Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kallina86 napisał:

to nie wina tradycji. Tylko presji otoczenia, reklam itp.

racja. jeszcze te reklamy na Walentynki w radio: smartfony, laptop taniej o srylion złotych. serio? laptop? na Walentynki? ani to święto, ani polskie. jak zechce żonie pokazać że ja kocham to zrobię to w zwykły dzień i nie za pomocą laptopa. wczoraj miałem dość długi wyjazd i słuchałem radio to w reklamach duże sieciowki dosłownie prześcigały się kto da więcej pączków za mniej kasy. od samego słuchania chciało się rzygac, a gdzie jeszcze jeść to kupnie badziewie....

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik200598 napisał:

A ja jeszcze żadnego pączka dziś nie zjadł... I chyba jadł nie będę, trzeba mechanikowi co pomagał przy traktorze pół litrowego flakona postawić i opróżnić...

W nocy spadło sporo deszczu, ale deszczomierza nie mam to trudno powiedzieć ile dokładnie, na podwórku mokro. Aktualnie +4 i zachmurzone, wiatr jak zawsze prawie wieje.

kurła ja to jeszcze od mechanika opierdziel dostałem że ciągniki psuje :P

Opublikowano
13 minut temu, niezlygagatek napisał:

Ja kupił w germanskim sklepie po 37 groszy ale przeczytał skład i niewim czy otwierać. Same witaminy, O dziwo nawet łubin jest ciekawe słodki czy gorzki bo ten drugi chyba niezdrowy. I pewno glifosatem dosuszany. Miało padać i nie pada 

Ja 2 zjadł popił colą i nic nie było, teraz idę po kolejne 2 i będę ogłądał

https://youtu.be/9T3Cl4YLQis 

i jadł i popiję kolą.

Nic nie pada jak na luty to gorąco.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Ja 2 zjadł popił colą i nic nie było, teraz idę po kolejne 2 i będę ogłądał https://youtu.be/9T3Cl4YLQis  i jadł i popiję kolą.

"zanim ci życie nie powie, że pass..." 😉

Opublikowano

Prawdziwi faceci są wszędzie, ale na Podlasiu jeszcze istnieje dialog,jak ktoś sprzedaje pole i ktoś trzyma to sprzeda mu, nawet jak ktoś więcej daje to powie i jest jakiś dialog, bierzesz albo nie,a nie ze ktoś da więcej i od razu sprzedane komuś innemu.Nikt nikomu nie robi źle,na złość ze komuś podkupię pole na złość za jakiś stary spór.

Wszystko idzie z zachodu, idą i dobre rzeczy i złe ale tych złych jest więcej,Na zachodzie ludzie nie rozmawiają tylko zaraz po urzędach latają,adwokatach i przez nich rozmawiają.

• Like 3
Opublikowano

To byś się zdziwił @Strongman jak jest z tym honorem na Podlasiu 🤣 kupuję ostatnimi czasy sporo, na początku 2019 1,5ha łąki nie koszonej od wojny, poligon doły rowy krzaki olszyna. Za 20tys kupiłem, 3 msc ciężkiej pracy i juz pierwszy rok trawa jest. Nawet sam właściciel wyzwał mnie od cwaniaków i kanciarzy jak zobaczył porządek i ile to teraz warte 😉 o ludziach z wioski wspomne. Na jesieni 2,4 ha pola od razu zadatek i umowa, przyszło do notariusza, a typ do mnie że za mało mi powiedział bo są tacy co więcej mu dają, umowa była więc zamknął ssybko dziób. Trzeci 1,8ha dogadane, umowa zadatek i odwidzialo mu się, żebym dołożył 10k bo dają więcej. W umowie zapis o zwrocie zadatku x2 i wziął na klatę typ, jestem 7 tys do przodu 😉 a pola dalej nie sprzedał. Żeby nie umowy to bym nic nie kupił, ludzie z gęby d*pę robią. U nas jest słynne powiedzenie "Przy pniu pokuta" i tego się trzymam..

Opublikowano (edytowane)

Podlaskie to nie tak jak na mapach zaznaczone,to wschód Mazowsza,północ Lubelskiego i północ Podlaskiego, co Taki Augustusów czy Sejny ma wspólnego z Podlasiem.

Wszędzie są Ludziska i Ludzie, a pedro2 tak jak napisałeś to sądzi o tym ze za dobrymi ciągnikami jeździsz i się lansujesz i ludzie myślą ze z ciebie pociągną, jak się rozwijasz to trzeba udawać biednego bo nikt nie wie ile kasy masz, zawsze są kredyty których brać nie musisz aby sprzedający był zadowolony to się liczy, to i wtedy tanio kupisz i grunt to się nie wywyższać i ludzi traktować na równo z sobą, mieć czas porozmawiać i dopilnować wszystkiego.

Co do pogody to pogodne niebo,cicho,0C.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v