Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Po glifosacie nasienie nie wschodzi i krowy rzucają cielaki

Dobrze  sie  czujesz   ???

Od rana  piękne  słońce

Opublikowano
9 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Ciekawe czy to napewno Reglone😬

Daj znać jaki bedzie efekt.

@Strongman jaki zamiennik jak nic innego nie ma rejestracji w grochu?

Niedawno był ale nazwy nie papietam,do ziemniaków ludzie używali ci co produkują sadzeniak kwalifikowany

Miał ktoś styczność z taką sytuacją ze sąsiad ci sprzeda działkę sąsiednio pod warunkiem ze w akcie notarialnym będzie ze ty na tej działce nie postawisz.obory.

Opublikowano
Strongman napisał:

Miał ktoś styczność z taką sytuacją ze sąsiad ci sprzeda działkę sąsiednio pod warunkiem ze w akcie notarialnym będzie ze ty na tej działce nie postawisz.obory.

kupuj i stawiaj kurnik. będzie jeszcze większy smród. 😀 wiem co mówię

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Strongman napisał:

9 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Ciekawe czy to napewno Reglone😬

Daj znać jaki bedzie efekt.

@Strongman jaki zamiennik jak nic innego nie ma rejestracji w grochu?

Niedawno był ale nazwy nie papietam,do ziemniaków ludzie używali ci co produkują sadzeniak kwalifikowany

nie ma tachch rzeczy albo kupujesz i jest twoja i robisz co chcesz

Banan z tym kurnikiem to dobre 😁 może chlewnie 😉

Opublikowano (edytowane)

Jak to niema,w akcje można napisać jak się chce,jadę do notariusza w poniedziałek i się dowiem.

Bo na pewno ta osoba co ją zaczepiłem i dała mi wczoraj odpowiedz się dowiadywała.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

działka może być właściciela X ale zapisane w Akcje że ma służebność właściciel działki X wedle osoby Y co dana osoba Y może uprawiać co chce tylko nie może nic z ta działką zrobić nic decydować .

• Like 1
Opublikowano

Nic nie wiem bo to było wczoraj wieczorem,w poniedziałek się dowiem,dostał w spadku warszawiak obok mnie sporą działkę i cześć by sprzedał pod warunkiem ze nic tam nie postawie typu obora na zwierzęta,a jakiś magazyn czy cokolwiek mu nie przeszkadza i chce się zabezpieczyć aktem notarialnym.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

17°, 🌤

Dziś leniuchowanie.

kosić jedź! 😈

Opublikowano (edytowane)

jutro padać ma. 👿

mnóstwo pól u nas pod kosę poszło wczoraj. pewno i dzisiaj żniwa będą.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
17 minut temu, Strongman napisał:

dostał w spadku warszawiak obok mnie sporą działkę i cześć by sprzedał pod warunkiem ze nic tam nie postawie typu obora na zwierzęta,a jakiś magazyn czy cokolwiek mu nie przeszkadza

Jak się chce zabezpieczyć musi kupić prezerwatywy. Dostał działkę w spadku więc 5 lat sprzedać tego nie może. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v