Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co? Jak się dowiesz pierwszego dnia miesiąca to pujdziesz do prezesa i na plujesz mu w twarz? Jak mają u****ć 10gr to i tak to zrobią bez względu na to czy dziś pierwszy czy ostatni dzień miesiąca. A wypłatę i tak dostaniesz po 10 dniu następnego miesiąca

Opublikowano

Sms info:

Zarząd OSM Włoszczowa zamierza utrzymać dotychczasową cenę mleka bez zmian. Sytuacja jest dynamiczna nie do przewidzenia. O ewentualnych zmianach poinformujemy niezwłocznie. Faktury za miesiąc marzec nie wymagają podpisu rolnika. W razie uwag proszę o kontakt tel.... Przypominamy o przestrzeganiu zasad higieny.

Opublikowano

Jo, potwierdzam. Też dostałam smsa z Mlekpolu- marzec bez zmian. Nie jest źle.

ale, ze co...źle??? @jarecki?? 😳

Opublikowano
25 minut temu, Paulina1985 napisał:

Jo, potwierdzam. Też dostałam smsa z Mlekpolu- marzec bez zmian. Nie jest źle.

ale, ze co...źle??? @jarecki?? 😳

do tyłu  raczej bez zgody sprzedajacego nie mogą obniżyć , jak  obniża to można się  odwołac od tej decyzji

Opublikowano (edytowane)

https://businessinsider.com.pl/finanse/inflacja-w-polsce-czwarta-na-swiecie-najgorsze-miejsce-od-1990/pm8e67e

No i jak tu będzie można przetrwać ewentualne obniżki w skupie? Mam nadzieję że w mleczarniach dobrze się zastanowią zanim ktoś wpadnie na pomysł rekompensowania strat kosztem dostawców. Może się to okazać fatalne dla hodowców jak i zakładów w dłuższym okresie

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Potwierdzam mlekpol bez zmian oby jajk najdłużej. Myślę że znowu się przekonamy która mleczarnia jest stabilna i ile warta jest spółdzielczość.

Pozdrawiam trzymajcie się w tych trudnych czasach.

Opublikowano
14 minut temu, maxio napisał:

Ciekawe jak sytuacja się będzie miała w Rykach

Dzisiaj gdzieś czytałem wypowiedź Wiecha, w której uspokajał czlonkow spoldzielni, że nic złego się nie dzieje, a jak będzie -  zobaczymy

Opublikowano

Nie wiem jak tam eksport idzie ale w kraju jak ludzie siedzą w domach to i więcej jedzą, kupują wszystkiego. Jak zakładów nie pozamykają to myślę, że nie będzie źle

Opublikowano

Ale jak siedzą w domach to i nie pracują, a za co mają kupować jak się jakieś oszczędności skończą? Na zeszyt? 

Inflacja to dopiero pier**lnie jak będzie minimalna 4000.

Opublikowano (edytowane)

Koleżko teraz to możesz o tym zapomnieć. Jeżeli nie da się zapanować nad tym żeby przetoczyło się łagodnie to minimalna może wrócić do 1200. Szybciej w to uwierzę niż w 4000. Ale to się zgadza, spadek siły nabywczej społeczeństw dotknie nas bardzo. Najbliższy miesiąc,dwa pokaże czy zimą będziemy chodzić po szyszki na opał, czy też jakoś sie to ruszy

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Trzeba się szybko budować bo materiały budowlane zdrożeją 🤣. Przyjdzie kryzys i kiedyś minie , tak to jest na rynku. Ostatnio po zniesieniu kwot kilka miesięcy trwał kryzys a później jak cena wystrzeliła do góry.

Ma ktoś stronę z ceną gusowską ?? 

Opublikowano
48 minut temu, leszek1000 napisał:

Trzeba się szybko budować bo materiały budowlane zdrożeją 🤣. Przyjdzie kryzys i kiedyś minie , tak to jest na rynku. Ostatnio po zniesieniu kwot kilka miesięcy trwał kryzys a później jak cena wystrzeliła do góry.

Ma ktoś stronę z ceną gusowską ?? 

Najlepiej inwestuje się w kryzysie z tym że ten jest z innej przyczyny. Dziś z rana byłem na dużym składzie budowlanym i słyszałem że brak bloczków i ciężko dostać ale zeby to wirus był powodem ? Nie chce mi się wierzyć.  

Odnośnie ceny to przypominam że mlekpol podał za marzec A mlekovita na kwiecień taka różnica.  

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v