Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

bez doświadczenia i z uprawnieniami to pewnie cię ktoś weźmie ale za marną stawkę

ale chciał nie chciał tak musisz zrobić, żeby porobił rok czy pół, żeby mieć doświadczenie

o to chciałem uslyszec mi tam starczy najnizsza krajowa trójka mojego rodzenstwa 10 lat po studiach zarabia najnizsza.

bo znajomy zrobił i nie mógł znalezc

Opublikowano
23 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ahhh ta tajemniczość 😏😏

received_1635156919861006.jpeg

Naprawdę nie wiem od czego te przekładnie. W galerii pod zdjęciem rozrzutnik wszysko opisane

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

nie chcę być złośliwy, ale zapytam: co mówią statystyki na ten temat???

nwm nie posiadam informacji. A tak wogóle o co o zarobki operatorów czy zarobki rodzeństwa

Opublikowano
48 minut temu, sabuliga napisał:

o to chciałem uslyszec mi tam starczy najnizsza krajowa trójka mojego rodzenstwa 10 lat po studiach zarabia najnizsza.

To niech idą na kasę do biedronki tam jest więcej niż najniższa. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Narazie to ja poszukuje i był pomysł na kuku, ale jak widzę to nie jest super biznes, przeglądam internety cały czas, i pomysły są, jak wypali to się podzielie, ale na razie masz internet, łeb i ch*j to kombinuj 😎

Za kapustę się bierzesz ? 😅

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

To po co studia robić jak wraz trzeba dymac za najniższa. Nie mogę tego pojąć. Ja tam nie powiem maturę mam, chciałem studia robić i jak rozmawiam ze znajomymi czytam posty to stwierdzam że dobrze zrobiłem że nie poszedłem na studia.

Opublikowano

Ja? Wszędzie tam gdzie jest dobry pieniądz się dobrze czuje😁

Opublikowano
25 minut temu, TheraRolnik napisał:

Za kapustę się bierzesz ? 😅

Nie śmiej się, 😉bo pomysł jest na kolejną uprawę, dość dochodowa i trochę @Agrestmnie naprowadził na ten temat 

I nie będzie to kapusta 

Opublikowano

Miałem takie koleżanki co w akademiku mieszkały, co one odpierdalały, to by jeden wielki meksyk😁

Opublikowano

Firma to za dużo powiedziane, powiedzmy że mam taką wiekszą działalność pozarolniczą. Co do pracy na koparce to mam już chłopaka na stałym etacie do roboty na jednej maszynie jak trzeba albo jest więcej roboty to ja robię na drugiej, chociaż aktualnie siedzę na kwarantannie takze nie dobijajcie mnie. Co do pracy na koparce to już ktoś wcześniej pisał, no nie jest łatwo bez doświadczenia albo za uwniane pieniądze. Sam kiedyś zaczynałem to wiem jak jest zresztą do takiej roboty trzeba mieć smykałke to nie tak prosto że ktoś Ci pokaże przód tył parę pstryczków w ciagniku i będziesz robił robotę, druga sprawa to trzeba uważać na ludzi bo jak pojedziesz na budowę a nie daj Boże przy ruchliwej drodze to już całkiem przesrane dla kogoś kto się uczy.

Opublikowano

Kursy też porobiłem i na koparko ładowarki, na jedno naczyniówki, na walce, wornarki, wykladarki masy itp ale, wózki, kombajny ale do roboty nie poszedłem. Ale wrazie mi się odwidzi wizja rolnikowabia to jakieś zabezpieczenie jest 

Opublikowano
6 godzin temu, Zapracowany napisał:

Pany miesiąc do zimy A na Islandii  dziś -12. Tego jeszcze nie grali, myślę że będzie prawdziwa zima w tym roku!

Na Islandii to raczej nie powinna dziwić taka temperatura.

47 minut temu, danielursus3p napisał:

To po co studia robić jak wraz trzeba dymac za najniższa. Nie mogę tego pojąć. Ja tam nie powiem maturę mam, chciałem studia robić i jak rozmawiam ze znajomymi czytam posty to stwierdzam że dobrze zrobiłem że nie poszedłem na studia.

Ja tam żałuję że nie zrobiłem studiów bo nie chwaląc się ale gdybym je miał byłbym kierownikiem w dobrze presperujacej firmie z zagranicznym kapitałem a tak zostało mi robić za zwykłego szaraczka. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i nie narzekam.

Opublikowano

Ładny słoneczny dzionek, nawet koło południa +12 było.

Ja tam studia zacząłem ale nie skończyłem i nie żałuję póki co. Niby kierunek miał być bliżej mojego wykształcenia z technikum a tu się okazało, że jest dosyć daleko poza nim. Praca się znalazła, wolałem od zaraz iść niż siedzieć na tych studiach.

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Na Islandii to raczej nie powinna dziwić taka temperatura.

Ja tam żałuję że nie zrobiłem studiów bo nie chwaląc się ale gdybym je miał byłbym kierownikiem w dobrze presperujacej firmie z zagranicznym kapitałem a tak zostało mi robić za zwykłego szaraczka. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i nie narzekam.

to ja w takim razie już nwm co po tych studaich bede robił na koparce żle w biurze to watpie że znajdę. To chyba że na kase pojde do marketu budowlanego jakaś castorama. A to pewnie i angielski dobrze znasz co?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v