Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Biom napisał:

Nie wyzywajcie tych kobiet bo tak robią tylko pizdy a nie porządne chłopy. 

Pierdzielisz 

Opublikowano

Każdy mądry dopóki nie spotka to jego, albo kogoś z jego rodziny, wtedy szybo przestaje pierniczyć. 

Oczywiście każdy myśli, że to nie jego sprawa. Głupie baby, k**wy, bo się im ruchać chce.... Takie rzeczy wypisujecie.... nie chcę brać w tym udziału- powinniście lasy sadzić bo tylko marnujecie tlen na tym świecie. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Biom napisał:

powinniście lasy sadzić bo tylko marnujecie tlen na tym świecie. 

można też poddać eutanazji  🤔     tych marnujących

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Lone nie pierniczo bo to samotne konowały... 😋

5 minut temu, Biom napisał:

Każdy mądry dopóki nie spotka to jego, albo kogoś z jego rodziny, wtedy szybo przestaje pierniczyć. 

Oczywiście każdy myśli, że to nie jego sprawa. Głupie baby, k**wy, bo się im ruchać chce.... Takie rzeczy wypisujecie.... nie chcę brać w tym udziału- powinniście lasy sadzić bo tylko marnujecie tlen na tym świecie. 

Opublikowano
3 minuty temu, Biom napisał:

🙆‍♂️🤣

Opublikowano

Taa napisz, prędzej pomyśli że ty podpaliłeś żeby swoje sprzedać.   Może możesz dać jak masz za dużo.

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Byś mu parę dał w ramach pomocy po ogniu

Jak by był normalny to nie jeden z okolicy by mu pomógł a gościu taki porypany że nawet Ukraińcy od niego uciekli ...

No i kto mądry mając pola do okola domu ustawia z 800-1000 zwijek słomy w jeden stóg i późnej dokłada do tego jeszcze z 300-400 albo i więcej zwijek siana ....

Opublikowano

W tym roku byłem mu zwijki owijać i powiem ci że ja bym nigdy tak tego nie ustawił ... Siano z "łapanki" tzn to co niby suche to na siano a to co nie doschło z niektórych czynności łąki to na kiszonke i zamiast te "siano" zostawić na łące żeby to wiatr obwiał przez 1-2 tygodnie to od razu zwozil i pakował w stóg ... Pewnie zaczęło się grzać i taki o efekt 

Szczerze ci powiem że jak byłem mu owijać zwijki to się dziwiłem że nie boi się tak to od razu w stóg pakować taki nie pewny towar 

Ja w tym roku praktycznie wszystkie siano zostawiałem na łące na 1-2 tygodnie bo jak ma się grzać to lepiej niech się grzeje na łące każdy osobno 

Opublikowano

Właśnie obejrzałem trochę propagandu tvpisu i coraz bardziej skłaniam się ku teorii, że to celowe działanie pis-dzielców z tą "obroną życia" i teraz jeszcze te "orędzie do narodu" kaczki - oni poprostu chcą podkręcić atmosferę, aby ludzie wychodzili na ulicę.

A wtedy będą mieli wymówkę, że wzrost zachorowań, kolejny lockdown i w efekcie wielki kryzys to wina lewaków, wrogich sił, tuska - nieważne.

Ważne że NIE ICH WINA - oni teraz będą bronić kościołów, życia nienarodzonych dzieci, tradycji itp.

A rolnikom narazie odpuścili bo to ich naturalne zaplecze - lewacy, tęczowi i atakujący kościoły lepiej nadają się na winowajcę wszystkiego co nas czeka.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Chcą podzielić naród i utwardzić swój i tak już twrady elektorat. Ewentualnie teraz wybory, które przegrają nieznacznie bo te 20% i tak na nich zagłosuje - kaczor i tak będzie w sejmie i dożywotnio prezesem.  Oddadzą władzę na czas kryzysu i kryzys to nie oni. Przyjdzie inna władza  - ludzie zapomną, zaczną myśleć: pis rządził było OK, było 500+, wstaliśmy z kolan. Więc w następnych wyborach znowu mogą wygrać i historia zatoczy koło... 

Chociaż sam nie wiem, a może ich przeceniam, może to poprostu zwykli idioci, którzy tak naprawdę nie maja żadnego planu tylko odbijaja sie od sciany do ściany i myślą tylko, aby było dzisiaj za co wypic i zakąsić. 

Edytowane przez vat
Opublikowano

Kaczor kończy się "politycznie". Od tego nie ma już odwrotu. Łudzi się jeszcze cymbał, że babcie z różańcami w ręku będą "broniły kościołów" 😁 Powoli staje się żywym trupkiem.

Opublikowano
9 godzin temu, TheraRolnik napisał:

W nocy w okolicy spalił się gościowi stóg z sianem i słomą 

Jak myślicie ... Napisać mu że mam siano na sprzedaż ? 😅 

Jeśli Tobie nic złego nie zrobił to ja na Twoim miejscu chociaz z 10 sztuk mu zawiózł... nie wiesz co jutro sie Tobie przytrafi.

Oborniki rano dosc chłodno, teraz 13 stopni i słonecznie 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

witam sąsiada w takim razie. ja też dziś Oborniki.

...będę woził 😀😀😀😀😀

a ja gnoje. 9_9

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v