Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A i jeszcze jedno pytanie, czy na kontrole nie przyjeżdża powiatowy z innego powiatu?

Z tego co mi wiadomo to jak zaczęli wprowadzać obostrzenia  to taka ściana nie miała miejsca bytu, ale podobno trochę zmieniło się w tym temacie.

Opublikowano (edytowane)

U nas chodzili lokalni weterynarze .

Po za tym , jak nie masz dużej hodowli , to najlepiej się nastawić na jedną . Szkoda się użerać .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Rozumiem , ale jak niesympatyczni powiatowi , to i tak bioasekuracji nie spełnisz i każą zlikwidować świniaki . Im na rękę pozbycie się drobnych .

Opublikowano

Potwierdzam,miałem w piątek mieć drugą z bioasekuracji+ kontrola pasz,dobrostan w czwartek telefon że odwołują, w piątek na drzwiach powiatowej  IW że tylko zostaną przyjęci petenci w nagłych przypadkach także podejrzewam że do świąt spokój, u nas przechodziła ściana z płyt osb jak na razie, a mamy bardzo drobiazgową i upierdliwą panią inspektor,z tym że mam informacje że od 01.01.2020 nastąpiło zaostrzenie jeszcze wymagań, i bedą 2 kontrole z bioasekuracji w ciągu roku, oczywiście jak na razie poza strefami

Opublikowano
10 godzin temu, ws71 napisał:

Potwierdzam,miałem w piątek mieć drugą z bioasekuracji+ kontrola pasz,dobrostan w czwartek telefon że odwołują, w piątek na drzwiach powiatowej  IW że tylko zostaną przyjęci petenci w nagłych przypadkach także podejrzewam że do świąt spokój, u nas przechodziła ściana z płyt osb jak na razie, a mamy bardzo drobiazgową i upierdliwą panią inspektor,z tym że mam informacje że od 01.01.2020 nastąpiło zaostrzenie jeszcze wymagań, i bedą 2 kontrole z bioasekuracji w ciągu roku, oczywiście jak na razie poza strefami

Ja proponuję by taką kontrolę nagrywać jej przebieg i nie będzie niedomówień a zawsze może być dowód do podważenia jej wyników

Nie siej zamętu z tymi zaostrzonymi wymaganiami

Opublikowano
4 godziny temu, krilan06 napisał:

Tak zajęty że przez parę dni nie potrafi ustalić co w przypadku kwarantanny u rolnika - znajomy ma kwarantannę i nie odpowiedzieli mu czy może jechać ciągnikiem na pole

Dzis w programie tydzien mowił na ten temat

Opublikowano

co miał głąb powiedzieć,sprawa jasna ,masz nie mieć kontaktu z innymi osobami,jak masz ogród możesz w nim przebywać ,to i na polu swoim możesz,chyba że jedziesz na pole 20 km a przyjadą cię sprawdzić to wtedy problematyczne

Opublikowano

Jeżeli sanepid nie potrafi odpowiedzieć na pytanie czy osoba z kwarantanną może jechać na pole to chyba jest problem. Ty będziesz uważał że możesz a oni że jednak nie, skontrolują Cię i np cyk 5tys mandatu

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v