Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, danielursus3p napisał:

Jutro niedziela.

Masz jakie cielaki?  To im dziś ani pić ani jeść nie daj,  a jutro o 6 krawaciażom pod płotem uwiąż na krótkim łańcuchu. 

Edytowane przez 6465
  • Haha 4
Opublikowano
danielursus3p napisał:

Jutro niedziela.

nie mósisz orać ale traktorem bez tłumnika pojeździć i to punkt 6 😉😁 też mam rozrywkowych sąsiadów co do 12 albo 1 w nocy śpiew i krzyki z rok było spokoju jak sąsiad się utopił ale już zapomnieli i często mają gości a tu co dziennie o 5 45 pobudka

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Się kurła warszawiaki na przeciwko zjechały, cały czas muzyka głośno, tańce, swawole, odpocząć człowiekowi nie dadzo, kurła do 4 nad ranem tańcowały, dziś od 10 od nowa to samo.

Toż pięć po dzisiąty dzwoń na milicję że ciszę zaklucajo😁

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

RSP żniwa zakończyła, zjeżdżali z pola, trąbili po drodze, na traktorach i kombajnach zatknięte kłosy pszenicy i gałązki z drzew.

+29, słońce świeci, wiatr ze wschodu.

Pewno już każdy kierowiec na polu coś dziabnął 😋 I u nas obszarnicy chyba zakończyli, bo skoro świt to New Hollandy z Wlkp. mnie obudziły, pewnie do domu wracały..

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Chłopaki z PODLASKIEGO z powiatu grajewskiego jest ktoś?

Potrzebuję pomocy w obejrzeniu sieczkarni do kombajnu.

240 km na darmo trochę lipa bo i sieczkarnia taka sobie.

Uważaj  bo  tam  korona   w  Polascie  przed  chwilą  mówili 

Opublikowano (edytowane)

Ja w niedziele nie pracuje tylko obrządki robię, jak kosiłem w niedziele to potem awaria w tygodniu i w drugą niedziele kosiłem i tez miałem awarie w traktorze.

Jest jakieś przysłowie ze człowiek się w niedziele nie dorobi,ale ludzie po giełdach jeżdżą handlują w niedziele.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Eee, ja nie z tych. Do mnie się nie rzucają jak ciągnikiem po wspólnym przejeździe jeżdżę (wiosną dużym ciągnikiem to trochę zbrochowane jest, się porówna ale widać) to niech se potańcują, jeszcze jutro i spokój ;)

Opublikowano

wydoiłem jak był tylko schlodzić trzeba półgodziny czekałem i podpinam jak kończyłem to dali z przekaźnikiem się męczyłem przyrdzewiał bo na opryskiwaczu był

danielursus3p napisał:

2 godziny temu, soltys48 napisał:

Eee, ja nie z tych. Do mnie się nie rzucają jak ciągnikiem po wspólnym przejeździe jeżdżę (wiosną dużym ciągnikiem to trochę zbrochowane jest, się porówna ale widać) to niech se potańcują, jeszcze jutro i spokój ;)

zrób z nimi jak Pudzian 😀 https://youtu.be/NbFJPpbH51s

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

To na dniach musi wyjeżdżać😉

30 lat temu. Mój chrzestny z Stargardu bizona na kołach przyprowadził.  To jeszcze ze 150km za soltysem

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

To jutro siódma rano zaczynaj orkę traktorem bez tłumika 

są pewne granice, jak z kolegą odpaliliśmy c360 bez kolektora to aż sąsiad 2 domy dalej przyleciał się spytać czy u nas strzelaniny nie ma czy czegoś innego bo huk niemiłosierny  

1 godzinę temu, lukasz20 napisał:

Myślę że gnojowica dobra na wszystko😆

szanujmy się, nie walczmy z miastowymi bo już nie raz się słyszy jak te dziady na policję zgłaszają bo mają takie prawo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v