Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś ciepło i słonecznie reszte kartofli w końcu udało mi się wykopać powiedział bym że udany dzien gdyby nie wezwanie do arimr qurła jacy ludzie są chamscy właściciel jednej działki którą dzierżawię od kilku lat stwierdził sobie że dotacje jemu się należą i złożył wniosek i nic mi o tym nie powiedział 

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Też masz?

no ba. miałem już trzy takie dość konkretne ataki. wiłem się z bólu cały dzień przy każdym. nikomu nie życzę. nikomu.

teraz już ze trzy lata spokój. niby nie kamienie, a piasek, ale zatyka dość boleśnie.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

no ba. miałem już trzy takie dość konkretne ataki. wiłem się z bólu cały dzień przy każdym. nikomu nie życzę. nikomu.

teraz już ze trzy lata spokój. niby nie kamienie, a piasek, ale zatyka dość boleśnie.

I jak z tym radzisz?

Mój dziś 5 w życiu, 2 razy przeszło po dużo piciu, 2 razy pogotowie, a dziś jeszcze nie wiem jak minie, 2 l wody wipite, narazie da się wytrzymać

Kurła jeszcze jutro po jęczmień przyjedzie,  a nie wiem jak ja będę żył.

Opublikowano (edytowane)

przemęczyłem się.  ostatnio jak już trochę się przemęczyłem to rodzinny mi pomógł. dał leki i dosłownie po pół godziny puściło. pamiętam że mocniejszą nospę dał, ale nie wiem co więcej. teraz tak od czasu do czasu biorę to co Ci napisałem i jakoś nie miałem ataku.

wal po nospę i przeciwbólowe. później nie przełkniesz.

nie daj się i zdrowiej!

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

by nie ten eliksir to moje kamienie nerkowe większe by były niż ja sam:ph34r:🍻

Piwo kolego nie zmniejsza żadnych kamieni, ale rozszerza naczynia i przez to kamienie czy piasek się łatwiej wydostają.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
21 minut temu, Sean napisał:

Piwo kolego nie zmniejsza żadnych kamieni, ale rozszerza naczynia i przez to kamienie czy piasek się łatwiej wydostają.

oj tam, oj tam. ważne że to na lekarstwo. :D

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Oby tylko doczekać

doczekasz, doczekasz.    zleci nie wiadomo kiedy...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, pafnucy napisał:

oj tam, oj tam. ważne że to na lekarstwo. :D

Zależy ile tego lekarstwa pijesz?   :P ja tam piwo lubię jak koń owies.   xD  Marka obojętna że tak powiem.   :D

Edytowane przez Sean
Opublikowano

e-tam. przez e-skrzynkę lub e-telefon, dalej na zwykłym druczku recepty wypisują.

3 minuty temu, Pigmei napisał:

Idzie zima bardzo małymi kroczkami, ale przypadkiem nie róbcie z fujarki piaskarki  :D  idźcie lepiej  do e-lekarza by wam wydał e-recepty

Opublikowano

Przecież teraz do zamiast recepty kody przesyłają :P

idziesz z tym kodem przesłanym w smsie i apteka wydaje leki

Kiedyś Kaszpirowski znieczulał za pomocą hipnozy, teraz lekarze  zdalnie leczą, oby i operacje nie były na odległość bo cienko to widzę :ph34r:

Za oknem od rana mżawka.

Opublikowano
17 minut temu, Pigmei napisał:

Idzie zima bardzo małymi kroczkami, ale przypadkiem nie róbcie z fujarki piaskarki  :D  idźcie lepiej  do e-lekarza by wam wydał e-recepty

A kobita z kotem 3 raz do weta jedzie,  tam e porada nie wystepuje...

Opublikowano (edytowane)

Skoro nie wie jak będzie żył to oznacza jedno - bardzo tanio ;)

Z kotem powiadasz, jak by z bobrem to by pasowało :D ale chłopaki mają wyjście, awaryjne,  jak  zwykły lekarz nie przyjmie to wet nie odmówi :)

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

A kobita z kotem 3 raz do weta jedzie,

a ten wet, to młody on??🤔

Opublikowano

były wzmianki. nawet w agrobiznesie. w radiu z samego rana informowali o blokadach na drogach.

Opublikowano

no niemozliwe za te 2 miliardy nie powiedzieli nic o strajkach ??? 

frajerzy😛,frajerzy 😛, mial racje sawicki-normalni frajerzy😂.

po przerwie wyruszylem w pole, w radiu nic o zadnym strajku nie slyszalem, moze walek agregatu za kazdym razem czyscilem z blota ????///

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v