Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, leszek1000 napisał:

Minister mówił co innego 

Nie zauważyliście, że to pretekst, aby rynku mleka nie wesprzeć. Rząd jzw nastawia nas idiotów na mleczarnie, żeby ręce umyć. Wiadomo, że to nie są niewiniątka, tylko firmy szukające zysku na wszystkich i wszystkim, ale to nic nowego. Do rządu za szczucie mam wielki żal😡😡

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, alfa napisał:

Kolego Daniel racja tylko z jedną małą różnica cukrownie zamknął Jurgiel 

Nie znasz tematu, jak jurgiel "negocjował" w UE już wszystko było z góry ustawione. Żeby było jasne nigdy nie byłem i nie jestem za PiS.

To że wewnątrz UE mamy dobrą wymianę handlową to ok my do nich oni do nas, ale nie mów że rozwinęliśmy sie dzięki UE i dotacjom bo to zwykła ściema. Każdy głupi widzi że gdzie są dotacje to ceny idą w górę, chociażby 500+. To dzięki naszej pracy sie rozwijamy i mamy kostki na podwórkach mój drogi. 

Opublikowano

Teraz za rzadów pisu do dyamnia nas przystapiła USA. PIS zniósł podatek dla ameryki na wydobywanie miedzi

Opublikowano

Nie liczcie na zadna pomoc lub  interwencję jaka kolwiek. Z tymi problemami i zapascia gospodarcza to nawet pomocy szuszowej nie bedzie.

Z doplatami ue w nowej perspektywie tez bedzie krucho. Nie bedzie tyle kasy w budżetach. Nie wiadoni czy wogle beda chcieli wspierac rolnictwo. I czy wogole unia bedzie. Bo wlochy i hiszpania juz chce wychodzic bo wiadomo jak unia im pomaga z korona.

Opublikowano

to swiatowy wzrost konsumcji mleka i jego przetworów buduje polskie mleczarstwo , niemcy , holandia eksportują do chin , indi przez co robią miejsce dla importu , i tak samo swiatowy spadek konsumcji możę doprowadzić wiele gospodarstw do bankructwa , poprzedni kryzys tez odbił sie na liczbie gospodarstw mlecznych ale od tamtej pory jest wzrost spozycia , mało kto pamieta żę za likwidacje produkcji mleka były programy na zakup  jałowek miesnych potem na zakup jałowek mlecznych , na pewno zbyt wiele polityki poprawy nie przyniesie tym bardziej żę  należśymy do unni i to ona dyktuje warunki pomocy 

Opublikowano
DanielFarmer napisał:

Slaaaweek to forum prawie umarło i tak,mało gdzie ktoś coś pisze,po co jeszcze moderator 🤔

wszędzie się z polityką wpier...acie do k.. nędzy !!! dokładnie grom roboty i w polu i obejściy sam nie wiem od czego zacząć może od kostki🤔

• Haha 1
Opublikowano

Zamknięcie restauracji nie zmniejszy aż tak popytu. Po pierwsze towar mogą dowozić. 18 kwietnia miałem urodziny i sobie pizze zamówiłem. Ser na pewno z mlekpolu bo było czuć jakoś!!!!!!!. Po drugie ludzie który nie mogą chodzić do restauracji nie kupią mrożonki, tylko sami coś ugotują np z topionym serem. Ludzie muszą jeść. Pytanie jak z transportem proszku? np do chin. 

I właśnie te ograniczenia transportu spowodowały zator.

Opublikowano
Dnia 23.04.2020 o 20:27, strsw33 napisał:

Kolego ta  Unia  tak Ciebie  wydyma   ze obudzisz   sie z ręką  w nocniku . 

UE wymusza na Polsce co tylko chce. Jednej rzeczy tylko nie porusza - niskich - w porównaniu z Zachodem - zarobków w Polsce. W związku z tym polska siła robocza wyjeżdża na zachód i tam często produkuje towary, które bardzo często sprzedawane są później w Polsce. Do Polski sprowadzane są towary gorszej jakości. Nasi decydenci - skorzy do przyjmowania korzyści osobistych - korzystają jak mogą i przymykają oczy na tandetę ściąganą z zachodu. A co robią nasze SANEPIDY ??? Zamiast kontrolować - sprzedają/rozprowadzają szczepionki. Co ciekawe polskie SANEPIDY porejestrowane są w Niemieckiej Izbie Handlowej jako podmioty gospodarcze ... Co krok - w tej NASZEJ Polsce - to albo przekręt, albo korupcja albo polscy - pseudobiznesmeni, pseudospecjaliści (wliczając dyspozycyjnych profesorów/decydentów) :(

Taki towar np por w kraju będzie jesienią Truskawki polskiej też jeszcze w kraju nie ma Wiadomo że wszystko to import A nasze bazarki i polscy kupcy upadają Bo wielu woli iść i kupić tańsze i gorsze Jesteśmy dla Uni krajem zbytu
Sami o siebie nie walczymy Obudzimy się

Markety nie nasze,to produkty reż w nich nie nasze.Zostaliśmy kolonią,to już wiadomo od lat.Chcieliśmy do Uni to mamy.

Tak wiem wiem ja tylko tak napisałem dla żartu ;)

Opublikowano

Co do Unii to wystarczyła EWG. Unia jest zupełnie zbędna. Wyszliśmy spod buta Merkel? A kto wykupuje Polskie obligacje? Myślicie że morawiecki może fikac Niemcom? Oj chyba nie. Dziwi mnie panie alfa ze jakiś polak jest zwolennikiem 4 rzeszy. Oprócz tych którzy są na niemieckiej smyczy. OSM sierpc za marzec 21600 litrow białko 3.27. Tłuszcz 4.20 1.46 zl brutto. Znajomy mówił mi wczoraj ze mlekovita Działdowo przyjmuje juz nowych dostawców także mleka widocznie potrzeba.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v