Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mi wyjdzie 1.75 to gdyby tylko tak chciało zostać to byłaby bajka. A za listopad i grudzień też powinna być premia także jeszcze coś dygnie 

Opublikowano
58 minut temu, Dodi napisał:

Nie rozumiem przytyku. Jak ci cena nie odpowiada to czemu się nie przeniesiesz? 

Sluchaj, poprostu stwierdzam fakty, że w mlekpolu wyjdzie jednak więcej, jak źle liczę to mnie popraw a jak nie to przyznaj rację! 

Opublikowano

No ale nie odpowiedziałeś na pytanie. Nie podważam tego że płacą gorzej niż Ryki. Tylko uprawiasz jak to na polską cebulę przystało narzekactwo. Piątnica płaci lepiej niż mlekpol. Ten jednak jest w Twoim zasięgu. Jeżeli wiesz, że miałbyś tam lepszą cenę to czemu się nie przeniesiesz? Koniec roku, składasz wypowiedzenie i jeden problem do zmartwień mniej. Szkoda życia na ciągle narzekanie. Albo całkiem branże.

Nie bronię tu Ryk dla jansosci tylko Twoje podejście skłoniło mnie do takiego komentarza. 

• Like 1
Opublikowano

Te słabiutkie mleczarnie (według Grzesia) dają po 10-15 groszy za październik to ,,liderzy'' powinni po minimum 20 dorzucić

Opublikowano
21 godzin temu, subiektywny napisał:

I tak cena za litr przy tych samych parametrach nie wyjdzie nawet tyle co w mlekpolu!

Taka gadka to woda na młyn dla Pana grzesia

Opublikowano
17 minut temu, ramzes10 napisał:

Te słabiutkie mleczarnie (według Grzesia) dają po 10-15 groszy za październik to ,,liderzy'' powinni po minimum 20 dorzucić

Ale one nie dawały wcześniej podwyżek więc teraz się rzucają. 

Nie ma co się dziwić że dają mleczarnie podwyżki w agrobiznesie mówi jak ostro idzie do góry sruta sojowa i rzepakowy plus do tego inne dodatki paszowe . Więc ludzie będą kupować albo ciąć koszty tym samym zmniejszając produkcję tzn wydajność. Pewnie te podwyżki zrekompesują podwyżkę pasz i koło się zamyka 😋

Opublikowano

Widzę że wielu z Was ma kompleks mojej osoby i moich treści.  Ja Wam nie bronię chwalić podmiotów do których oddajecie mleko. Niepodważalnym jest to że np taka Włoszczowa płaciła do tej pory 1.3zl A teraz na raz jakaś podwyżka która nadal nie zrekompensuje przepaści do chociażby Mlekpolu. Sytuacja podobnie wygląda w Spomleku Mlekovicie Radzyniu. Tajemnica nie jest że to właśnie Wy finansujecie działania tych podmiotów bo jeśli mieliby płacić chociażby ceny Grajewa wielu z nich rok w rok notowałoby straty!!!!

W chwili obecnej Sierpc też  fajnie płaci. BRAWO. 

Opublikowano
6 godzin temu, grzesiu napisał:

Widzę że wielu z Was ma kompleks mojej osoby i moich treści.  Ja Wam nie bronię chwalić podmiotów do których oddajecie mleko. Niepodważalnym jest to że np taka Włoszczowa płaciła do tej pory 1.3zl A teraz na raz jakaś podwyżka która nadal nie zrekompensuje przepaści do chociażby Mlekpolu. Sytuacja podobnie wygląda w Spomleku Mlekovicie Radzyniu. Tajemnica nie jest że to właśnie Wy finansujecie działania tych podmiotów bo jeśli mieliby płacić chociażby ceny Grajewa wielu z nich rok w rok notowałoby straty!!!!

W chwili obecnej Sierpc też  fajnie płaci. BRAWO. 

Nie kompleksy tylko dość twojego pier*olenia. Chociaż muszę przyznać czasem zdarzy ci się napisać coś z sensem 👍

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 18.10.2020 o 07:39, Ursus932 napisał:

Kolego to już jest kasa 👍,

A w łódzkim to tak jebie Mleczarnia 😕u mnie ilość mniejsza tak koło 4 tys, średnia bi 3,2 tł 4,3 też ryczałt i k**wa 1,11 

I jeszcze tępy ekolog mi kuźwa powie że krowa pierdzi  beka i przy tym truje środowisko, bardziej jak transport lądowy 🤔

U mnie za wrzesień 5 tys. L, bł. tł. podobne jak u ciebie i cena 1,04 zł brutto/L. Także jak widzisz są ci co mają gorzej.

Opublikowano
41 minut temu, Mati2812820 napisał:

U mnie za wrzesień 5 tys. L, bł. tł. podobne jak u ciebie i cena 1,04 zł brutto/L. Także jak widzisz są ci co mają gorzej.

Jakie woj??  No widzisz kolego, ale prawie tyle samo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v