Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pedro2 napisał:

A co do szwagra heh każdy dobry jak raz na jakiś czas przyjedzie i nic nie chce 😋 mój chciał żebym wziął razem z nim jako wspolkredytobiorca krechę 400tys na dom na 20 lat. I moja hipoteka pod zastaw bo on goły. Od dwóch miesięcy nie widziałem chłopa i nie chce widzieć. Bóg uchował że się nie zgodziłem

Mogłeś mu śmiało powiedzieć, żeby gdzie indziej poszukał głupszego od siebie.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
Agrest napisał:

Jak powiedzenie mówi - chcesz zrobić sobie wroga, pożycz mu pieniądze.

czasem warto za te kilkaset złotych stracić kontakt z niektórymi osobami. 😀

• Like 2
Opublikowano

+4 i lekki wiaterek, ptaszki od rana ładnie śpiewają. 

Opublikowano (edytowane)

Słonce bardzo ostro świeci,normalnie jakby pierwszy dzień wiosny,ptaki nie ćwierkają a się drą ze tylko je słychać,brama sucha,cicho i 5C.

Na wschodzie cieplej niż w wlk tej zimy.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, bratrolnika napisał:

Zgadnij...

Jak jedynaczke wezmiesz tę i sam ęo chyba tez szwagra nie masz....

Ale możesz mieć siostrę i szwagier skurwansen gotowy   :P  musiałbyś mieć żonę jedynaczkę i sam nie mieć siostry.   :)

Opublikowano

u nas ma gościu za żonę dziewczynę która w młodości sobie nie żałowała i we wsi ją miał każdy,więc do męża teraz wszyscy mówią szwagier i już się nawet przyzwyczaił do tego

leje od rana,na razie sucha wiosna na szczęście się nie sprawdza,tyle że z nawozami nie idzie ruszyć

• Haha 2
Opublikowano

Pada od godziny  i  *uj bąbki strzelił z wyjazdem na WSTĘPY. 😔

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

+2°, 🌤, wjatra nie ma

Tylko grochowej nie jedz bo będzie wiater 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Ja za mniejsze piniądze moge zarwac kontakty, promocje mam 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

kurde, niby 3 na plusie, ale za łysinę szczypie jak ta lala.

Czapkę załóż :).

Pada od rana. Na pole może by i wjechał, tylko nie wiem czy dało by rade wyjechać z pola.

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

w sumie masz racje ,kasa zawsze miła,daj mi z 5 stów i nie będe się odzywał do Twojego przyszłego szwagra 😉

Opublikowano

Słoneczko przebija. Heh no coś w tym jest, brat cioteczny już prawie rok temu wziął jałówkę, przyjeżdżał codziennie przez 2 tyg już miałem go serdecznie dosyć... wycieliła się, wziął, miał dowieźć kilka stówek "w sobotę" i nie widzę chłopa, ani tel ani sms 😂 latem spotkałem go w mieście to spieprzał aby gdzie się schować

Opublikowano

Tak jest jak nie sprecyzujesz o którą sobotę chodziło.

Ciągle pada...

Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

leje od rana,na razie sucha wiosna na szczęście się nie sprawdza,tyle że z nawozami nie idzie ruszyć

Tak   i tak  nie dobrze....                                                                     Wczoraj  szedł  deszcz  z  zachodu-  wypadało  się przed-,     teraz  idzie  z południa  i wygląda  na to  że  też nie  dojdzie...😦

Opublikowano

Jak były warunki do siewu tośta marudzili i śmialiśta się z tych co posiali. Tera marudzita że wjechać nie można.😁

Spadło 8mm. Jeszcze delikatnie mży.

Opublikowano

A u mnie piękne słoneczko cały ranek. już za łysinę tak nie szczypie. teraz zachmurzylo się i pewnie coś kropnie. 5 przyczep wywiezione. dopiero 3 kojce opróżnione. jeszcze 11.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
  • Dodaj nową pozycję...
v