Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ja się na nich raz przejechałem. jak był przedstawiciel to za jednego mauzera 1700 zł. teraz babka dzwoniła i za 3 4.3 tys. niby polski ale chuj wie co to za towar. najgorsze że chce małe ilości i każdy na człowieka ma wyjebane

napisz do mnie na priv jak możesz .
Opublikowano (edytowane)

stosował ktos PULGRAN S? macie jakies oferty na niego?

dobra cena dominatora jak na dziś, saletrosanu też ok wszystko zalezy od ilości detaliczne to ok

Edytowane przez proxy8441
Opublikowano

stosowalem tez w tym roku ale pulgran zwykły i byłem zadowolony co do rozsiewu, napewno dużo lepiej wg. mnie nić zwykły drobny mocznik bo cieżko na wieksze odległości ma dorzucić, tak półkuleczki to są, no może dlatego coś zawiewa bo jednak kształt nie jest opływowy jak w całej kuli ale jak co do rozrzutu i znoszenia byłem zadowolony teraz tylko chodzi mi o ceny Pulgranu S jakie macie

Opublikowano

Dziś kupione:

Saletra puławska 1000

Saletrzak z borem 970

Mocznik Puławy worki 1380

Sól potasowa 1320

Siarczan magnezu 1080

Zakupy od tony do 6 ton, ceny brutto. Na wiosnę już wszystko zakupione.

Opublikowano (edytowane)

Mi z chemirolu przywieźli ostatnio z tarnogrodu po 810netto (30.¹1.21) chyba.. sól chyba 1170 netto jakby  brać na 14dni.. A Saletry i mocznik to netto takie ceny mi powychodzily prawie jak koledze brutto, ale w sumie tylko 5t 😆

Rsm32 lokalnie nawiozlem sobie 20t, ceny dokładnie jeszcze nie znam bo nie rozliczone bo na wymianę za pszenicę ale mysle że nie więcej jak 850netto

Rsm wyszedł po 800netto, ceny już do góry 

Edytowane przez skywalker89
  • Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, skywalker89 napisał:

Mi z chemirolu przywieźli ostatnio z tarnogrodu po 810netto (30.¹1.21) chyba.. sól chyba 1170 netto jakby  brać na 14dni.. A Saletry i mocznik to netto takie ceny mi powychodzily prawie jak koledze brutto, ale w sumie tylko 5t 😆

Rsm32 lokalnie nawiozlem sobie 20t, ceny dokładnie jeszcze nie znam bo nie rozliczone bo na wymianę za pszenicę ale mysle że nie więcej jak 850netto

Za rsm tragedia cena, lepiej było normalnie cysternę. 

Opublikowano

Kolega nie wiem czy się podsmiechuje alalchemirol ma oddział w siennicy różanej. 

Co Do rsmu, może bedzie lepiej niż myślę,  w tamtym roku brałem 26stke po 850netto.. na przyszły sezon kupię jakiś zbiornik żeby wlać cysterne bo mam już tego dosyć trochę 

Opublikowano
skywalker89 napisał:

gdzie w Tarnogrodzie jest chemirol??

Opublikowano
9 godzin temu, skywalker89 napisał:

Kolega nie wiem czy się podsmiechuje alalchemirol ma oddział w siennicy różanej. 

Co Do rsmu, może bedzie lepiej niż myślę,  w tamtym roku brałem 26stke po 850netto.. na przyszły sezon kupię jakiś zbiornik żeby wlać cysterne bo mam już tego dosyć trochę 

Kupuj zbiornik wygoda i zwróci się naoewno. 

Opublikowano

Zbiornik na rsm kupił znajomy po targach za 12500 brutto. Pojemność 22 tys.l

U mnie świetnie się sprawuje zbiornik z włókna szklanego 20000l kupiony za 5000 i zakopany pod ziemią. Zero krystalizacji z uwagi na temperaturę.

Opublikowano (edytowane)

Tylko jakby gdzieś był przeciek to skad wtedy będziesz wiedział to mnie w tym zastanawia. Jaka grubość ścianki?? 

Zakopany caly?? 

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano (edytowane)

Zakopany cały od 5 lat. otoczenie zbiornika wypełnione piaskiem a dodatkowo sam zbiornik cały wyłożony  z zewnątrz styropianem 5 cm. Ścianka zbiornika10 mm. Wybieram pompą spalinową. Opryskiwacz 2500l napełnia w 15 min. Jak dla mnie super rozwiązanie choć przy obecnych zimach to pewnie i w zbiornikach naziemnych nie ma krystalizacji?

A RSM32 kupiony w lipcu po 776 brutto.

Edytowane przez Alio
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v