Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

do Ryśkowego pługa to mósiałbyś zetora z przodu ciągnąć 😀 jak koń w homoncie 😉 dwójki czterdziestki co najwyżej

Przecież go można regulować 30 -35-40

Dać na 3 x30 i nawet go czuć nie będzie.

Za noc 5.5 l napadało, teraz słonko.

8 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Nie, popatrzałem tylko jak bizon kosi

Teraz wolę nie patrzeć jak pod gołym niebem się niszczy.

Rysiek gdzie Ty jest? usunałeś foty i Cię nie słychać raportu pogodowego brak 🤔 mam tam do Ciebie zajżeć?

• Like 1
Opublikowano

Pewnie tatuaże baby sobie robią a Rysiek beczy w stdole... 😋

Opublikowano

Pewnie nie wygodną muszlę klozetową kupił i pojechał wymienić do Lublina.  Albo bidet żonie nie odpowiada.

I tak jest wierzyć wieszczom pogodowym.  Cały dzień miało lać i padać na przemian, a tu od 7 kropla nie spadła. Mało tego, co raz jaśniej jakby słońce chciało przez chmury się przebić.

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Udało sie zaorać 15ha

dzisiaj?

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Mój skamet też się poddał, po żniwach kombajn na klocki stawiałem i zdechł. 

Mglisto i zimno. 

U mnie pochmurno przestało padać i zaorałem po deszczu 2ha

O taki mi się popsuł i wszystko do niego jest do kupienia.

a24fa3c644828fb38dbf91ca7fa7

Opublikowano
41 minut temu, TheraRolnik napisał:

A może Rysiek pojechał Grać O Plon 

Gra  o  Plon  się  skończyła  teraz  jest  Gra  o  przetrwanie 

Opublikowano

nie zrobiłem. czasu nie mam😁

3 minuty temu, Bananek napisał:

pafnucy samospis zrobiłeś

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bananek napisał:

@pafnucy samospis zrobiłeś? Ja juz po. Oj kilka pytań jest, że trzeba pomyśleć żeby się nie wkopać. Np o zużywanie azotu ;) 

Ja się nie martwię tym, dam radę  Żona rachmistrzem została bedzie dobrze , na tę chwilę telefonicznie tylko przez kovid19. Pytań dość  sporo zależy od typu gospodarstwa.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Ja się nie martwię tym, Żona rachmistrzem została bedzie robić spis, na tę chwilę telefonicznie tylko przez kovid19. Pytań dość  sporo zależy od typu gospodarstwa.

Wiedziałeś jak się ustawić żeby nie wpaść👍

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

To identyko jak mój 👍 po tarpanie został teraz ojciec mówił.

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Tez mam taki jeszcze trzyma ale mało używany służy jako awaryjny bo mam nowszy model. Ciągle pada i pada.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v