Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ma cenę luks to chwali, ja mlekpolu nie będę chwalił na tle konkurencji na dzień dzisiejszy słabiutko, a zeby nie to ze mlekovita cene ma wyższą to obnizki juz by leciały

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mistrz18 napisał:

Jak ma cenę luks to chwali, ja mlekpolu nie będę chwalił na tle konkurencji na dzień dzisiejszy słabiutko, a zeby nie to ze mlekovita cene ma wyższą to obnizki juz by leciały

Nie wiem czy 1.65 przy 80-90k miesięcznie to taka lux cena.

Opublikowano

Zgadza się do tego jeszcze ilość i jakość paszy objętościowej ma znaczenie, genetyka. Jak się ma dużo sztuk z zakupu to wiadomo, że to nie jakość. Jak miałam lepszą paszę to gorsze doradztwo  żywieniowe, a teraz na odwrót. ;) Została słabsza pryzma i nie poszaleję. Dobrze, że na pół kwietnia zbiory będą :D Gorzowska szaleje.

Opublikowano
5 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

jeju Ty to zawsze się spuszczasz nad tym sierpcem...
jeju Ty to zawsze się spuszczasz nad tym sierpcem...

No kurdę, żebym chociaż była facetem... xD

• Like 3
  • Haha 2
Opublikowano

OSM Włoszczowa, 1.40 netto, tł 4.16, b 3.33, >15tys, w tym premia 5 gr. W tym miesiącu po raz pierwszy od 8 m-cy mam zastrzeżenia co do parametrów... Na zebraniu ktoś zaproponował niezależne laboratorium, ale dyrektorka z oddziału w Pawłowicach zaraz tę osobę spacyfikowała. 

Opublikowano
16 godzin temu, Krowiarka napisał:

Sierpc za luty 23 groszy premii ja tam lubię ten mój słodzik byłoby lepiej, ale w nową linię  zainwestowali do serów z dużymi dziurami, a ludzie takie lubią. 😜

No do Mlekowity odeszli, bo nie sprostali wymogom.

5 gr premi  za luty   te 18 groszy  to jest od zawsze jako składnik ceny.............

Opublikowano
3 godziny temu, Krowiarka napisał:

Specjalnie tak napisałam, bo jest tu paru takich co ciągle czepiają się Sierpca. ;)

Nie wiem jak tam jest ale w skupie mają naprawdę ogarniętego kierownika tylko szkoda że koło mnie nie jeżdżą bo w polmleku proza życia niestety 

Opublikowano

Jakieś 7 lat temu kupiłem od sąsiada stado krów. Odstawial on mleko (jakieś 500-600 litrów na odbiór) do sierpca za 1,50 zł. Wtedy robiło to na mnie wrażenie. Minęło te parę lat odstawiamy tez juz do sierpca. Ponad dwa a może i trzy razy wiecej i cena oscyluje między 1,53 -1.55. Plus na koniec roku są premie. Niby spoko ale inne mleczarnie doskoczyly do sierpca. Tak uważam mogę się mylić. Może jak ta nowa serownie zbudują i rusza to ruszy i cena. Pożyjemy zobaczymy.

Opublikowano
Bercik92 napisał:

Sąsiad ostatnio mi mówił że podobno te kontenery mlekpolu wracają pełne z chin

A to jeszcze zdatne do spożycia? Smażyło się w blaszanych konserwach prze miesiąc albo dwa na słońcu. Moim zdaniem to tylko dodatkowy koszt chyba że przerobią to jeszcze raz.

Opublikowano

Rozdadzą Wam dostawcom jako prezentowe paczki z fakturą do potrącenia nie zmarnuje się 😉

Jak do ruskich przestało iść to ile czasu dawali  nam w ruskich opakowaniach z nalepkami po polsku.  

• Like 1
Opublikowano
Bercik92 napisał:

Sąsiad ostatnio mi mówił że podobno te kontenery mlekpolu wracają pełne z chin

słabo zorientowany jest ten "somsiat" Twój , bo kontenery rozładowane w Chinach i wracają po kolejny towar na Chiny mleko jest robione troche inna technologia w innej temperaturze i ma 1 rok ważności.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v