Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, gregor1284 napisał:

i zysku tyle samo albo więcej. Panowie weźcie wy mi wytłumaczcie jak kiedyś ludzie z 4 krów żyli świetnie, dzieci wyszkolili i na wszystko mieli?

Niestety, życie w luksusie kosztuje, bo nie oszukujmy się, w porównaniu do tego co było kiedyś, to jest luksus.

Opublikowano
7 godzin temu, Marcin133 napisał:

Kutno 35l spadło w ciągu godziny od rana ....ale nas złapało 😉

Kiedy?  Dzisiaj?  Łowicz sucho i żadnej chmurki na horyzoncie. 

Opublikowano
38 minut temu, pafnucy napisał:

a czyja to wina? dopłaty dali to trza robić za darmo.

Myślisz że ceny są zależne od dopłat? Ja myślę że choć dopłat by nie było to i tak ceny były by takie jakie są. 

• Like 1
Opublikowano

Przyszła burza, pogrzmiało i napadało póki co koło 15mm, ale dalej kropi.

Jutro obeschnie i w czwartek trzeba pożyczyć rozrzutnik, wywieźć obornik i zakończyć podorywki i dosiać do reszty rzepak na poplon.

Opublikowano (edytowane)

Ludzie, co Wy się łudziliście że ktoś straszną kasę zbije na zbożu bo dobrze sypie? będzie jeszcze taniej, bo żniwa jeszcze się nie zakończyły.

Ostatnie lata były dobre dla tych z produkcji polowej, więc passa nie zawsze jest dana na zawsze, świnie były tanie, a ja k**wa kupowałem drogie zboża by to utrzymać, a cwaniaczki śmieli się w żywe oczy że nic nie robią, a kasa sama leci za byle jaki towar. więc nie oczekujcie teraz pożałowania.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
2 minuty temu, Sean napisał:

Ludzie, co Wy się łudziliście że ktoś straszną kasę zbije na zbożu bo dobrze sypie? będzie jeszcze taniej, bo żniwa jeszcze się nie zakończyły.

Ostatnie lata były dobre dla tych z produkcji polowej, więc passa nie zawsze jest dana na zawsze.

A tym bardziej żena całym YT jest głośno jak to zboże super sypie

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

A tym bardziej żena całym YT jest głośno jak to zboże super sypie

gówno tam super sypie ,w tamtym roku też takie wydajności na AF mieli o ile nie większe

Opublikowano (edytowane)

Regiony liczące się w produkcji sypią akurat w tym roku, i to na sprzedaż dopiero schodzi z pnia, to nie ma porównania do zeszłego roku, ani za zeszłego.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzwoniłem dziś na skup o żyto to ceny takie 

Żyto 440

Owies 450

Przężyto 480

Ręce opadają

A teraz czas w droge

Ty na papryce chociaż kasę zrobisz 😋

Opublikowano
krilan06 napisał:

Jo kuźwa, u wszystkich sypie po 8-9 ton, nieważne jaka ziemia, jakie nawożenie, jaka odmiana, jaki region,jaki termin siewu, u wszystkich sypie. Szkoda słów 

Nie u każdego tak sypie 9 ton z ha u mnie pszenżyta nie sypały, nie wiem bo nie ważyłem ale nie dało więcej jak 4 T z ha, jare ciut lepiej jak rok temu.

Primo@ jak u Ciebie popadało? U mnie z 10 min i koniec.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v