Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pochmurno i cicho bez opadów 0,1C

Ludzie palą czym popadnie i się pali,a nie samym drzewem i węglem czy tam groszkiem.

Najbardziej za smogowaym miastem jakie widziałem to Siedlce tak około 19godziny,

Opublikowano
12 minut temu, Bartek933 napisał:

Ciepło, delikatny wiaterek i mżawka. Bo wczorajszym "gorącym" wieczorze, gdy Pafnucego zabrakło, @Rolnik1973 pytam ja Ciebie, brama otwarta?

A za co tak spokojny człowiek został skarcony i w którym temacie? Na jak długo i kto go do gorączki doprowadził?

Biało, leży ze 2cm i pada deszcz że śniegiem. 

Opublikowano

Kilka razy jechałem to normalnie mgła i smród ale co się dziwić jak dom od domu 20m i jak każdy pali w takim piecu a ze mgła od dymu i noc to nawet jak ktoś śmieci pali to nie widać ale czuć plastiki.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bartek933 napisał:

Ciepło, delikatny wiaterek i mżawka. Bo wczorajszym "gorącym" wieczorze, gdy Pafnucego zabrakło, @Rolnik1973 pytam ja Ciebie, brama otwarta?

Widać Ty tak nie działasz na Rycha jak Zetorek12. Teraz wszystko się  zmieni.

LRA-1⁰ pochmurno.

@Agrest nie wiem czy dojdziesz prawdy, konto zlikwidował  on.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

W całym Mazowieckim do 22r wymiana piecy bez klasowych a do 28r piece klasy 3i 4 tak jest w uchwale antysmigowej.Małopolska wprowadza od 21r całkowity zakaz sprzedaży piecy co na paliwa stałe tzn na węgiel pellet i drewno.Kraków leży w kotlinie i mimo tego będzie zakaz palenia w takich piecach to smog i tak będą mieli

Opublikowano
Agrest napisał:

A za co tak spokojny człowiek został skarcony i w którym temacie? Na jak długo i kto go do gorączki doprowadził?

w temacie ceny bydła 2020 trochę wczoraj zawrzało. jedni wyzwali innych od debili, druga strona nie pozostała dłużna i od słowa do słowa najpierw kanalia usunął konto, potem ktoś zawołał sumka, a ten porozdawal odznaki komu trzeba. widać zetorki12 nie udźwignął ostrzeżenia i poszedł w siną dal. 😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Pamiętacie ci starsi z podstawówki,lata siedemdziesiąte,czy osiemdziesiąte,rysunki w szkole. Każdy ciągnik,komin,fabryka musieli mieć chmurę,i to im czarniejsza tym 9_9lepiej. Lekki mrozek, ciszaO.o

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Ja nie wiem którzy ale cenach ziemniaków też są, a co się dziwić jak ktoś trzyma 2 lata byka to kawał życia i jak ma sprzedać to cena spada.Każdemu by nerwy puścili.

A bany musą być żeby wyeliminować chamstwo.

Edytowane przez Strongman
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Aby nie w Polsce😬

Juz poprawiam.

Aby nie u mnie u sąsiada może

🤣

@Rolnik1973 strajkuje, przystąpił do rekolekcji w ciszy, weźmie was na przetrzymanie

🤔

Przez niektórych teraz z nudów będzie częściej na dwór wychodził 😁

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano

@Bananek A czy ten gość co mnie wczoraj ciśnienie podniósł judził w tamtym temacie?

Przestało padać.

Opublikowano (edytowane)

Przez niektórych normalni ludzie opuszczają forum.Wiadomo że w nerwach wszystko można powiedzieć i zrobić ale są ludzie którzy specjalnie podnoszą ciśnienie a tacy są bezkarni

Edytowane przez stempos1980
Litera
Opublikowano

Jak ,,sołtys ''opuścił też,to kogo o maszynę podpytać?,z ciekawości przeczytałem tematy,to jest rolnicza bezsilność i rozpacz. Jeszcze trochę zostanie gimbaza a TRZON odejdzie i odchodzi. To jest pir...... internet,ryj wytrzeć o kogoś bezkarnie. Wystaw jeden z drugim lokalizację,a nie będziesz pie......ł głupot bo ci mordę obiją. Żal.   A za oknem cisza ,no kutwa żal😔

• Like 4
Opublikowano
Strongman napisał:

Ja nie wiem którzy ale cenach ziemniaków też są, a co się dziwić jak ktoś trzyma 2 lata byka to kawał życia i jak ma sprzedać to cena spada.Każdemu by nerwy puścili.

A bany musą być żeby wyeliminować chamstwo.

Nie byłam ani chamska ani wulgarna, ani nic z tym podobnych. Napisałam post w temacie ceny bydła, bez cen bydła. Jak widać większość postów w tamtym temacie jest związana z tematem, bo gdyby tak nie było to już by nazbierali ostrzeżeń na bana.

• Like 1
Opublikowano

Zebrała się garstka starych użytkowników którzy czuli się bezkarnir. Robili chlew i tylko nabijali posty. Moderator jednemu dał pkt. to się obraził i usunął konto. A co on takiego wartościowego wniósł na forum ? Z tego co pamiętam to czepiał się błędów i drwił z innych. A reszta w wymiarze solidarności straszy że też odejdzie ? pamiętajcie nie ma ludzi niezastąpionych

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v