Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Dominiik napisał:

Ale wypłatę z funduszu mieli wstrzymać od stycznia, tak 3 miesiące już nową umowę podpisałem

Do którego oddziału oddajesz? Kurczę w co ja się wkopalem. Umowę podpisałem 21.01 A dzisiaj dostałem lepszą propozycję w innej mleczarni 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Dominiik napisał:

Do Radzynia ale jestem z woj.łódzkiego, dopytaj się ile czasu jest na rezygnację z umowy

Najgorsze jest to że w październiku wziąłem u nich pożyczkę i od razu na drugi dzień od podpisania umowy dostałem dziwny wynik z klasy. Pobierali drugi raz A ja razem z nimi i wyniki wyszły inne, później próba następna wszystko okej i później trzecią próbą wynik wysoki. Pozaklasowe miałem przez dwa miesiące, nawet pieniądze chciałem im oddać, ale jakoś to przeżyłem.. podpisałem ta umowę w styczniu i na drugi dzień klasa A ja swoją próbę i od razu do Malborka wynik dobry, dzwonie do mleczarni o wynik a tu informacja że na mojej próbie automat się zacial i nie mieli próby.. dobra biora następnym razem (w niedzielę) mówię już mnie mają bo w niedzielę malbork nie pracuje, ale wynik wyszedł dobry. Dzisiaj przyjechał po mleko i mówi że bierze próbę tylko u mnie na całej trasie.. 

Opublikowano
54 minuty temu, xpaxpa napisał:

Najgorsze jest to że w październiku wziąłem u nich pożyczkę i od razu na drugi dzień od podpisania umowy dostałem dziwny wynik z klasy. Pobierali drugi raz A ja razem z nimi i wyniki wyszły inne, później próba następna wszystko okej i później trzecią próbą wynik wysoki. Pozaklasowe miałem przez dwa miesiące, nawet pieniądze chciałem im oddać, ale jakoś to przeżyłem.. podpisałem ta umowę w styczniu i na drugi dzień klasa A ja swoją próbę i od razu do Malborka wynik dobry, dzwonie do mleczarni o wynik a tu informacja że na mojej próbie automat się zacial i nie mieli próby.. dobra biora następnym razem (w niedzielę) mówię już mnie mają bo w niedzielę malbork nie pracuje, ale wynik wyszedł dobry. Dzisiaj przyjechał po mleko i mówi że bierze próbę tylko u mnie na całej trasie.. 

Wtedy to chyba z połowa oddziału młynarskiego miała kosmiczny wynik klasy, ale anulowali je i od razu robili powtórkę. Ale być może to inny przypadek, mogły mi się miesiące pomylić.

Opublikowano
8 godzin temu, koks napisał:

Wtedy to chyba z połowa oddziału młynarskiego miała kosmiczny wynik klasy, ale anulowali je i od razu robili powtórkę. Ale być może to inny przypadek, mogły mi się miesiące pomylić.

To jest właśnie ten przypadek. Mi akurat wyniku nie anulowali 

Opublikowano

A mnie zastanawia ostatnio jak Sapiński się przedstawia tj Prezes Zarządu Grupy Kapitałowej Mlekovita a gdzie SM zgubił?? Ciekawe czy ta proszkownia to faktycznie jest należy do Spółdzielni czy tylko jakiś inny twór właścicielski z tego sobie zrobili. Jest ktoś tu z Rady?

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, myciu napisał:

są tutaj jacyś dostawcy osm radomsko?Doszły nas słuchy ze zakład w nowym targu chcą zamknąc i sprzedac

Zamknięcie przyklepane, tylko nie wiadomo jeszcze, czy będzie sprzedaż majątku w Nowym Targu. W grę wchodzi ewentualnie sprzedaż całości lub tylko terenu.

Opublikowano

Jak narazie wszyscy w górę. Zobaczymy co mlekpol pokaże bo na koniec roku się nie popisał 

Opublikowano

z tego co słyszałem to nie ma co liczyć na podwyżki w mlekpolu. inwestycje jakie zaplanowali na kolejne lata uniemożliwiają podniesienie ceny, A jak będzie to zobaczymy

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
Dnia 30.01.2020 o 18:40, Dominiik napisał:

Spomlek +5gr od lutego

A ja byłem mądrzejszy i w ostatniej chwili uciekłem z tego okrętu. Na dzień dobry w innej mleczarni 20 gr więcej przy tych parametrach i brak potrąceń na udziały i chore fundusze. Będę chciał to sam zdecyduje kiedy i ile odłożę sobie na gorsze czasy. Ta podwyżka... Śmiech na sali, chore potrącenia i mydlenie oczu. 20groszy tańsze mleko na wypowiedzeniu. Jeśli to prawda że zmienili okres wypowiedzenia w umowach to daje na msze że nie musiałem się dłużej męczyć i doić za złotówkę. Tu się nie ma co zastanawiać. Trzeba spie....ć!

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, PrzemekSokolow napisał:

A ja byłem mądrzejszy i w ostatniej chwili uciekłem z tego okrętu. Na dzień dobry w innej mleczarni 20 gr więcej przy tych parametrach i brak potrąceń na udziały i chore fundusze. Będę chciał to sam zdecyduje kiedy i ile odłożę sobie na gorsze czasy. Ta podwyżka... Śmiech na sali, chore potrącenia i mydlenie oczu. 20groszy tańsze mleko na wypowiedzeniu. Jeśli to prawda że zmienili okres wypowiedzenia w umowach to daje na msze że nie musiałem się dłużej męczyć i doić za złotówkę. Tu się nie ma co zastanawiać. Trzeba spie....ć!

z jakiego oddziału jesteś ?

Opublikowano
5 minut temu, xpaxpa napisał:

z jakiego oddziału jesteś ?

Z centrali a odszedłem tam gdzie lepiej płacą. Już nie jestem zniewolony. Prywaciarze z ulicy co biorą białe i bez antybiotyku płacą tyle co Spomlek 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PrzemekSokolow napisał:

Mądre posunięcie. Gdyby nie którzy mieli informacje co tam się dzieje w środku to już od dawna, by pouciekali. Ten okręt w dalszym terminie jest niebezpieczny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v