Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, stempos1980 napisał:

Wiedziałeś jak się ustawić żeby nie wpaść👍

Nic strasznego tam nie ma, spisać musi się każdy sam lub przez rachmistrza bo duda podpisał ustawę o karze grzywny gdyby ktoś chciał się  migać . A co podasz tak wpiszą , raczej nikt szczegółowo sprawdzał Cie nie będzie. 

Ładnie spokojny deszcz pada, wczoraj i dziś 20mm

Opublikowano

nie dość że pada i mokro, to jescze wieje i zimno. 

najgorszy jest wiatr...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

najgorszy jest wiatr...

A co wolał byś suszę  czy co nie narzekaj bo się deszcz obrazi i se pójdzie

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

no coś ty. niech pada. tylko wiatr za mocno wieje. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

zależy u kogo ja będę młynkował na dworze a jak wiatr to i do środka pomieszczenia zawiewa

jeździłem do Białej Podlaski całą drogę deszcz

U Ryśka byleś? 

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Dobra pogoda na przygotowanie ziarna do siewu👍

albo na rąbanie pieńkow do pieca na zimę (na kolejny sezon, bo na ten już w tamtym roku zrobiłem). U mnie nie pada od wczoraj.

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dużo tego szykujesz ? Ja ostatnio raz to 6-7 lat temu ziarno młynkowałem 

Siejesz nie młynkowanym czy kwalifikatem? Ja jeszcze w tym sezonie tak zrobię bo za rok to tylko z centrali bo nikogo do pomocy nie będzie a i ludzi do najęcia nie ma?

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

najgorszy jest wiatr...

Nie dość że wieje i zimno to jeszcze nie pada. A kruczaki pieczone miało lać jak z cebra.

Oddajcie mój deszcz zaborcy.

Opublikowano
4 minuty temu, Andpol napisał:

Siejesz nie młynkowanym czy kwalifikatem? Ja jeszcze w tym sezonie tak zrobię bo za rok to tylko z centrali bo nikogo do pomocy nie będzie a i ludzi do najęcia nie ma?

do czego pomoc?

Opublikowano

A ja się opierdalam ile można.  Jedynie co zrobiłem to wypiłem dwie kawy, najadłem się, zamówiłem dwie patelnie wapna, 700kg jęczmienia i właśnie skończyłem spis rolny. Wystarczy.

Pewnie @Rolnik1973 więcej dziś spracował.

A w ogóle co z nim? Nie dostał znowu jakiego banana? Ktoś pisał że zdjęcia usunął????

Faktycznie wyzerował galerię. Chyba ktoś go wurwił

Opublikowano (edytowane)

może na wczasy wyjechał.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v