Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

To tak jakby prasa korne czerwona a zielona czy sipma czerwona a zielona czy kombajn deuz fahr czerwony a zielony.

Nie, to nie tak.

A poza tym, w rzeczywistości jest bardziej czerwony. 

W mojej okolicy jezdzi żółta 40ka. Co Ty na to?

Opublikowano
2 minuty temu, Sean napisał:

Na wąskich kołach Z056 też były pomarańczowe, czerwone, zółtawe, miodowe i jakie tam chcesz.

Pomarańczowego to jakoś nie kojarzę. 

Opublikowano
2 minuty temu, Sean napisał:

Na wąskich kołach Z056 też były pomarańczowe, czerwone, zółtawe, miodowe i jakie tam chcesz.

kolor zależał od tego jaką farbę fabryka dostała.

Opublikowano

Nie wiem ale ja się z tym nie spotkałem,u mnie kombajn jest od nowości a sprzedawali je bez akumulatorów w Płocku i trzeba było mieć swoje akumulatory.już sporo lat minęło sporo właścicieli się zmieniło,i co jeden coś odkręcił i tak to wychodzi.

Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

No i po zarobku, bizon kosi co miałem kosić,

Pewnie w tym roku na tą część nawet nie zarobię.

Jakbyś poszedł zwalać to zboże od tego Bizona, to byś na pewno zarobił.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

ale to chyba dobrze jak polskie zborze kosi polski bizon?🤔  czy nie??

Uszczypliwy jesteś dla Ryśka 😔

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Uszczypliwy jesteś dla Ryśka 😔

no wydaje mi się że Rysiu tak nauczał. nie było zamiarem moim uszczypnięcie. :S

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Pomarańczowego to jakoś nie kojarzę. 

O jakIm pomarańczowym w ogóle mówimy, bo kolor pomarańczy też nie jest taki sam, ale raczej o czerwonej pomarańczy RAL2002

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Kurła u @Bananek taki kombajn zawitał... Dużo bierze? No na moje taczki to by chyba nie trafił wysypać...

A to jakiś kosmiczny wynalazek ten kombajn? od kiedy mam możliwość wyboru między bizonem, a czymś zagramanicznym wybieram to drugie. dość już się mój ojciec wycierpial jak dziobem mu zboże gubili. czy dużo bierze? nie bardzo wiem o co pytasz. jeśli o szerokość hederu to 7m. jeśli o €€€ to nie wiem jeszcze. jutro pojadę się rozliczyć.

Opublikowano (edytowane)

RAL2002 to jest czerwona pomarańcza, bardzo podobna do czerwieni meksykańskiej, a wszelkie odcienie to niedojrzała pomarańcza i trudno to nazwać pomarańczowym.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
pedro2 napisał:

Operator też musi być kozak na taką taczkę trafić 😋 

ten operator mimo, że młodszy ode mnie, skosil więcej zboża tym lexionem niż Ty przewiozles w swoim życiu przyczepami.

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

@pafnucy teraz to o Ryśkowej Jawie możesz na bank zapomnieć. 😩

dawno zapomniałem. nawet adresu już nie pamiętam.

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Ostatnimi czasy chyba zwątpił, bo przestał tak intenstwnie głosić wiare w polskie maszyny :D

bo moderację miał za to. a kto walczył o Jego wolność... ? a szkoda pisać...

dziś prawdziwych kolegów już nie ma... 😢  no prawie nie ma.      inni jednak są!👍

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

nawet adresu już nie pamiętam.

Noooo nie tak dawno oskarżał że BYŁEŚ napastliwy. Generalnie pokrzywdzony się czuł. Myślę jednak że to były tylko ŻARTY. 

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

dawno zapomniałem. nawet adresu już nie pamiętam.

Nie pamiętasz bo nie masz. 🤨

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v