Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Do pułnocy zdąży się najeść do syta.troszke wieje i pokropóje troszeczke

W Wielki Piątek jadło się mięso i to u księdza

jadłeś mięso i spójrz ile błędów zrobiłeś. 😀

• Haha 2
Opublikowano

To była prowokacja😂

Za noc 4,5mm.

Luty - najbardziej deszczowy miesiąc od kilku lat. A i marzec ma deszczem przywitać.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Ale z łososia

Wieprzowina

33 minuty temu, Bananek napisał:

jadłeś mięso i spójrz ile błędów zrobiłeś. 😀

Tak wiem..

Byłem w 8 klasie i wtedy nasz Proboszcz budował Nową szkołę i przyszły 3 zestawy cegły a wtedy nie było jeszcze tak dużo samochodów z hdsem i wszystko szło ręcznie rozładować i proboszcz zrobił podwieczorek z mięsem i pamiętam jego słowa że jest Wielki Piątek  to mimo  tego jest mięso bo ten co ciężko pracuje fizycznie to musi zjeść żeby mieć siłę do pracy a ten co stoji pod sklepem i nic nie robi to może pościć możecie nie wierzyć ale to są prawdziwe słowa Proboszcza

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
  • Like 1
Opublikowano
50 minut temu, Bananek napisał:

jak Ty mnie Przemek teraz zaimponował. nie każdy pamięta o jutrzejszym poście. plus dla Ciebie.

A co mam nie pamiętać?

Gospodarstwo mam 50m od kościoła

Mieszkam na drugiej wsi max 100m od kościoła

A i wierzący jestem

• Like 1
Opublikowano
stempos1980 napisał:

ten co ciężko pracuje fizycznie to musi zjeść żeby mieć siłę do pracy a ten co stoji pod sklepem i nic nie robi to może pościć możecie nie wierzyć ale to są prawdziwe słowa Proboszcza

I miał rację. popieram. choć i bez mięsa można napchać kichy jak się chce.

soltys48 napisał:

A i wierzący jestem

I cyk, kolejny plus ode mnie. 😉

Opublikowano

Kurna zimno . Nawet na targu prawie ludzi nie ma . Buty kupiłem i przyjechałem .

Opublikowano (edytowane)

Pół forum już czeka na tą łuparkę .:D

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Zamówione były . Poprzednio rozmiaru nie miał .

Hmmm . Może tak by focię butom zrobić i wrzucić ? 🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Piątkiem w podróży można mięso jeść,tak że księża w ten dzień spacerują wokół stołu.....😐,deszcz ze śniegiem

Edytowane przez kizak
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

A jest kategoria na buty?

A nie wiem . No ale to robocze , to może by nie wyrzucili ? 🤔

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, soltys48 napisał:

A jest kategoria na buty?

Jak w tyłku polityka lub urzędnika zaparkuje to można podciągnąć pod obecną sytuację polityczną.

Coś mży czasami

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v