Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ja w drodze, a tu coś kapać zaczyna

Wczoraj był  dobry wieczorek u mnie do pryskania i cichutko słonko zachodziło, dzis zimniej i kropi czasem. 

@galan99 w twoim poście też  zmieniło na agrofoto jak u mnie a powinno być agro.p.o.l.s.k.a.pl tylko bez kropek, inaczej nie mogę napisać bo zmienia samo nazwę tej strony🤔

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

Tak daleko pola obrabiasz ? Dzierżawa , czy tak wyszło ?

Opublikowano
3 minuty temu, Szymi40 napisał:

@PAN88   u nas  w maju 52mm.  kwiecień   2mm.  -  a ziemie  4-6  klasy  ,   bez  komentarza...  😦

Ile u mnie to nwm bo nie ma czasu zamówić deszczomierza. 3 to moja najlepsza ziemia uprawiam 40 ha a przeliczeniowych mam 20😂😀

Skąd jesteś?

Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał:

Ile u mnie to nwm bo nie ma czasu zamówić deszczomierza. 3 to moja najlepsza ziemia uprawiam 40 ha a przeliczeniowych mam 20😂😀

Skąd jesteś?

Cli-  najsuchszy  powiat w Polsce.   Ze  wschodu  nie dochodzi- z zachodu omija...

Opublikowano

W rewanżu przyczepę mu wyślesz ? 🤔

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Za te uszczypliwosci to na pewno... 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

W rewanżu przyczepę mu wyślesz ? 🤔

Może i tak być...

Albo chociaż stopkę

2 minuty temu, Bananek napisał:

o, juz doszlo. niech pije, na zdrowie. :)

Żona mi chce piwo podebrać, muszę gdzieś schować... młody już miodek wcina

Dziękuję

Opublikowano

prosz. piwko musisz schlodzic. tak nie smakuje ponoc.

zrobisz mi silowniki do bramy ;)

po co chowac zone?

bratrolnika napisał:

Żona mi chce piwo podebrać, muszę gdzieś schować...

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Szymi40 napisał:

Cli-  najsuchszy  powiat w Polsce.   Ze  wschodu  nie dochodzi- z zachodu omija...

A byłeś kiedy w EBE? , tu to dopiero susza ,największA dziura w Europie czyli odkrywkowa kopalnia węgla brunatnego Bełchatów w moim powiecie ,prawie zawsze ściąga chmury i pada nad kopalnią 😕 a do około sucho 

Opublikowano

przestało pizgać jedną beczkę wypryskałem i chyba fajrant bo mi się jakoś nie chce jechać z następną 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Ja w drodze, a tu coś kapać zaczyna

I jak 🤔 pryskał czy pogoniło z pola?

Mi się udało tylko 750 litrów wypryskać 😔 bo ciemno już się robi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v