Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Już wam wcześniej napisałem, francuza to może i ubije, helmuta też, a polak czy ruski kiełbasą czosnkową przegryzie, wodką popije, dwa dni w lozku wyleży i do roboty trzeciego dnia

Trochę może i w tym coś jest, tylko jak wirus groźny to może nie wystarczyć...

Opublikowano

Narodowe laboratorium bezpieczeństwa biologicznego w Wuhan znajduje się 30 km od miejscowego Huanan Seafood Market. To stąd ma pochodzić śmiertelny rotorawirus. Zdaniem wielu epicentrum epidemii nie jest przypadkowe, jeśli wirus wydostał się z laboratorium, zaraził zwierzęta, zmutował się, potem dotarł do ludzi, a dziś już wiadomo, że może się on przenosić z człowieka na człowieka.

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/czy-bill-gates-przewidzial-epidemie-w-chinach

Opublikowano
4 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

Czosnek najlepszy oczywiście zaraz po" secie "Trzeba mi albo dobrych przymrozków albo pogodnych paru dni by podeschło bo nawozy się marnują a tu plucha jak w jesieni

Gdzie podjechać po te nawozy, u mnie się nie zmarnują.

5,5⁰C

O we Włoszech przybyło w pół godziny 2 ofiary koronawirusa. To wzrost o 40% w tak krótkim czasie.

Opublikowano

Chciałeś chinskie miasto całe zagazować może i skuteczne tylko troche radykalne

9 minut temu, Agrest napisał:

Gdzie podjechać po te nawozy, u mnie się nie zmarnują.

5,5⁰C

Co cię tam będę trudził sam muszę se poradzić

Opublikowano
40 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo oni nie umieli zwalczyć

Trzeba było jak były pierwsze przypadki to wziać przykład z polskiej weterynari

Wirus to cała okolica do gazu i reszta spokój, a teraz to po ptakach jak z asfem.

Chłopie ! O czym Ty ? Mam nadzieję że źle zrozumiałem to co napisałeś .

Opublikowano

@Szymi40 to już chyba nieaktualne dane.  Ponoć chorują i umierają we wszystkich grupach wiekowych. Jedynie dzieci mają przechodzić łagodniej. Najprawdopodobniej wirus też złagodnieje i stanie się powszechnie występującym, pojawiającym się sezonowo. 

Opublikowano

@Pafnucy co to się mogło stanąć

6:01 przesyłka w oddziele  siedlce

7:25 przesyłka wydana kurierowi w celu dostarczenia oddział siedlce

8:51 przesyłka w oddziele siedlce

18 01 przesyłka w oddziele siedlce

Samochód nawalił, czy kierowca na kacu był🤔

Opublikowano

Fajrant . Jutro miedzy 10 , a 11 będzie . Nie wyrobił . No chyba że brama była zamknięta i pojechał . ;)

Kurna , a ja już Perłę otworzyłem żeby zdjęcie łuparki komentować . A trza wypić , bo zwietrzeje ,,,

Opublikowano
21 minut temu, Pafnucy napisał:

Kurna , a ja już Perłę otworzyłem żeby zdjęcie łuparki komentować . A trza wypić , bo zwietrzeje ,,,

Będzie okazja jutro otworzyć kolejne :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Aj tam . Się nastawiłem na lawinę komentarzy ... Echch .

U Was też na wieczór pogoda się poprawiła ? Bo u mnie tak od 15 gdzieś to i słoneczko było .

Edytowane przez Gość
Opublikowano
23 minuty temu, Pafnucy napisał:

Fajrant . Jutro miedzy 10 , a 11 będzie . Nie wyrobił . No chyba że brama była zamknięta i pojechał . ;)

A może mu w krzyżu strzykło jak ją wtargał i poszedł na l4 skoro została na oddziele, no rano pisali że dziś dostarczą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v