Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No sierpc + 8 gr do pazdziernika podlug wrzesnia. Czyli prawie 1.9zl brutto mi wyjdzie bo parametry podskoczyly troche. Ciekawe czy za listopad 2 zl z premia swiateczna przebije.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, komizmo napisał:

To mlekovita bez szału. Za ponad 20k 4.15 tłuszcz (próba 4.8) białko 3.3 (proba 3.6) 1.6 brutto. Może bez szału bo okrada.

Ja badałem probke w jezewie w tym samym tygodniu co pobierali na parametry i tez 6gr brakuje. I po co ja dobieram buhaje podnoszące parametry 🤷

Edytowane przez kr9292
Opublikowano (edytowane)

To jest oszustwo które nadaje się do organów ścigania. Jak okradanie na wadze np. Dodatkowo takie coś daje podstawy do zerwania umowy bez zachowania żadnych terminów wypowiedzenia i wytoczenia pozwu z tytułu utraconych dochodów

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
13 godzin temu, Ursus932 napisał:

A kogo oceniam,nie wiem czy wiesz panie hodowco ale afera leżakowa była właśnie dzięki krowiarzom, kuźwa bambry a szkoda było krowę do utylizacji dać

Zdrowa sztuka, która złamie nogę lub się rozjedzie ma być utylizowana? Zastanów się czasem co piszesz. Zawsze były i zawsze będą leżące sztuki i to na całym świecie, tylko u nas robi się z tego aferę. 

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

parametry spadną na bank krowy po wcieleniu obniżą i będzie ok pierwszy raz mam tak wysokie choć miałem krowę co całą laktacjię miała tłuszcz 6 i białko okoł 4

Co Ty im dajesz ? :o  , tylko nie mów , że gazetę :D  .

13 godzin temu, Ursus932 napisał:

A kogo oceniam,nie wiem czy wiesz panie hodowco ale afera leżakowa była właśnie dzięki krowiarzom, kuźwa bambry a szkoda było krowę do utylizacji dać

@slawek74  przecież ja sobie jaja robiłem 😉 niech Ci doją i hfy 

@damianzetor9540 wiem że hf wielkie, od dobrej krowy byki hf ponad 900 kg mi łapią bez problemu. Co do większej produkcji to w moim przypadku to nie opłacalne, po 1,10 a jak przekrocze 6000 to będę miał 2 gr więcej, to kpina jakaś 

Słabo płacą = zmień mleczarnie...

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, chuck00 napisał:

Zdrowa sztuka, która złamie nogę lub się rozjedzie ma być utylizowana? Zastanów się czasem co piszesz. Zawsze były i zawsze będą leżące sztuki i to na całym świecie, tylko u nas robi się z tego aferę. 

Czakus wiem jakie urazy zwierząt są w gospodarstwach . Nie dopisałem że utylizacja tylko z antybiotykiem a zwierzę pourazowe powinno być ubite w gospodarstwie i koniec, tylko teraz może się zastanów dlaczego krowa której pękła miednica przy porodzie jest traktowana jak worek fkakow, przecież dawała mleko i utrzymywała rolnika 

34 minuty temu, ThePerkins napisał:

Co Ty im dajesz ? :o  , tylko nie mów , że gazetę :D  .

Słabo płacą = zmień mleczarnie...

Ciekawe na jaką 🤔 jak w okolicy tylko trzy biorą i w każdej gówno nie ceny 🙆‍♂️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
kr9292 napisał:

28 minut temu, damianzetor9540 napisał:

No sam widzisz że nie warto, i tak ukradną. 😁

No tak ale może kiedyś przyjmą mnie do Piątnicy i wtedy jak znalazł 😂

a podanie złożyłeś 🤔

Ursus zwiększ skalę to i z dalszej odległości przyjadą 😁🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Czakus wiem jakie urazy zwierząt są w gospodarstwach . Nie dopisałem że utylizacja tylko z antybiotykiem a zwierzę pourazowe powinno być ubite w gospodarstwie i koniec, tylko teraz może się zastanów dlaczego krowa której pękła miednica przy porodzie jest traktowana jak worek fkakow, przecież dawała mleko i utrzymywała rolnika.

No ja się za nią nie położę.

Opublikowano
39 minut temu, slawek74 napisał:

a podanie złożyłeś 🤔

Ursus zwiększ skalę to i z dalszej odległości przyjadą 😁🤪

To ile by trza tego mieć 🙆‍♂️ kręgosłup by mi wysiadł 🙃

Opublikowano
49 minut temu, slawek74 napisał:

a podanie założyłeś

Nie jeżdżą w moją stronę. Kiedyś kiedyś chcieli ale nie było chętnych żeby nazbierać auto, bo prób się nie dało załatwić, teraz to w jednej wiosce mogliby zalać cysternę

Opublikowano
24 minuty temu, slawek74 napisał:

wszystko kwestia organizacji/modernizacji dwa razy zmieniałem odbiorcę i zawsze na plus nadoić 10 czy 20tys na miesiąc to żaden wyczyn

Jak się pchać w stada ogonow i uwiazać się, brać przykład na biznes to lepiej z  @Agrest lub dla mniej wymagających od życia z @Rolnik1973😉

Opublikowano

Gdzie ty mnie wołasz? Łaciate 3,2% po 2,99 kupuję i tyle w temacie cen mleka. 😆Jak była krowa to mleka i śmietany  nie miał kto pić. Teraz mleka idzie dwa razy więcej.🤔

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Gdzie ty mnie wołasz? Łaciate 3,2% po 2,99 kupuję i tyle w temacie cen mleka. 😆Jak była krowa to mleka i śmietany  nie miał kto pić. Teraz mleka idzie dwa razy więcej.🤔

Zapunktowałeś @grzesiu owi 😂

Opublikowano
kr9292 napisał:

49 minut temu, slawek74 napisał:

a podanie założyłeś

Nie jeżdżą w moją stronę. Kiedyś kiedyś chcieli ale nie było chętnych żeby nazbierać auto, bo prób się nie dało załatwić, teraz to w jednej wiosce mogliby zalać cysternę

ale podanie złóż niech czeka

Agrest napisał:

Łaciate w kartony nalewa?

podobno tylko wypija i wielbi prezesa 😁😉

Opublikowano

@Łolekwiem, jak rodzice oddawali do Pabianic była koncepcja połączenia z jogo ale nie doszło do skutku. Teraz ja już bym nawet gdzieś szukał innego odbiorcy, chociaż by na tę dwa lata , ale u mnie w okolicy same chłopy +-60 60 plus, i każdy patrzy aby do emerytury dociągnąć, bo młodzi nie chcą, to zmiany mleczarni maja gdzieś, tak im dobrze bo się przyzwyczaili 😉 a do jednego nikt nie przyjedzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v