Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przecież już samo przebywanie ciągnika czy kombajnu  jest jakimś tam  ograniczeniem w widoczności, może ie tego mu zabronią.

Edit Jak  kolej chce bezpieczeństwa w tym miejscu to niech zrobi to samo co zarządy autostrad- wykupi dany kawałek gruntu i po problemie.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

motocyklem jeździsz jeszcze do pracy? Zamiast podpinki lepsza trybuna ludu ;) 

Oj jeździło się za młodu z gazetami na klacie i na kolanach. 

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

marne 1500km

To ja więcej swoim wyjeździłem tylko po pastwisku objeżdżając ogrodzenia 😂😂😂

1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Wykolejony kraj !!!

...a tak w temacie przez ostatnie dni dobiło u mnie do 90 litrów opadu. Dziś słońce ale zimno.

• Haha 1
Opublikowano

I tu się zgodzę. może nie do roboty, ale taka dłuższa przejażdżka po krętych drogach jak najbardziej spoko. polecam mazurskie drogi.

extrabyk napisał:

Oj jeździło się za młodu z gazetami na klacie i na kolanach. 

kiedyś już chyba to tu pisałem, jak byłem jeszcze młody, chudy i piękny to kumpel ojca gazelę wyciągnął z garażu i chciał pojeździć, ale że obie dętki wyzionęły ducha to powkladal stare szmaty w opony i tak robił przejażdżki. to była dopiero chęć łykania kilometrów...

• Like 1
Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

panele układam żona udumała a wredne to 😈

żeby tak publicznie o żonie...

żona ok 😁😉 panele wredne 😀 dobrze że ja tylko juniorowi pomagam no i oblistwowuje

Opublikowano (edytowane)

21 minut temu, slawek74 napisał:

żona ok 😁😉 panele wredne 😀 dobrze że ja tylko juniorowi pomagam no i oblistwowuje

A gdzie córka?  Czyżby  zamknięta żeby @TheraRolnik nie zobaczył jak przyjedzie z flachą ?🤔🤣

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
10 minut temu, radekz200 napisał:

Ja na śniadanie musiałem rozładować cała przyczepę styropianu 💪

2A31532A-95F5-4F66-9E8A-6309F547CCDC.jpeg

D05365FE-4CBA-4613-A96A-AE6E3ACCA7BE.jpeg

Ty w temacie budowy to zapytam jaki sposób ogrzewania będziesz zakładał i dla czego taki a nie inny ? Myślałeś o założeniu fotowoltaiki? 

1 minutę temu, slawek74 napisał:

nie masz się kogo czepić? półkarpatku?

Teeee wymyśl coś swojego a  nie od @pafnucy zgapiasz🤨 

A i zluzuj majty bo Ci gumka pęknie przez takie podejście do żartów.

Opublikowano

Ogrzewanie na pelet 😛 fotowoltanika + rekupuracja + pompa ciepła = ogrzewanie za darmo ale na start trzeba 100 tys wyłożyć 

7 minut temu, slawek74 napisał:

po ile złom ? pare kilo leży w pokrzywach

Zostaw dla pachnącego może jeszcze cos od restauruje 😛

Opublikowano

półkarpatku nie jestem twój kolega ... kolegów poszukaj gdzie indziej nie mam zamiaru wchodzić z tobą w twoje gierki

Radek stare burty od rozrzutnika 4tony i dmuchawa do siana i jeszcze trochę różnych duprereli będę chciał plac uprzątnąć i zagrodę dla cielaków zrobić

Opublikowano (edytowane)

A czy ja napisałem że jesteśmy koledzy ? Wódki nie piliśmy i na pewno pić nie będziemy.

11 minut temu, radekz200 napisał:

Ogrzewanie na pelet 😛 fotowoltanika + rekupuracja + pompa ciepła = ogrzewanie za darmo ale na start trzeba 100 tys wyłożyć 

Zostaw dla pachnącego może jeszcze cos od restauruje 😛

Skoro rekuperacja plus pompa ciepła to po co piec na pelet ?

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

Myślałem że Ty tak będziesz robił, nie zrozumiałem😅

W jakiej cenie masz pelet i ile mniej więcej szacujesz że będzie potrzeba do ogrzania domu ? Ja zastanawiam się czy nie iść w ogrzewanie gazowe bo było by bez roboty i czysto w domu bo nie trzeba do pieca nic dokładać.

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

półkarpatku nie jestem twój kolega ... kolegów poszukaj gdzie indziej nie mam zamiaru wchodzić z tobą w twoje gierki

Radek stare burty od rozrzutnika 4tony i dmuchawa do siana i jeszcze trochę różnych duprereli będę chciał plac uprzątnąć i zagrodę dla cielaków zrobić

Dzwoń po Marka i Edka ... Oni ci wszystko uprzątnął do ostatniego drucika 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v