Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zapraszam jakbys gdzieś był w okolicy, nie na krzywy ryj, tak o @gregor1284

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
2 minuty temu, thor1984 napisał:

brak kościelnego

W sąsiedniej parafii jest ksiądz który nie sprawia problemów i pomaga tym którzy mają problemy w swoich parafiach.

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

pier**l to i tyle. Ja się z idiotami nie zamierzam kłócić (mowa tu o księdzu który będzie mi próbował mówić co mam robić)

No niby tak ale po co tułać się po obcych parafiach. Szkoda, że poprzedniego proboszcza wódka zniszczyła bo był na prawdę spoko jako ksiądz i jako człowiek

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

W sąsiedniej parafii jest ksiądz który nie sprawia problemów i pomaga tym którzy mają problemy w swoich parafiach.

ciekawe czy mi tyż by pomógł a właściwie to moim przyszłym dzieciom??

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I handlarze, i księża, i pracownicy marketów. Chyba że to aluzja do mnie, że jestem ch**em to dziękuję za komplement ;) 

Czy ja mówię, że nie ma normalnych księży. Ten w parafii @bratrolnika zachował się bardzo odpowiedzialnie. Kolędę odłożył, po domach nie chodzi, a kto sobie życzy to może przelew zrobić.

No dokładnie w każdym, a mimo to do handlarzy po traktor leziesz, do marketu po słone paluszki też, a do księdza nie bo jakiś tam jest h... 🤦‍♂️ No brak słów

I nie żadna aluzja do Ciebie 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

chrzest w innej parafii to nie problem, chodzi o zasady 

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

To tak jak z kolegą @Ursus932 co chce kupić ursusa a nie wierzy że kupi. 🤣🤭

Czekam aż zejdziesz z ceny 😎

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

No dokładnie w każdym, a mimo to do handlarzy po traktor leziesz, do marketu po słone paluszki też, a do księdza nie bo jakiś tam jest h... 🤦‍♂️ No brak słów

I nie żadna aluzja do Ciebie 

No jak mnie handlarz raz naciągnie i oszuka to już nie pójdę, tak samo do sklepu, tam gdzie mi nie pasuje to nie chodzę. Tak samo jak ksiądz, jak on dla mnie jest człowiekiem to i ja dla niego. Jak brałem ślub to za późno obudziłem się z naukami, ani w mojej parafi ani u narzeczonej nie dało się tego załatwić, nie da się i już, ale w okolicznej parafi trafił się ksiądz co mi wszystko popodpisywał bez problemu, nawet pieniędzy nie chiał, dawałem mu to powiedział, że on nie chce i żebym żył w zgodzie z Bogiem. Wrzuciłem mu potem 50 na tacę, z własnej, nieprzymuszonej woli.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Kiedys po jakieś auta tam byliśmy 🤔 teraz to nie prędko raczej. 

A gdzie ? Tu u nas Zagłębie handlarzy aut

Opublikowano

nikt nie powinien odmawiać chrztu dziecka jest jednak jedno ważne "ale" trzeba wziąść pod uwagę że często ludzie młodzi już całkiem w h*ja walą.niewiem czemu ślubu nie biorą tylko tak k**wa żyją na wiaderku .dzieci robią i siedzą. i na takich to jedyny bat żeby jskos się ogarmeli dlatego po części rozumiem odmowy ale żeby się wypowiedzieć to trzeba znać osoby którym odmawia bo są sytuacje gdzie odmowa chrztu jest bezsensem a znam ludzi co sam bym im robił problemy bo takie  k**wa luje co nic to w życiu nie obchodzi 

Opublikowano

@Agrest @thor1984 wiem że do parafi Solec nad Wisłą mata spory kawałek ale może macie tam znajomych co mogą coś powiedzieć na temat obecnego proboszcza?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Oni problemy mają ze sobą albo dostosowują wiarę Rzymsko Katolickom  do siebie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, thor1984 napisał:

chrzest w innej parafii to nie problem, chodzi o zasady 

Jeśli ktoś bardzo chce żeby pokazać mu ze jest śmieciem to nawet i księdzu trzeba to udowodnić. Te prawo jazdy na kobietę co w szkołach robili to mi z tym przyfikal. Powiedziałem wprost że w ch*ja to ja nie mnie i ja będę miał to szybciej niż reszta klasy. Na następnej lekcji zaniosłem i pokazałem ze mam. No to ten wtedy że jeszcze dał by mi szanse, ale Powiedziałem że pier**le jego i jego szanse 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Czekam aż zejdziesz z ceny 😎

ZAPOMNIJ!🧐

NIE NA SPRZEDAŻ!

Opublikowano

Byłeś młody i biedny kiedyś pewnie Szmerglu, zachciało Ci się zakotwiczyć, pomóc nie miał kto, i tak się zeszło ze ślubem, co ty na to? Dziecko ubrać musisz jeść dać też, więc? Nie każdy jest taki przypadek ale są takie. Ja też nie pochwalam na kocią łapę życia, ale maja niektórzy na prawdę trudne sytuacje 

2 minuty temu, szmergiel napisał:

nikt nie powinien odmawiać chrztu dziecka jest jednak jedno ważne "ale" trzeba wziąść pod uwagę że często ludzie młodzi już całkiem w h*ja walą.niewiem czemu ślubu nie biorą tylko tak k**wa żyją na wiaderku .dzieci robią i siedzą. i na takich to jedyny bat żeby jskos się ogarmeli dlatego po części rozumiem odmowy ale żeby się wypowiedzieć to trzeba znać osoby którym odmawia bo są sytuacje gdzie odmowa chrztu jest bezsensem a znam ludzi co sam bym im robił problemy bo takie  k**wa luje co nic to w życiu nie obchodzi 

Opublikowano (edytowane)

sesilva popuszczaj patologia to będzie cyrk

DDanieursus3p i dlatego napisałem że są różne sytuacje. są ludzie  ktorym należy pomoc i są tacy że kopa w dupe.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

A gdzie ? Tu u nas Zagłębie handlarzy aut

Nie pamiętam bo to z 10 lat temu, a wtedy kumpel po 10 aut tygodniowo przehandlowywal. Jechaliśmy w 5 i każdy wracał swoim 

Opublikowano
Przed chwilą, szmergiel napisał:

popuszczaj patologia to będzie cyrk

Lepsi rodzice bez ślubu co dbają o dziecko, niż ci po ślubie co się dzieckiem nie interesują a mąż tłucze kobietę. To czy ktoś ma ślub kościelny czy nie, nie decyduje o tym czy jest patologią czy nie.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

@Agrest @thor1984 wiem że do parafi Solec nad Wisłą mata spory kawałek ale może macie tam znajomych co mogą coś powiedzieć na temat obecnego proboszcza?

Nie mam daleko, ale nie żyję życiem księży więc żadne wieści do mnie nie docierają. Nawet o swoich parafialnych jak już się czegoś dowiem to jest już na innej parafii.  Ot taki mam szybki przepływ informacji.

Opublikowano

No i co z tego, że papież ochrzcił. Są pewne sytuację jak pisano wyżej, że chrztu zgodnie z prawem kanonicznym można odmówić, dosłownie "odłożyć" i tyle po co robić aferę.🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v