Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kra-  po 4 dniach sloneczko wyszlo i pieknie swieci,ciekawe jak dlugo, na wisle stan ostrzegawczy-wszelkie scieki i smieci z malopolski i slaska  splywaja swobodnie do warszawy zeby utrzymac stezenie odzywcze.  na polach zaby kumkaja i ryz mozna sadzic.. 

smiesza mnie wasze bajania o szpitalach-chyba dawno zaden nie lezal na bialej sali ??? kazda procedura jest jasno opisania i za kazda dostaje sie odpowiednie finansowanie, za pacjenta z wiruse jest dodatkowa doplata- ale watpie zeby ktos falszowal statystyki, przy tej ilosci biurokracji ,sprawozdan ,wykazow zawsze by to wyszlo

lezalem  kolo dyzurki pielegniarek i lekarzy, wiec dosc sie nasluchalem calymi nocami jak w szpitalach wszyscy sie lubia wzajemnie😛.

przy 21 pacjentach codziennie babka co najmniej 4 godziny wpisywala dane do systemu

Opublikowano

Ale palec działa, skoro tyle nasmarowałeś 😉

slawek74 napisał:

kuzyn kuzyna matka ciotecznego szwagra dajcie spokój a nie głupoty wypisujecie lepiej nie chorować 38* leże i ledwo nogą ruszam

• Haha 1
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

A to trzeba samemu to sprawdzić bo tak to nie prawda ?? I pewnie te fałszywe testy to też tylko wymysł ludzi bo próbują ośmieszyć biedną służbę zdrowia ??

co Ty mi tu bredzisz siostra pracuje w szpitalu

Opublikowano
Bananek napisał:

Ale palec działa, skoro tyle nasmarowałeś 😉

slawek74 napisał:

kuzyn kuzyna matka ciotecznego szwagra dajcie spokój a nie głupoty wypisujecie lepiej nie chorować 38* leże i ledwo nogą ruszam

działa ale mnie szlak trafia

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

W okolicy był przypadek że sanepid wpadł na przyjęcie i pobrali od wszystkich wymazy, następnego dnia dostali informacje że wszyscy zakażeni nic w tym nadzwyczajnego... Tylko jeden szczegół że "specjaliści" zapomnieli zabrać tych fiolek z wymazami i teraz niech ktoś mi wytłumaczy skąd oni wzięli te wyniki jak próbek nie mieli ? 

i Ty w to uwierzyłeś ?

• Like 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

11 minut temu, slawek74 napisał:

Aha, było w domu siedzieć a nie strajkować.

niestety nie byłem i żałuje

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

słuchajcie tego: nasza gmina wraz z firmą odbierającą śmieci zorganizowała zbiórkę folii rolniczej. zebrano deklaracje ile kto będzie miał (oczywiście wagowo rolnik potrafi oszacować ile tej folii będzie w środku deszczu), wyznaczono miejsce, gdzie trzeba przywieźć, na stronie tłustym drukiem: folia ma być posortowana, czysta itd. no wiadomo. kilka dni z ojcem sortowalismy to na różne frakcje. dziś nadszedł dzień żeby to zawieźć na miejsce zbiórki, przyjeżdżam z przyczepą, a tam ładowarka bierze jak leci i wrzuca wszystko (!!!!!) na jednego tira. no po jaki uj my to tyle czasu sortowalismy? tu mnie szlag trafił pierwszy raz. drugi raz trafiło mnie to, że folii było więcej niż zadeklarowałem (Nie chciałem podawać zbyt dużo aby innym starczyło miejsca) więc baba mówi do mnie: trzeba będzie dopłacić. nosz qrła mać. myślałem, że ją ebnę. nie dość, że za te folie placilem w sklepie, potem jej to posortowalem to ona mi gada, że mam zapłacić jej za to, że ona łaskawie wpisze, że przywiozlem inna ilość. ewidentnie dała do zrozumienia, żebym dał w łapę, albo zabieram do domu. to ja do niej, że ok, zabieram, ale tylko nadwyżkę. niech waży. Ale mnie dziś wpieniła. 😠

następnym razem napisze, że będę miał 100 ton. niech kombinują.

ciesz się że tyle wzięli ,do mnie zdzwoniła babina z gminy i pyta się czy oddam folię rolniczą bo wcześniej trzeba było złożyć wniosek, deklarację ile się ma tej folii ja że chętnie  ona na to że trzeba ZAPŁACIĆ !!! choć miało być darmo ,drobne ...1900 zeta za tonę.Moje wku... było większe

Opublikowano

Brykiet z goowna. Tym pewnie w piecach palą😂

Kurna idę do auta co by na grzybki skoczyć, a tu zonk. Brak tablicy rejestracyjnej. No i miast grzybów szukałem tablicy. Objeździłem wszystkie miejsca odwiedzane w ciągu tygodnia i nie ma. Trzeba wtórniki.☹

Opublikowano
Bananek napisał:

słuchajcie tego: nasza gmina wraz z firmą odbierającą śmieci zorganizowała zbiórkę folii rolniczej. zebrano deklaracje ile kto będzie miał (oczywiście wagowo rolnik potrafi oszacować ile tej folii będzie w środku deszczu), wyznaczono miejsce, gdzie trzeba przywieźć, na stronie tłustym drukiem: folia ma być posortowana, czysta itd. no wiadomo. kilka dni z ojcem sortowalismy to na różne frakcje. dziś nadszedł dzień żeby to zawieźć na miejsce zbiórki, przyjeżdżam z przyczepą, a tam ładowarka bierze jak leci i wrzuca wszystko (!!!!!) na jednego tira. no po jaki uj my to tyle czasu sortowalismy? tu mnie szlag trafił pierwszy raz. drugi raz trafiło mnie to, że folii było więcej niż zadeklarowałem (Nie chciałem podawać zbyt dużo aby innym starczyło miejsca) więc baba mówi do mnie: trzeba będzie dopłacić. nosz qrła mać. myślałem, że ją ebnę. nie dość, że za te folie placilem w sklepie, potem jej to posortowalem to ona mi gada, że mam zapłacić jej za to, że ona łaskawie wpisze, że przywiozlem inna ilość. ewidentnie dała do zrozumienia, żebym dał w łapę, albo zabieram do domu. to ja do niej, że ok, zabieram, ale tylko nadwyżkę. niech waży. Ale mnie dziś wpieniła. 😠

następnym razem napisze, że będę miał 100 ton. niech kombinują.

no to napisz 100 t. przyjadą zważa i jak wyjdzie że masz 2 tony to się zapytają gdzie 98. może do lasu wywiozles. i wtedy zaczną się problemy. U mnie był spoko gość zabrał wszystko wpisał tyle ile deklarowałem.

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Sławek, ciesz się, że masz krowy , przy nich każda choroba prędko przechodzi 😀

a weś mósiałem wyjść na dwór bo trzecia sekcjia nie chodziła w turze młodemu poszedł kręcić krowom na dwa dni do dojenia i tak pójdę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v