Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

A jak by ci tak sanepid z 10000 kary zajebał to nawet bym się ucieszył po tym twoim wpisie.  U nas gliniarze przyjechali do księdza i kazali natychmiast cmentarz pozamykać. 

A lepiej by było jak by przy bramach stanęli i każdemu kto wychodzi to po 1000zl mandatu.  I Pała na plecy. 

Przecież Pinokio tłumaczył, że maseczka i dystans społeczny uchronią przed zarażeniem więc po co zamykać cmentarze? A tę pałę to zachowaj dla siebie. ;) 

Opublikowano

@JanKrzysztof Ty byłeś kiedyś 1 listopada na cmentarzu??🤦‍♀️ To może nie widziałeś jakie tłumy są i jak zachować dystans 🤔

, A po jednej gumie niesfornym na lepsze krążenia jak najbardziej przydatne 😎 co nie @6465 

Opublikowano

Widziałem tłumy 30 października wieczorem. Pod osłoną nocy wirus był mniej agresywny? Poza tym, specjalistki od skrobanek na zawołanie, też jak na razie mają się bardzo dobrze, a strajkują już od jakiegoś czasu.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

@JanKrzysztof Ty byłeś kiedyś 1 listopada na cmentarzu??🤦‍♀️ To może nie widziałeś jakie tłumy są i jak zachować dystans 🤔

, A po jednej gumie niesfornym na lepsze krążenia jak najbardziej przydatne 😎 co nie @6465 

Dobrze że w Biedronce wirusa nie na bo słyszałem że w sobotę to nawet do połowy sklepu były kolejki przy kasach 👍 na cmentarz nie można to pojechali na zakupy 

• Like 1
Opublikowano

Może komuś się przyda. Jak nie chcecie darmo iść do apteki to najpierw sprawdźcie która apteka ma dany lek. Na prawdę przydatne.

https://ktomalek.pl/

I jakbyście nie wiedzieli, to od pewnego czasu farmaceuta wystawiać może recepty jak doktor, tyle tylko że wszystko na 100%. Niby najbliższej rodzinie, ale w sumie w większości jesteśmy rodziną jakby sięgnąć odpowiednio daleko wstecz😁

Mi to odpowiada, bo np ostatnio miałem problem z przepisaniem leków od arelgologa córce, bo wizyta utrudniona, a telefonicznie bez kasy doktorka ma w poważaniu. Na szczęście siostra pomogła👍

Opublikowano
4 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Płot betonowy jakieś 1,5m dużo ludzi przez niego skacze 😅

Jak to mówią ... Wysoki do nieba a ... ;)

To u Ciebie tak normalnie przez bramę nie można wejść, czy to tak dla sportu :ph34r: ?

4 godziny temu, mraukot napisał:

pier**licie się z tym wejściem na cmentarzae jak matka z łobuzem.. W sobotę byłem zawieźć co tam potrzebne na groby, wczoraj po południu byliśmy pieszo, dziś pod wieczór też pójdę. Kto i jakim curwa prawem, zamyka "na kłódkę" bramy cmentarne ?!

Przejeżdżałem obok cmentarza w sobotę i wczoraj i pusto. Brama otwarta. W sobotę stała policja ale się nudziła a wczoraj stały na parkingu 2 samochody osobowe. A normalnie 1 listopada jest ciężko tam przejechać, policja ruchem kieruje.

Opublikowano

rozumiem, że skaczesz z torbą pełną zniczy, a w drugiej ręce dzierżysz doniczki z chryzantemami 😉

TheraRolnik napisał:

Po prostu przez płot bliżej 😁 parking przy samym płocie, przez płot i już jesteś na cmentarzu 😛

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

29 minut temu, mraukot napisał:

Nie wiem, nie byłem w twojej okolicy 😋 Apropo's cmentarzy, to mamy ewidentny przykład na to, jak czarnuchy w kieckach robią w .uja społeczeństwo 😎 Łańcuchy to sobie mogą na te swoje zjebane berety zawiesić, a nie na cmentarne bramy ! Żeby nie było że nie na temat, to z nocy 2mm. teraz znowu zaczęło ciapać.

A jak by ci tak sanepid z 10000 kary zajebał to nawet bym się ucieszył po tym twoim wpisie.  U nas gliniarze przyjechali do księdza i kazali natychmiast cmentarz pozamykać. 

A lepiej by było jak by przy bramach stanęli i każdemu kto wychodzi to po 1000zl mandatu.  I Pała na plecy. 

to waszego plebana w .uja zrobili, jak zresztą robią cały ten gówniany, pisowski elektorat.. Nie ma !!!! rozporządzenia nakazującego ZAMYKANIE cmentarzy !!! tak samo milicja, nie ma ŻADNEJ podstawy prawnej do wystawiania mandatów !!! Owszem, może zgłosić delikwenta do SANEPIDu, a ten może podjąć dalsze kroki...

Opublikowano
12 minut temu, TheraRolnik napisał:

Po prostu przez płot bliżej 😁 parking przy samym płocie, przez płot i już jesteś na cmentarzu 😛

To nie możecie zgłosić do zarządcy cmentarza aby zrobić furtkę i wchodzić normalnie ?

6 minut temu, Bananek napisał:

rozumiem, że skaczesz z torbą pełną zniczy, a w drugiej ręce dzierżysz doniczki z chryzantemami 😉

Gorzej jak zapałki zgubi w tym sporcie, weź je potem znajdź. Trzeba iść pod bramę po nowe :P.

Opublikowano
22 minuty temu, TheraRolnik napisał:

a ile do bramy?    zasiałeś?

Opublikowano
49 minut temu, Agrest napisał:

Raczej z torbą pełną ślepaków.

Czemu ślepaków? Jak nie ruszany to oni mu tam podwójne robotę zrobią 😋 pewnie same miedzy sobą się gryzą 😂

• Haha 1
Opublikowano

No i masz odpowiedź. Się wygryzają A te co się nie wygryzą to temperatura i ciśnienie  wewnątrz wykończy.😁

Opublikowano
9 godzin temu, Bananek napisał:

macie zwrot akcyzy na koncie? U mnie gmina była na kwarantannie I w d*pie miała przelewy. babka mówi do mnie: nie było jak bo pracowaliśmy zdalnie. no ale kurva pracowaliscie do ch...! to było z domu przelew zrobić. co za różnica skąd się zalogujesz do konta gminy i przelew zrobisz? albo polecenie przelewu, które można zrobić z początku miesiąca z datą wykonania np 31.10.2020. czy ja wymagam czegoś ponad obowiązki w pracy?

Dziś wpłyneły.

6 godzin temu, stempos1980 napisał:

Qurła pada😠

Szukałem, nie ma nigdzie takiej odkladniczki zeby pasowala na te otwory.

• Like 1
Opublikowano

Ano i taka możność może być 🤣

To łun nie wie, że w ostateczności można ciśnienia upuścić? Gorzej jak w końcu wszystkie się zeźrą i zostanie jeden w worku utuczony. 😂

Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

No i masz odpowiedź. Się wygryzają A te co się nie wygryzą to temperatura i ciśnienie  wewnątrz wykończy.😁

Z drugiego strzału będą już zdrowe 😋

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Dziś wpłyneły.

Szukałem, nie ma nigdzie takiej odkladniczki zeby pasowala na te otwory.

Dzięki.Sa podobne ale rozstaw otworów 35 mm.Jutro wysyłam paczkę do Rollanda w celu dorobienia.

A śróby to gdzie kupujesz?

Ty są dwónoskowe m10x35mm

Edytowane przez stempos1980
Litera
Opublikowano
4 godziny temu, 6465 napisał:

Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz 😉

Screenshot_20201102-120742(1)(1).png

Screenshot_20201102-131028(1).png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v