Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ocho.. Chyba duch dawnego Rolnika się w nim obudził 😝 Cały dzień mżawka i +5 na termometrze.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Niech pada, trochę zboża powygniwa, trochę kukuryły nie zbiorą będzie lepsza cena zboża.

A kto te twoje plewy po germańcu kupi? Może jakiś ślepy emeryt gołębiarz da się oszukać na kwintal gdzieś na targowisku i tyle.

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Rysiu ja tam wolę żeby  pięknie rosło, dba się o pole zaprawia nawozi i teraz ma wygnić😖 Lepiej niech bedzie dużo zebrane, może  nadmiar dotrze  do umierajacych z glodu dzieci w Afryce.

Cieszy to piniądz w portfelu a nie zboże na przyczepach rozginające resory.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

Kurna piwnica zalana na 25cm. ☹

Wina  przenieś  do  pokoju pod łóżko....

6 godzin temu, Roki212 napisał:

Jakiś tydzień temu sąsiad przez miedzę śmiał się ze mnie że już tak szybko wykonuję orkę przed zimą, teraz to on płacze że tyle dolało i nie wjedzie z obornikiem i ma jeszcze padać no i teraz to ja się śmieję z jego płaczu B|

I dobrze  że nie wywiózł   -  jak   zaorzesz obornik  i woda stanie  to  uj  z takiego  obornika...

Opublikowano (edytowane)

Rysiu  teraz kojarzysz mi się tylko z tym 😠,  Masz u wszystkich przechlapane  babci-wnuczku , a zdawało by się żeś mądry

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
8 minut temu, Szymi40 napisał:

Wina  przenieś  do  pokoju pod łóżko....

I dobrze  że nie wywiózł   -  jak   zaorzesz obornik  i woda stanie  to  uj  z takiego  obornika...

Nie ma win, i nie w tej piwnicy. Zalało ziemniaki i warzywa. Co gorasza to po wyniesieniu wody powoli ale napływa kolejna.

Opublikowano

@Agrest to jeszcze nic, w robocie mieliśmy wezwanie że na stróżówce z kibla gejzer mają, woda pod sufit dolatuje. Okazało sie że odpływ z kanalizy się zapchal,  a odpływ z dachu spięty jest z kanalizacją🤣 podobno fontanna lepsza jak w Złotych Tarasach w Warszawie

• Haha 2
Opublikowano
48 minut temu, 6465 napisał:

Po tym tekście widać ile jesteś wart! 

Niech komuś zaleje żeby nie zebrał, to ty drogo zboże sprzedasz.  Po tych tekstach to żeby czasami Tobie w stodole nie zalało. 

Nie życz drugiemu co tobie nie miłe!!! 

A taki z niego wydawał święty, no wprost jak ze ściany zdjęty. :P @Rolnik1973 to jest ziółko z pod ciemnej gwiazdy.    xD

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Jak w okolicy Żnina wyglądają buraki?

Nie jest żle 

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Dopiero się kapnąłeś.Znam takich co mają lepkie ręce to u nich wszystko pod kłódko.

Bo jak to było... to my jesteśmy od zajebywania i to my zajebujemy a nie nam zajebują :P

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, 6465 napisał:

Nie bardzo.  A z Górowo Iławieckie do Bartoszyc drogę robią objazd 30km.   Dlatego pojechałem przez Lidzbark. 

A co Cię przywiało aż do moich stron? NBA

Edytowane przez rocknrollnik1
Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Ostatnia doba 45mm 😵 październik 66mm z czego 60mm od soboty wieczór jak zaczęło padać. 

Kurła, ale będzie masakra w kartoflach, najcięższa działka została. Jutro ruszamy na chama bo po niedzieli podobno przymrozki 

IMG_20201014_091652.jpg

Ostatnia doba 45mm 😵 październik 66mm z czego 60mm od soboty wieczór jak zaczęło padać. 

Kurła, ale będzie masakra w kartoflach, najcięższa działka została. Jutro ruszamy na chama bo po niedzieli podobno przymrozki 

Ja zawsze od najgorszej zaczynam m

Dużo została do kopania?

Bo ja już po wykopkach. 7 ha z hakiem ładnie poszło🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v