Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no nie pokazali nowego ministra  ale w sumie czy wypada przedstawiać kata przed egzekucją 

Opublikowano
pafnucy napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a komu źle🤔

a chciał byś żyć w mieście?

pewnie że nie 😀 a spytaj tych z miasta czy chcieli by tyrać na wsi zna teog trochę co papiery ze wsi a nie wiedzą co to grabie a do wymiany koła w samochodzie by wzywali pomoc drogową szkoda gadać

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

pewnie że nie 😀

ja też nie. czyli tam jest źle!

Opublikowano

Tylko miasto przyjeżdża na wieś by się bawić grila rozpalić a rolników pokazują na wsi dzieciom niemal jak małpę w zoo a i miasto to nie tylko ludzie tam mieszkający ale i zdecdowana wiekszość co nas otacza i z rolnictwem nie ma nic wspólnego

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Ja bym chciał.  Siedzę na wsi tylko z miłości, i nie do ziemi tylko do kobiety. 

Machniom??? Wszystko twoje za wszystko moje?? Będziesz prawie miastowy😋

22st.C z rana, ale jak na razy zawieje to drzewami buja

• Haha 1
Opublikowano

I rano z burzy 9mm nakapało a ja chciał jutro poplon z rzepaku pod kukurydzę drugi raz kultywatorem podrapać bo w czwartek jak dobrze pójdzie to obornik tam się wywiezie i zaora na zimę.

Teraz +17, słońce zza chmur zaczyna wyglądać.

Opublikowano
45 minut temu, bratrolnika napisał:

Machniom??? Wszystko twoje za wszystko moje?? Będziesz prawie miastowy😋

22st.C z rana, ale jak na razy zawieje to drzewami buja

To zamiast w działkę - w gospodarstwo zainwestuj jeśli Cię to pociąga. Lepsze 3ha upraw intensywnych niż 50 ha zboża. 

38 minut temu, Andpol napisał:

Kiedy pierwsze przymrozki bo mi na warzywniaku żółtlica wyrosła i nie chce ją chemią pryskać i warzywa jeszcze rosną? Słonecznie i ciepło tylko wiatr trochę silniejszy.

I za miesiąc nie doczekasz takich przymrozków.

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

To zamiast w działkę - w gospodarstwo zainwestuj jeśli Cię to pociąga. Lepsze 3ha upraw intensywnych niż 50 ha zboża. 

W takim wypadku musiałbym zrezygnować z pracy, bo tych dwóch rzeczy nie da się powiązać. 

To raz, a dwa: zakładanie gospodarstwa od podstaw jest nie możliwe. A może inaczej, nie rentowne

Opublikowano

Mój pies po zastrzykach na babesziozę dostał drugie, a właściwie trzecie życie. Uchachany od ucha do ucha, japę drze na byle co i ciągle michy wygląda.😁👍

A w prognozie to mało wiatr łba nie urwie. W sumie dobrze to się jutro zasieje.

Natomiast wiele jabłek ludziom w sadach natrząsł. Straty wymierne.

Opublikowano

mój też już dwa razy od kleszczy ledwo zipał. po zastrzykach szybko dochodził do siebie. pierwszym razem myślałem że już po nim.

Opublikowano
52 minuty temu, Andpol napisał:

Kiedy pierwsze przymrozki bo mi na warzywniaku żółtlica wyrosła i nie chce ją chemią pryskać i warzywa jeszcze rosną? Słonecznie i ciepło tylko wiatr trochę silniejszy.

Jak masz czas i jakiś drób czy króliki to im to wyrywaj i dawaj, chętnie zjedzą.

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

W takim wypadku musiałbym zrezygnować z pracy, bo tych dwóch rzeczy nie da się powiązać. 

To raz, a dwa: zakładanie gospodarstwa od podstaw jest nie możliwe. A może inaczej, nie rentowne

Czyli najprościej byłoby wam zamienić się żonami

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

I tu wszystko zależy od profilu. Bo mozna uprawiać 0,5ha truskawki, 0,5 malin, 0,5 czosnku i stara c330 z opryskiwacze 400l, ug2, kultywarorem , bronami wystarczy

4 minuty temu, pafnucy napisał:

mój też już dwa razy od kleszczy ledwo zipał. po zastrzykach szybko dochodził do siebie. pierwszym razem myślałem że już po nim.

Ufny jest względem Ciebie po tym jebitnie bolesnym zastrzyku? Mój po roku dopiero dał mi się pogłaskać i złapać za szyję. Teraz chyba już nie zapomni że to przeze mnie ten ból

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Jak masz czas i jakiś drób czy króliki to im to wyrywaj i dawaj, chętnie zjedzą.

Nic nie mam. Muszę to opryskać bo rośnie szybko i składniki z gleby pobiera

Opublikowano
3 minuty temu, vat napisał:

Czyli najprościej byłoby wam zamienić się żonami

Bodaj na jedną noc. 😁

Też bym czyjąś przyjął, ale swojej nie oddam 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v