Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, CYCU123 napisał:

Zna ktoś mleczarnie "Mleko Łazorko" ? złożyła mi dzisiaj wizytę przedstawicielka z tej firmy i proponowała mi 1,40 zl przy 5 tys litrów, w obecnej mleczarni otrzymuje 1,13 zł  fakt przeskok jest ogromny, ale w mojej okolicy ta mleczarnia nie jest znana i nie chciałbym naciąć się na przysłowiową minę. Dodam ze w obecnej mleczarni nie maja zbyt dużych wymagań co do mleka i to mi bardzo pasuje 😀 tłuszcz na fakturze 4,4 białko nie znane

U nas w okolicy też jeździli i szukali nowych dostawców propozycja ok 1,40 przy podobnej ilości jak Ty a teraz w swojej mleczarni mam 1,07 i jeszcze trzeba odliczyć 2 gr na udzialy a jeśli chodzi o firmę Łazorko to jest to zwykły pośrednik,, przezutowiec,, nie mleczarnia ale podobno są wypłacalni a więc przy takiej różnicy i możliwości odejścia z dotychczasowej mleczarni myślę że można by ryzykowac

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
2 godziny temu, MariuszDe napisał:

U nas w okolicy też jeździli i szukali nowych dostawców propozycja ok 1,40 przy podobnej ilości jak Ty a teraz w swojej mleczarni mam 1,07 i jeszcze trzeba odliczyć 2 gr na udzialy a jeśli chodzi o firmę Łazorko to jest to zwykły pośrednik,, przezutowiec,, nie mleczarnia ale podobno są wypłacalni a więc przy takiej różnicy i możliwości odejścia z dotychczasowej mleczarni myślę że można by ryzykowac

Hmm zbadam jeszcze temat, brzmi to wszystko kusząco dobrze 

Opublikowano

Witam serdecznie, w tym roku planuję ruszyć z krowami i tutaj moje pytanie czy ktoś miał jakieś doświadczenia z mleczarnią OSM Garwolin lub zakładałem mleczarskim lumiko w Łukowie. Również może ktoś zna jakąś inną mleczarnie w powiecie mińskim lub garwolinskim która jest otwarta na nowych dostawców? Zamierzam startować od 8 krów więc ilość na początku będzie nie wielka. A i w moich okolicach mleko odbiera również osm Ryki tylko nie dzwoniłem tam i nie pytałem czy są otwarci na nowych dostawców. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi 

Opublikowano
55 minut temu, BaltazarV8 napisał:

Witam serdecznie, w tym roku planuję ruszyć z krowami i tutaj moje pytanie czy ktoś miał jakieś doświadczenia z mleczarnią OSM Garwolin lub zakładałem mleczarskim lumiko w Łukowie. Również może ktoś zna jakąś inną mleczarnie w powiecie mińskim lub garwolinskim która jest otwarta na nowych dostawców? Zamierzam startować od 8 krów więc ilość na początku będzie nie wielka. A i w moich okolicach mleko odbiera również osm Ryki tylko nie dzwoniłem tam i nie pytałem czy są otwarci na nowych dostawców. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi 

Ryki nowych nie przyjmują

Opublikowano
5 godzin temu, CYCU123 napisał:

Zna ktoś mleczarnie "Mleko Łazorko" ? złożyła mi dzisiaj wizytę przedstawicielka z tej firmy i proponowała mi 1,40 zl przy 5 tys litrów, w obecnej mleczarni otrzymuje 1,13 zł  fakt przeskok jest ogromny, ale w mojej okolicy ta mleczarnia nie jest znana i nie chciałbym naciąć się na przysłowiową minę. Dodam ze w obecnej mleczarni nie maja zbyt dużych wymagań co do mleka i to mi bardzo pasuje 😀 tłuszcz na fakturze 4,4 białko nie znane

A gdzie teraz oddajesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, maxio napisał:

Ryki nowych nie przyjmują

A o Garwolinie coś słyszałeś? Chodzą pogłoski, że kantują ale od ludzi którzy nadal tam oddają duże ilości mleka i chyba tak mówią żeby mnie zniechęcić do startowania z krowami i wziąć pole ode mnie w dzierżawę 

Opublikowano
8 godzin temu, ubogiwladek napisał:

Ktoś daje do intermilk? Jak teraz płaci ? W końskich w piątek jest walne, jak nie podniosą to trzeba uciekać bo nie widze przyszlości w tej mleczarni

Nie wiem jaka masz ilość mleka ale intermilk przy ilości ponad 4 tys za kwiecień koledze zapłacił 1,22. Jeździło tu,, Łazorko,, proponowali 1,40 i nawet parę osób chciało odejść ale dzwonili do mleczarni to mówią że za lipiec intermilk tez podniosie  do 1,40 i narazie zostali

Opublikowano
55 minut temu, MariuszDe napisał:

Nie wiem jaka masz ilość mleka ale intermilk przy ilości ponad 4 tys za kwiecień koledze zapłacił 1,22. Jeździło tu,, Łazorko,, proponowali 1,40 i nawet parę osób chciało odejść ale dzwonili do mleczarni to mówią że za lipiec intermilk tez podniosie  do 1,40 i narazie zostali

Mi za kwiecień wyszło 1.32 przy 4.5 tluszcz i 3.5 białko. A za maj już po 1.23 przy podobnych parametrach. Ilość około 17 tyś. W tym intermilku to cena jest zmienna w zależności od parametrów czy stała ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

W tym intermilku to zaplaca wam z 2 razy o 1.4 a gdy umowa was zlap8a dostaniecie po 80 groszy. Jak to nie jest mleczarnia tylko jskis cwaniak handlarz.

3 lata w okolicy Jeżdżą i nie było nigdy problemu więc nie jest tak źle a umowa jest u nich z 2 miesięcznym okresem wypowiedzenia  wrazie czego... 

Opublikowano
3 godziny temu, Marcin133 napisał:

Zastanów się dwa razy...

I jak dalej wyjdzie Ci, że chcesz doić krowy - zastanów się trzeci raz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v