Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Chiny chcą więcej mleka i produktów mlecznych. Chiński minister zdrowia powiedział że brakuje mleka a mleko uodparnia organizm na koronawirusa. Jest nadzieja dla mleczarzy na podwyżki. Chiny chcą większych dostaw min z Unii bo Nowa Zelandia i Australia nie dają rady bo spadła u nich produkcja.

Opublikowano

Dokladnie miejmy nadzieje ze chociaz raz skorzystamy z czyjejs krzywdy i nie tylko zywiec zacznie placic ;) jedyny plus Jak na razie to cena paliwa ktor idzie bardzo fajnie w dol. DzisiJ przywiezli po 4.42 brutto :)

Opublikowano
Dnia 2.03.2020 o 10:14, michatek napisał:

nic dodać -dokładnie tak będzie

Nieźle, masz rację, przy krowach tylko smród bród i gowna w uszach 😃

12 godzin temu, slawek74 napisał:

Dzikib11 a kto Ci karze krowy doić?

No likwidować i do roboty za paroba 😂bynajmniej niedziela wolna 😏

Opublikowano
leszek1000 napisał:

Aby być zdrowym trzeba dostać ogonem krowy przynajmniej raz dziennie 🤣. Ja mam pecha i zawsze dostane, ale od lat nie chorowałem. 

A jak więcej niż jeden raz?😁

Opublikowano
strong44 napisał:

No to nie jest jakiś tam fake tylko dziś w Agrobiznesie było...

i Ty wierzysz w te brednie z Agrobiznesu w TVP życzę powodzenia tam mówią ze ponad 90%wypłacili dopłat a zobacz co się dzieje w temacie "dopłaty 2019r " Tylko spójrz na fakty z branży ileś kontenerów z towarem stoi w Chinach z Mlekpolu z OSM Łowicz i nie wiadomo co będzie dalej. A w Agrobiznesu jak zawsze mówią na odwrót

Opublikowano (edytowane)

No nie wiem, wydaję mi się że jednak nasz eksport do Chin jest tak mizerny, że nie ma co siać paniki. Problemy mogą się zacząć jak na szeroką skalę wybuchnie w Europie epidemia i ludzie zaczną unikać zakupów i kupować na zapas produkty z długimi terminami. Może być kłopot ze zbytem. Lub scenariusz chiński - totalnej kwarantanny i zamknięcia zakładów produkcyjnych i firm. Lub masowych L4 spowodowanych zachorowaniami. Jeżeli dotknęło by to także mleczarni to chyba nie muszę tłumaczyć co byśmy musieli robić z mlekiem? To i tak scenariusz dużo bardziej optymistyczny niż to co by się stało gdy w naszych rodzinach pojawi się ten wirus. Oby jak najpóźniej. Wywiezienia całej rodziny mleczarza na kwarantannę do szpitala nie jestem sobie w stanie nawet wyobrazić. Trzeba liczyć, że dopadnie nas już na tyle późno, że nikt już nie będzie z tego robić afery. I życzę wszystkim żeby przeszło łagodnie.Oby.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
10 minut temu, komizmo napisał:

No nie wiem, wydaję mi się że jednak nasz eksport do Chin jest tak mizerny, że nie ma co siać paniki. Problemy mogą się zacząć jak na szeroką skalę wybuchnie w Europie epidemia i ludzie zaczną unikać zakupów i kupować na zapas produkty z długimi terminami. Może być kłopot ze zbytem. Lub scenariusz chiński - totalnej kwarantanny i zamknięcia zakładów produkcyjnych i firm. Lub masowych L4 spowodowanych zachorowaniami. Jeżeli dotknęło by to także mleczarni to chyba nie muszę tłumaczyć co byśmy musieli robić z mlekiem? To i tak scenariusz dużo bardziej optymistyczny niż to co by się stało gdy w naszych rodzinach pojawi się ten wirus. Oby jak najpóźniej. Wywiezienia całej rodziny mleczarza na kwarantannę do szpitala nie jestem sobie w stanie nawet wyobrazić. Trzeba liczyć, że dopadnie nas już na tyle późno, że nikt już nie będzie z tego robić afery. I życzę wszystkim żeby przeszło łagodnie.Oby.

kwarantanny nie odbywasz w szpitalu, tylko w domu i dalej bys robil to co do tej pory tylko  z zakazem przemieszczania sie,poza obejscie

Opublikowano (edytowane)

Tak. O ile nie wymagasz hospitalizacji. Wszystko zależy od stanu w jakim się znajdujesz ty i zarażeni. Z tego co wiem domowa kwarantanna w tym momencie występuje w przypadku podejrzenia, a nie wykrycia. Gdybyś miał zarazę z wuhan to raczej pewniak że ladujesz w szpitalu

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano

jezeli jestes zarazony to nie ma mowy o kwarantannie tylko szpitalna izolacja, rozumiem  ze na poczatku zalozyles ze wszyscy  w domu zarazeni z objawami podobnymi do grypy to  wtedy zgadzam sie wszyscy do szpitala i izolatki i poddanie testom na obecnosc covid 19

Opublikowano

Generalnie byłaby to masakra w każdym przypadku. My nie możemy przekręcić klucza w drzwiach i cześć.

Dodatkowo z tego co słyszałem psy mogą być bezobjawowymi nosicielami. Oby nie okazało się że inne gatunki zwierząt także...

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, gosciu506 napisał:

i Ty wierzysz w te brednie z Agrobiznesu w TVP życzę powodzenia tam mówią ze ponad 90%wypłacili dopłat a zobacz co się dzieje w temacie "dopłaty 2019r " Tylko spójrz na fakty z branży ileś kontenerów z towarem stoi w Chinach z Mlekpolu z OSM Łowicz i nie wiadomo co będzie dalej. A w Agrobiznesu jak zawsze mówią na odwrót

a no wierzę w te brednie, kontenery to stały w porcie jak chińczykom przedłużyli wolne w okolicy nowego roku i do 10 lutego mieli wolne, teraz brakuje kontenerów żeby zawieść towary, i to jest jedyny problem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v