Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dzwoń po Marka i Edka ... Oni ci wszystko uprzątnął do ostatniego drucika 😁

I jeszcze ze zbrojonego stropu druty wyciągną.

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

Te burty to sprzedaj pachnącemu na nadstawki do kukurydzy będzie miał, przyczepi się do jakiej sieczkarni i będzie kase trzepał lepsza niz na belowaniu słomy 

To lepiej przyczepić się do jakieś firmy i ich ciągnikiem jeździć 😅

Opublikowano
pafnucy napisał:

Radek sam se kup. 

@slawek74 panele położone?

w ostatnim rogu🤔 kącie 🤔 sam nie wiem jest komin i dwa rogi oblistwować zostało a mnie kolana i uda od tej gimnastyki bolą 21* słońce wodę grzeje

radekz200 napisał:

Te burty to sprzedaj pachnącemu na nadstawki do kukurydzy będzie miał, przyczepi się do jakiej sieczkarni i będzie kase trzepał lepsza niz na belowaniu słomy 

nadstawki też mam mogę Ci sprzedać😀

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Sławek, rolnikowi jakieś wygodne łóżko na tych panelach postaw bo rolnik lubi długo spać 😀

mnie pasożyt nie potrzebny 😀 niech go mamusia obsluguje i pogłówce głaszcze jak go wychowała

Sylwekx25 napisał:

6465 napisał:

Niech najpierw się nauczy krowy doić. 

Doił to będzie co najwyżej Namysłów z butelki 😀

dla tych ociągajacych mam rurke pcv 😀 chcesz spraktykować

• Haha 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

Sylwekx25 napisał: 6465 napisał: Niech najpierw się nauczy krowy doić.  Doił to będzie co najwyżej Namysłów z butelki 😀 dla tych ociągajacych mam rurke pcv 😀 chcesz spraktykować

Niestety muszę odmówić gdyż nie jestem ociągający a doje jedynie krowy 😎 , a tak nawiasem to nie lepsza by była dla takich taka rurka calowa od wody 🤔

Opublikowano
48 minut temu, Bananek napisał:

wczoraj u mnie ze 200 żurawi się kręciło nad wioską. ależ pięknie śpiewały.

Może i pięknie  śpiewają  [ jak dla mnie  drą się  niemiłosiernie ]  ale jakbyś  słyszał je co   dziennie  zmienił byś  zdanie.... 

Opublikowano

od pożaru słyszę je codziennie. właściwie to co roku od wiosny do jesieni je słychać, ale od pożaru jakby bardziej. zresztą kilka siedzi niedaleko mnie na bagnach także w zimę. ich klęgor jest super.

chodzi oczywiście o pożar w biebrzańskim parku narodowym

Opublikowano

" Skrajną nieodpowiedzialnością wykazał się 39-latek, który udostępnił swojemu czteroletniemu (!) dziecku sprzęt rolniczy. Chłopiec sam kierując ładowarką teleskopową jechał publiczną drogą gruntową z terenu gospodarstwa na pole uprawne i tam wykonywał prace.

Oficer dyżurny nowomiejskiej komendy Policji otrzymał zgłoszenie, z którego wynikało, że na jednym z pól na terenie gminy Nowe Miasto Lubawskie dziecko kieruje ciągnikiem. Funkcjonariusze, którzy pojechali na miejsce tej interwencji, zauważyli małego chłopca siedzącego za kierownicą ładowarki teleskopowej, które wykonywało prace rolne. W pobliżu ładowarki prace ciągnikiem z rozrzutnikiem wykonywał ojciec dziecka.

Mężczyzna oświadczył policjantom, że jego 4-letni syn przejechał ładowarką publiczną drogą gruntową z terenu gospodarstwa rolnego na teren pola uprawnego i pomaga mu w pracach rolnych ładując odpady rolne do rozrzutnika.

Policjanci będą sprawdzali w prowadzonym postępowaniu czy mężczyzna naraził swego syna na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu. Odpowie także za udostępnienie mu pojazdu mechanicznego jako osobie nieposiadającej do tego uprawnień. Informacja z tej interwencji trafi także do sądu rodzinnego."

• Haha 1
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v