Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, motorader18 napisał:

Dzisiaj dzwonili z animexu o tuczniki . Wczoraj zabrakło im mięsa do przerobu na kiełbasy 

Animex cena do dziś bez zmiany ale na przyszły tydzień przewidywana podwyżka, mówi się o 20 groszach.

Opublikowano
Przed chwilą, Sadek napisał:

Animex cena do dziś bez zmiany ale na przyszły tydzień przewidywana podwyżka, mówi się o 20 groszach.

Mam znajomego weterynarza co tam robi ,mówił że bardzo mało biją i w dodatku tylko 3-4 dni ,a po niedzieli że mają zwiększyć uboje to możliwe że cena do góry.

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/najwieksza-niemiecka-rzeznia-wznowila-uboj,97499.html

Opublikowano
41 minut temu, Sadek napisał:

Animex chce was wydoić z ostatnich tuczników a potem cena do gory

Opublikowano
Sean napisał:

Weź mi nie wciskaj kitu że 3 -4 tygogniowe prosięta nie są małe co, jak locha jest zadbana i ma kupę mleka to one w d*pie mają w tym wieku twoje granulki.   :D No jak lochę trzeba kijem podpierać, to inna sprawa.   :P

Chłopie coś Ty się z choinki urwał? Teraz każdy odsadza w 3 lub 4 tygodniu, kolega w 4 tym odsadza i mają 7,5-8kg to mało zeby odsadzac od 2 tygodnia dostają taką papkę mleczna. Raz tego nie dawał to powiedział że w 4 tygodniu miały tylko 6,5 kg, czyli jednak coś dają te granulki/papki

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, turtojs napisał:

Chłopie coś Ty się z choinki urwał? Teraz każdy odsadza w 3 lub 4 tygodniu, kolega w 4 tym odsadza i mają 7,5-8kg to mało zeby odsadzac od 2 tygodnia dostają taką papkę mleczna. Raz tego nie dawał to powiedział że w 4 tygodniu miały tylko 6,5 kg, czyli jednak coś dają te granulki/papki

Ja nie ale ty na pewno. xD

Opublikowano

Sean poczytaj w necie, jedz na jakieś seminaria na temat trzody, jakieś spotkanie z hodowcami i powiedz im że odsadzasz prosięta w 7-8 tygodniu to Cię wszyscy wyśmieją. Naprawdę nie słyszałes o tym że hodowcy osadzają prosiaki w 4 tygodniu? No nie rób jaj...

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, turtojs napisał:

Sean poczytaj w necie, jedz na jakieś seminaria na temat trzody, jakieś spotkanie z hodowcami i powiedz im że odsadzasz prosięta w 7-8 tygodniu to Cię wszyscy wyśmieją. Naprawdę nie słyszałes o tym że hodowcy osadzają prosiaki w 4 tygodniu? No nie rób jaj...

Przelicz sobie koszt który musisz władować 4 tyg prosiaka a takiego 5-6 tyg to się zdziwisz,jakieś 10 lat temu dużo ludzi się rzuciło 4 tyg system generuje on stosunkowo wysokie koszty w stosunku do zysku w stosunku odsadzonego w ok 5 tyg,dużo w okolicy hodowców przeszło z powrotem na 5-tyg jako mniej kłopotliwy i piszę tu hodowlach opartych na rasach matecznych pbz,wbp,jeszcze jedno ,,system 4tyg powoduje stosunkowo duże brakowanie loch na poziomie 20% po prostu organizm tego nie wytrzymuje''[słowa dawnego prezesa poldanoru]-duża rotacja loch,mój lek wet kiedyś się bawił w lochy i 4tyg waga ok 8kgodsadzenie, rasa loch naima ale koszty były praktycznie takie same jak w przypadku 5-6 tyg waga śr ok 10kg

Opublikowano
Dnia 17.07.2020 o 06:45, kaj napisał:

Kto płaci tyle na wschodnim mazowszu?

od jutra zaczną się gorączkowe poszukiwania za tucznikami, nie wiem jak to ze "zwykłą świnią", ale jutro dostaniecie pewnie wiele ofert z przedziałami 5-5.5 netto żywa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v