Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie pytanie- na jakich portalach sprawdzacie pogodę? Ja wchodzę na yr.no, interię, onet, meteo i porównuję. Może są jeszcze jakieś ciekawe, komuś jakaś inna się w miarę sprawdza.

I z innej beczki pytanie. Nigdy nie dezynfekowałem strychu przed żniwami. W tym roku chciałbym czymś to spsikać. Ktoś coś poleci?

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

A mi przeszkadza . Lubię jak jeden głupol nie zakłóca spokoju większości . Bo kto powinien się dostosować do reguł . Pedał do hetero , czy na odwrót , bo więcej szumu robi ?

No i Twoje prawo :) chcesz się dostosowywać i ok.

Ja ze swoimi sąsiadami też się dostosowaliśmy i jak komu trzeba to sobie robi i nikt w tym problemu nie widzi ;)

• Like 1
Opublikowano
pit17 napisał:

28 minut temu, slawek74 napisał:

kościuł to nie prywatna rezydencja kogo ma zorganizować ? zastanów się nad sobą

Koscielnego i organiste potrafi to i do tego też by mu się udało. Zastanowilem się i stwierdzam że na siłę bronisz księdza.   

są parafie bez organisty i kościelnego i jak nie znasz szczegółów nie oceniaj nikogo żeby Ciebie nikt nie ocenił widzę że jesteś antyklerykalny a ksiądz to też człowiek

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

są parafie bez organisty i kościelnego

ADRES ??

Opublikowano
Roki212 napisał:

6 minut temu, Pafnucy napisał:

A mi przeszkadza . Lubię jak jeden głupol nie zakłóca spokoju większości . Bo kto powinien się dostosować do reguł . Pedał do hetero , czy na odwrót , bo więcej szumu robi ?

No i Twoje prawo :) chcesz się dostosowywać i ok.

Ja ze swoimi sąsiadami też się dostosowaliśmy i jak komu trzeba to sobie robi i nikt w tym problemu nie widzi ;)

jak Ty do sąsoada masz ,,godzinę drogi''😜😁

Pafnucy napisał:

są parafie bez organisty i kościelnego

ADRES ??

A mam dwie w sąsiednich wioskach

Opublikowano

Najlepiej mieć stacje meteo w domu i prowadzić pomiar który będzie korygował przewidywanie dla regionu. Tyle że to jest kolejna rzecz której trzeba się nauczyć i tak rolnik zostanie jeszcze synoptykiem. 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

są parafie bez organisty i kościelnego i jak nie znasz szczegółów nie oceniaj nikogo żeby Ciebie nikt nie ocenił widzę że jesteś antyklerykalny a ksiądz to też człowiek

Jak ksiądz też człowiek to niech przestrzega przepisów jak każdy człowiek. A Ty kim jesteś?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No jak nie i o więcej niż 50

Ale trzeba bezpiecznie i tam gdzie można.

Ale wiecie przez te tata żadnej kolizji, żadnego wypadku ani stłuczki, trzeba myśleć i za innych bo inaczej to różnie by było.

No i jeden mandat w hhistorii w 99r za pasażera bo nie wpioł pasa tylko ręką jełop trzymał, tak zrób dobrze i podwieź.

No i 0 punktów od zawsze.

kuźwa . A ja na 6  4 rozdupcyłem .

To jak ? Dasz się kajtnąć Jawą ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

A co ksiądz to żandarm i ma ludzi do kościoła nie wpóścić 🤔 on ma być przy ołtarzu a nie na drzwiach jak bramkarz oprzytomnij

A kto za zrobioną imprezę ma odpowiadać ? Kasę bierz , to i porządku m,a pilnować . No bo kto ?

Opublikowano
pit17 napisał:

czy Ty tak wszystko robisz przepisowo?

Nie ale ponosze tego konsekwencje  

nie a co się kopać z koniem 🤔

Pafnucy napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

A co ksiądz to żandarm i ma ludzi do kościoła nie wpóścić 🤔 on ma być przy ołtarzu a nie na drzwiach jak bramkarz oprzytomnij

A kto za zrobioną imprezę ma odpowiadać ? Kasę bierz , to i porządku m,a pilnować . No bo kto ?

są msze w tv ?są są online ? są to po co ludzie z domu wychodzą? przyjdzie 6 babć jak może być 5 to którą wygonisz? jak dzisiaj jednaw sklepie +80lat przez ludzi się przepychała... szkoda gadać

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bananek napisał:

racja. rozwody, zdrady, i przyszła kara. jeden mój sąsiad wczoraj deski heblowal. niedziela, wszyscy grzecznie odpoczywają, a ten hebluje. Ale to taki typ.

Co to ma wspólnego do pogody.To całkiem inna sprawa.

Do pogody ma znaczenie dym i ze jest go za dużo,i to tłumaczy całą to sytuacje z suszą i ciepłą zimą.

Ile ha lasu spłonęło w Szwedzi Kalifornii i w AustralI.Ludzie z miasta jeżdżą jeepami dla preztizu z dużymi motorami i to po jednej osobie, po co to, kiedyś jeździli pociągami,autobusami,samochodami z małymi silnikami i to raz na tydzień i zabierali jeszcze sąsiadów takie oszczędne byli,i ropa była tańsza,robili małymi ciągnikami teraz robią dużymi,więcej paliwa idzie,i jeżdżą na spęd a 60 by starczyła z paroma świniami na dwukółce,Z pociągów cały transport przerzucił się na tiry. Palą ciord wie czym w piecach CO, czy kiedyś byli smogi a był w zimę dużo większy mróz, a teraz -5 i smogi,Czy ktoś widział żeby ludzie z miasta wystawiali stare meble,idą w piec, tadż jest co raz gabarytówka, tylko wystawiają wersalki i opony.Tadż każdy płaci za śmieci a w lasach nadal ich przybywa.Co tu pisać,wystarczy poobserwować społeczeństwo.

Lata będą coraz suchsze, musicie się  z tym pogodzić.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, slawek74 napisał:

nie a co się kopać z koniem 🤔

są msze w tv ?są są online ? są to po co ludzie z domu wychodzą? przyjdzie 6 babć jak może być 5 to którą wygonisz? jak dzisiaj jednaw sklepie +80lat przez ludzi się przepychała... szkoda gadać

A  Jarek czego latał jak posrany ? 

Niektóre kcom już i co takim zrobisz ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, hobbysta82 napisał:

A to nie wy czasem na "Cenach bydła" nabijaliście się z Tomka i jego wiary w Objawienia Fatimskie?

ETM 50 dzień bez deszczu, ale i przymrozki nie dokuczają.

Nic mi nie wiadomo , ja mówiłem żeby dał spokój bo to nie było miejsce ani  ludzie do rozmowy o tym

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

O 20 powinno być tu i tu, a o 10  1000zł kary

Nie ma nic cenniejszego od zdrowia i nie bycia kaleką.

co ty chcesz abym do Lublina do teściów 2-3 godziny jechał ???? 

Rysiu bo cię z bialskiego wymelduje i do LLB zakwateruje !!!!

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano

Ja uważam że każdy na swoim podwórku niech robi co chce a innym nic do tego.Ja jak muszę to robię w niedziele i to moja sprawa i moje sumienie a komuś jak się nie podoba to niech się nie patrzy

Będzie dziś mróz?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A kto to wie jaka temperatura u ciebie na podwórku jak patrzeć nie każesz .

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Będzie dziś mróz?

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v