Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, stempos1980 napisał:

@Agrest to masz gdzieś blisko taki fasfud blisko że zamawiasz?

A ja był dziś na Giełdzie w Słomczynie i nawet karkówki nie zjadłem 😟

W slomczynie to karkówka jest z samców co im klejnoty po śmierci wycieli. 

Opublikowano

Nie dziś jadłem te z fioletowego worka są niezłe,  Magda mówi że czysciutkie i fajnie się obiera.  Teraz ma gotować te drugie ale dopiero we wtorek bo ja jutro w trasie.

Zeżarły mi baby kiełbasę bardzo im smakowała.  Ona z twojego kabana czy z dzikusa? 

5 minut temu, soltys48 napisał:

Najlepsiejsza taka😉

Tomek jak pyry?? Nie wygnali Cię z domu?

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Sam byś wcinał jak małpa kit😁

Znam ten zapach pachnie na kilometr,  kiedyś się jeździło z kolegami to musiała być obowiązkowo do tego piwko i 100ml.  Z pod lady. 😂

Opublikowano
13 minut temu, szczypka napisał:

ja dziś też pokusiłem się na kebaba u turka w czwie błąd że zamówiłem ostry wypaliło gardło gorsze że jutro też popiecze 

To teraz litrę mleka, łagodzi pieczenie. Syn wziął sos mieszany i dobrze sapał przy jedzeniu,a po od razu po mleko.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To teraz litrę mleka, łagodzi pieczenie. Syn wziął sos mieszany i dobrze sapał przy jedzeniu,a po od razu po mleko.

żadne mleko kapsaicyne rozkłada alkohol 

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Kiełbas Z moich kabanów, w fioletowym worku to BIRTE-już  nieosiągalne

No pracownik się rozchorował i jutro muszę o 4 wstać bydło ogarnąć żeby o 5 ruszyć na Lębork. 🙁

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

a alkohol rozkłada delikwenta zażywającego :)

taki system naczyń połączonych 

Opublikowano
szczypka napisał:

ja dziś też pokusiłem się na kebaba u turka w czwie błąd że zamówiłem ostry wypaliło gardło gorsze że jutro też popiecze

Darmo tego kebsa serwowali ? 😉 Tak jak z tymi ogórkami kwaszonymi lata temu.. ogóreczki darmowe (słone w .uj), a woda po 5 zeta za litr 😁😁😁 Częstochowa - stan umysłu, podobnie jak Sosnowiec 😂

Opublikowano (edytowane)

jadłem. gość co mu kopałem mi dał. zupełnie nie kartofla smak. tak ze smakiem kukurydzy mi się kojarzył. do sałatek to raczej.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Siał ktoś pszenicę Julius ? Ja kupiłem pierwszy raz i trochę się przeraziłem siłą kiełkowania 

Nie sprawdzałeś przed zakupem ?

Opublikowano
13 godzin temu, soltys48 napisał:

Rano przymrozek,teraz ładnie się zapowiada. Zębaty nie bierze😡

Wczoraj 1.5 godziny nad wodą i 2 wymiarowe wpadły. Dzisiaj 8 godzin biczowania wody i tylko jedno branie z nieudanym zacięciem.

13 godzin temu, gregor1284 napisał:

żywce łowicie już na łowisku, czy zabieracie ze sobą?

Rzadko na żywca siedzę, bo wolę spina, ale zazwyczaj łowię na miejscu, bo dość często wymieniam na nowe bardziej ruchliwe.

13 godzin temu, taux napisał:

Kupuje karasia w sklepie wędkarskim -groszowa sprawa-  na jesienne wypady, a na sandała to znajomy tyczkarz łowi mi 100 uklejek i do zamrażarki.

Kilka dni temu będąc w wędkarskim słyszałem jak chłop pytał czy jest żywiec to mu babka powiedziała że nie prędzej jak za miesiąc, bo jeszcze za ciepło w sklepie mają🙆

4 godziny temu, soltys48 napisał:

w Gwdzie koło "starego mostu kolejowego" jest ich sporo

NIe wiem co w tym roku z drapieżnikami się dzieje, jeszcze 10 szt nie wyjąłem wymiarowych

Ja już 34 sztuki w tym roku. Ostatnio w tych deszczykach nadgoniłem. Co nie zmienia faktu, że jak na mnie to i tak niewiele.

Opublikowano
5 godzin temu, mraukot napisał:

Nie sprawdzałeś przed zakupem ?

Nie ;) pojechałem kupiłem załadowałem i do domu, na szczęście mam tego tylko kilka worków 

5 godzin temu, Uziu92 napisał:

pewnie zeszłoroczna, jak worek jeszcze się ostał to zerknę. Ale MtZ na pewno coś koło 50

IMG_20201010_134555.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v