Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, RadekGawryluk napisał:

Mlekovita 18 tys 4.2 tł, 3.2 białko 1.62 zl cenna za grudzien z premią 2 gr do tł i 2 gr do białka. Cena za styczen bez premi ale 1 grosz do tł. 

Masz może cennik ?

Opublikowano
20 godzin temu, grzesiu napisał:

Dokładnie tak. Dziś nie wiadomo czy Mlekovita to spoldzielnia czy może jakaś inna forma prywatna. To prawda że Mlekpol jak przejmuje to wszyscy spółdzielcy jedni i drudzy stają się właścicielami większego podmiotu. 

Odnośnie cen to tak jak piszecie jeden miesiąc od dawien dawna mlekovita zapłaciła około 5 - 7gr więcej gdzie zawsze miesiąc w miesiąc była O tyle poniżej Mlekpolu i jakoś nikomu to nie przeszkadzało. 

Oj grzesiu pilnuj swojego pierdolnika a lepiej 😁

Opublikowano (edytowane)
Dnia 28.01.2020 o 16:41, arturwojtowicz napisał:

Jakie są ceny jałówek u was bo w gazecie ogłoszenie jeszcze nie wyszło  a handlarze z Podlasia już dzwonią i w ciemno 5 k oferują  

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Na Podlasiu to i po 6 się sprzedają i to takie nie za waleczne😀 

Opublikowano
52 minuty temu, Proximka12 napisał:

Na Podlasiu to i po 6 się sprzedają i to takie nie za waleczne😀 

I wszystko jasne  dzięki  u nas trochę taniej

wydajność matek 8,5

Opublikowano

U mnie poszła ostatnio za 5800 netto. Bez ogłoszeń stali odbiorcy dzwonią. Jeden mi świrował, że nie weźmie bo za młoda 24 mies po wycieleniu świeżo i zaraz będzie zrzucać zęby i h... ją strzeli bo nie będzie jadła 😋 

Opublikowano
3 minuty temu, Dominiik napisał:

Spomlek +5gr od lutego

Wiesz dlaczego od lutego? Ostatnio się jedna babka wygadala dlaczego zawsze podnoszą o 4 bądź 5 groszy w lutym "krowy zaczynają się cielic, a parametry zaczynają spadać" i tak o to mleczarnia wychodzi na swoim, a podwyżki nie widać 

Opublikowano

Mi wyjdzie około 1,52 brutto oczywiście za luty, narazie fundusz jest niewypłacany, zabierają po 1 gr na fundusz, a nowe umowy różnią się okresem wypowiedzenia z 1 miesiąca na 3 miesiące

Opublikowano
4 minuty temu, Dominiik napisał:

Mi wyjdzie około 1,52 brutto oczywiście za luty, narazie fundusz jest niewypłacany, zabierają po 1 gr na fundusz, a nowe umowy różnią się okresem wypowiedzenia z 1 miesiąca na 3 miesiące

Mi wyjdzie tyle samo, ale trzrba odjąć 3% z ceny netto na udział.  Przecież fundusz jest wypłacany 10groszy do litra mleka, 3 miesiące? W umowie nigdzie tego nie wyczytałem.

• Like 1
Opublikowano

Ale wypłatę z funduszu mieli wstrzymać od stycznia, tak 3 miesiące już nową umowę podpisałem

Musieli wydłużyć bo za dużo osób złożyło wypowiedzenie, a takto dwa razy się zastanowia czy chcą odejść jak będą mieli o 30 groszy mniej na litrze przez 3 miesiąc e

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v