ze twoja kuzynka z biura rachunkowego poszła na staz do nbp tylko problem jest taki ze ja chce mieszkac u siebie na wsi a nie w mieście wojewódzkim. Do takowego miasta mam 120km. Może i kasa dobra nwm.

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

Agrest ile m2 takiej drogi?

70 netto za 2x3cm

10 minut temu, slawek74 napisał:

podobno ma być wysoki podatek za takie utwardzenia 😎🤓😉😁

Oby nie. Najwyżej się piachem posypie

Opublikowano
2 minuty temu, ogarek napisał:

Ziobro będzie kasował tych co mają utwardzone dojazdy... 😋

Mam utwardzony kruszywem asfaltowym dojazd i podwórko i niech sp***dala ta "k**wa w d*pę j**ana" jak to stonoga powiedział 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Panowie ile auto ciężarowe ma szerokości?

Drogę dojazdowacrobic na 3m czy i 2,7 styknie? Jaka będzie bezpieczna szerokość asfaltu żeby nie załamywać brzegów?

Czekam tylko aż sobie @Agrest helikopter będzie kupował, bo już takie fanaberie wymyśla że szok, nie ma na co kasy wydawać😉

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Mam utwardzony kruszywem asfaltowym dojazd i podwórko i niech sp***dala ta "k**wa w d*pę j**ana" jak to stonoga powiedział 

Tyle to możesz sobie tu napisać w domu po krzyczeć ale co zechcą to z nami zrobią oj będą boleć te podatki nakładane .

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Czekam tylko aż sobie @Agrest helikopter będzie kupował, bo już takie fanaberie wymyśla że szok, nie ma na co kasy wydawać😉

A kto bogatemu zabroni.. 😎

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

70 netto za 2x3cm

Oby nie. Najwyżej się piachem posypie

To kurde tanio. Nie robisz podbudowy z kruszywa ? 

Opublikowano

@Agrest nie dawaj no smutnych minek, poprzedni post był napisany zartobliwie, dorobiles się ciężką pracą, więc nie zazdroszczę, a powiem że nawet podziwiam, tym bardziej że nie uważasz się za alfe i omege, a najczęściej pieniądz powoduje takie siebie postrzeganie

• Like 1
Opublikowano

Droga przez lata była utwardzana gruzem i szlaką. Stwierdzili że podbudowy z 5cm kruszywa wystarczy. To w tej cenie.

Będą robić drogę gminną to odchodzi transport maszyn. A to sporo grosza.

Opublikowano
Agrest napisał:

Droga przez lata była utwardzana gruzem i szlaką. Stwierdzili że podbudowy z 5cm kruszywa wystarczy. To w tej cenie.

a masz może gdzieś u siebie tam w obejściu biga z siarczanem magnezu tym granulowanym ?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

@Agrest nie dawaj no smutnych minek, poprzedni post był napisany zartobliwie, dorobiles się ciężką pracą, więc nie zazdroszczę, a powiem że nawet podziwiam, tym bardziej że nie uważasz się za alfe i omege, a najczęściej pieniądz powoduje takie siebie postrzeganie

bo agrest nie ma pieniędzy. wszystko pcha w ziemię. 😉

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Agrest napisał:

to uważaj panie , ja też miałem oferty  typu tego nawet w mediach było przyjezdza gosc i mówi żę jego firma robi w okolicy droge [ faktycznie ktoś  robią ] i sie pyta czy nie trzeba drogi utwardzić niby nie drogo ale trzeba zaliczke dać , o a popularne to było że my tu robimy i paliwa mamy nadmiar cały mauzer , paliwo zostawią a jak przelejesz to przyjadą po mauzer masz mauzer z wodą za 2-3 tys .zł              masz i nie dziękuj https://poranny.pl/oszustwo-na-asfalt-bylo-na-wnuczka-na-inkasenta-ale-bywa-i-takie-asfaltowi-oszusci-weszli-w-podlaskie/ar/c3-14294771                           https://gazetalubuska.pl/lubuskie-uwaga-oszusci-naciagajacy-na-tani-asfalt-ostatnio-pojawili-sie-w-zielonej-gorze-i-w-swiebodzinie/ar/c1-14168561

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v