Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spadek cen nic tu nie pomoże ludzie nie zaczną więcej kupować

Opublikowano

Jak ktoś zauważy to warchlak w Danii w najwyższym statusie kosztuje 152 zł, czyli dunczycy też już jadą od teraz na stracie, bo nie wierzę że da się warchalka zrobić poniżej 150 zł za 30 kg

Opublikowano

Miałem kupować warchlaki, bo przerwę na żniwa zrobiłem, ale chyba samo z siebie dobrze wyszło że chlewnia pusta. Koniec lipca sprzedawałem to do każdej sztuki prawie 100 dołożona....

Opublikowano (edytowane)

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/trzoda-chlewna/20561-apel-do-ministra-rolnictwa-nalezy-szybko-zablokowac-naplyw-zywca-wieprzowego-i-poltusz-z-krajow-ue

ciekawy ale w sumie zabawny Apel moczkowskiego, to import warchlaków też ma mu ardanowski zablokować? pewnie klienci odmawiają zamówienia i grunt pod nogami traci. wiadomo że UE nie pozwoli na jakieś embarga wewnątrz wspólnego rynku, przecież Polska sama z tego rynku korzystała.

Edytowane przez znawcawszystkiego
Opublikowano

U mnie też pewnie koniec hodowli. Były plany i nadzieje na rozwój gospodarstwa ale jak zwykle życie wszystko weryfikuje. Cena po pewnym czasie pewnie wróci do normy ale kto wie  ile to potrwa, a cały ten czas dokładać do interesu nie mam zamiaru. 

Opublikowano
2 minuty temu, thefarmer napisał:

Kto nie ryzykuje szampana nie pije

A ilu było takich co ryzykowali i teraz zostały im tylko długi . Panowie nie ma co się oszukiwać  trzoda chlewna jest najbardziej ryzykowna gałęzią w rolnictwie. Wielu próbowało i się przejechało.  Niemcy sobie poradzą z niską ceną bo rząd ma kasę i im dopłaci . A my dostaniemy najbardziej po d*pie . Prezes dzwonił wczoraj do Animexu pytając o cenę a oni moze 50zrzucimy albo 80groszy i głupi śmiech w telefonie. Rolnika mają za nic 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, motorader18 napisał:

A ilu było takich co ryzykowali i teraz zostały im tylko długi . Panowie nie ma co się oszukiwać  trzoda chlewna jest najbardziej ryzykowna gałęzią w rolnictwie. Wielu próbowało i się przejechało.  Niemcy sobie poradzą z niską ceną bo rząd ma kasę i im dopłaci . A my dostaniemy najbardziej po d*pie . Prezes dzwonił wczoraj do Animexu pytając o cenę a oni moze 50zrzucimy albo 80groszy i głupi śmiech w telefonie. Rolnika mają za nic 

Rolnicy głosowali na prezesa to może nam teraz PiS dopłaci do świnek  😄 kasy podobno w budżecie pełno, dodrukować to przecież też nie problem

Od poniedziałku cena 0,60 zł w dół { Marcinkowscy} 

Opublikowano
motorader18 napisał:

2 minuty temu, thefarmer napisał:

Kto nie ryzykuje szampana nie pije

Jak większość zlikwiduje i nie będzie co bić to do śmiechu mu nie będzie, bo pierwszy poleci na pysk za brak dobrych wyników finansowych firmy 😁

Opublikowano
35 minut temu, turtojs napisał:

Jak większość zlikwiduje i nie będzie co bić to do śmiechu mu nie będzie, bo pierwszy poleci na pysk za brak dobrych wyników finansowych firmy 😁

A po co mają bić . Półtusze przyjadą w cenie tucznika. Animex swoich rzeźników wyśle na urlop i lepiej na tym wyjdzie jakby miał walić żywe świnie. 

Opublikowano
5 godzin temu, turtojs napisał:

Ta. Wynik finansowy będzie bardzo dobry. Rok żywiec po 3 złote i wszystkie chlewnie w Polsce będące w kredycie, agri czy inne gobarto, od komornika z całymi rodzinami do ich obsługi kupi. A zaraz po tym, przyjdzie kres dla tych bez kredytów, czyli i Ciebie. 

Opublikowano

tak trochę czytam...

i ten krach przez jedno ognisko ASF u germańca?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v