Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słonecznie i ciepło w końcu, może już miałem tego wira bo miałem suchy kaszel i jakby coś w płucach siedziało ale nigdzie nie wychodziłem więc jak mogłem się zarazić,zonka postawiła bański ja jej i po kaszlu.

Opublikowano
41 minut temu, Sean napisał:

Tak może być, ale teraz o dziwo nikt nie kaszle z powodu zaziębień, choć pogoda ku temu sprzyja, nikt nie kaszle na grypę, choć sezon jeszcze w pełni, o kaszlu po papierosach nawet nie mówię, bo gdzie tam po fajkach kaszelek, teraz kaszel to nic innego tylko koronkawirusik.   :P

Bo teraz lepiej głośno piardnąć niż cicho za kasłać🤔😉

Opublikowano

Pierdnąć to można ale też pierdzący musi uważać żeby pierdnięcie nie było dodatkowo z kleksem.

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Bo teraz lepiej głośno piardnąć niż cicho za kasłać🤔😉

Taa, przynajmniej ktoś pomyśli że zdrowy.   :P

2 minuty temu, robert55555 napisał:

Pierdnąć to można ale też pierdzący musi uważać żeby pierdnięcie nie było dodatkowo z kleksem.

Zawsze może powiedzieć że to ze strachu przed wirusem.    :D

Opublikowano
2 minuty temu, robert55555 napisał:

A jak  myślicie   czemu  papier  toaletowy   wykupili  .....   🤣

Opublikowano

+7, wiatr słabszy, słonecznie. W nocy było -2. trzeba w któryś dzień iść na spacer popatrzeć czy jęczmień posiany 16 marca żyje czy trzeba siać na nowo.

Opublikowano

Wiatr osłabł, +13 stopni, drugą dawkę na pszenicę się udało rozsiać. Jutro ma być +16 to trzeba do pszczół zaglądnąć co tam u nich słychać.

Opublikowano (edytowane)

32% RSM w jakiej cenie teraz chodzi?

Edytowane przez robert55555
Opublikowano

To juz nie mieliście mrozów u mnie było -5 ,od niedzieli nowa porcja zimy do -6

Opublikowano

Niemozliwe ,na 5-10-15 cm masz sucho ,weż szpadel i sprawdz i nie pisz głupot,zimno szkodzi a nie brak wody

Opublikowano

A ile u Ciebie Rysiek nadają po niedzieli mrozu najwięcej? Ja może jutro pójdę na spacer popatrzeć jak tam jęczmień. 

Teraz +8, niebo czyste, lekki wiatr.

Opublikowano

-5°C w tej chwili, jednak ta wiosna zabiegi fungicydowe opóźni z prognoz wynika kolejny tydzień z przymrozkami, w tych temperaturach to nawet z herbicydami nie warto startować

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Rolnik200598 napisał:

A ile u Ciebie Rysiek nadają po niedzieli mrozu najwięcej? Ja może jutro pójdę na spacer popatrzeć jak tam jęczmień. 

Teraz +8, niebo czyste, lekki wiatr.

Wtotek środa -5°

Teraz +2°, ☀wiatra nie widać.

Czy to koła na letnie założyć,  czy po świętach, i tak nigdzie się nie jeździ.

Edytowane przez Rolnik1973
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v