Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojechało dzisiaj 25 sztuk. Jutro będzie faktura więc ciekaw jestem jaka cenę napiszą. Tylko się nie dziwcie że ceny nie znam. Po prostu dobry kontakt z kupującym i on mi pisze fakturę według swojej i mam do niej wgląd. Po prostu cena najwyższą i on od tego transport odejmuje i tak jedziemy na razie ok.

Opublikowano
8 godzin temu, galan99 napisał:

Bo nie ma nic Polskiego i jest jak jest i będzie gorzej .

Tu przyznam Ci rację polski rolnik kupuję Duńskiego warchlaka potem karmi go Niemieckim premixrm amerykańska soja kupuję niemiecki traktor na końcu dziwi się że się nie opłaca ale dalej kupuję więc myślę że nie jest zle

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

ma wybór. polską wódkę za to wszystko może kupić. 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
Dnia 20.12.2020 o 16:27, sabuliga napisał:

Moja siostra 10 lat po prawie 1900 i szwagier 2300. Dobrze ze ojce kupili mieszkanie bo mają dwójkę dzieci na utrzymaniu

Nie wi gdzie to prawo kończyli ale powiedz im że  na budowie zarobią dwa razy więcej

Opublikowano
PRZMAS19821982 napisał:

Oni dyktują cenę i łaskie robia ze wezna, to robią co chcą ...... Rolnik nie ma wiele do gadania.... 

Nie koniecznie, widocznie rolnicy tam nie mają jaj i nie potrafią się dogadać i sprzedawać razem 50 - 100 km do kogoś dalej za znacznie wyższa cenę, są mało zaradni a zakład to wykorzystuje.

PRZMAS19821982 napisał:

Ciekawe czy coś z polskiej wódki jeszcze zostało. Bo piw już nie ma. 

Chłopie uwierz mi jest sporo małych lokalnych browarów, tzw piwa rzemieślnicze, są drogie bo 6-12 zł ale smak super mają.

Opublikowano
47 minut temu, turtojs napisał:

Nie koniecznie, widocznie rolnicy tam 

Chłopie uwierz mi jest sporo małych lokalnych browarów, tzw piwa rzemieślnicze, są drogie bo 6-12 zł ale smak super mają.

Wierzę że są,........ Są to niewielkie ilosci

Opublikowano
12 godzin temu, henio2 napisał:

Nie wi gdzie to prawo kończyli ale powiedz im że  na budowie zarobią dwa razy więcej

Słuchaj nie po to się uczyli 16 lat żeby teraz z jakimiś tlukami pracować. Zresztą większość tu agrotofotowiczow narzeka ze ma mało niech idą na budowę.

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Słuchaj nie po to się uczyli 16 lat żeby teraz z jakimiś tlukami pracować. Zresztą większość tu agrotofotowiczow narzeka ze ma mało niech idą na budowę.

Dopytaj się lepiej siostry co studiowała. Prawdopodobnie studiowała prawo i administrację a nie samo prawo. Po samym prawie ( jak zdasz egzamin)  idziesz na : sedziego,notariusza, prokuratora, adwokata, radcę i żaden z nich nie zarabia 2000 netto. 

Zresztą po prawie i administracji idziesz do banku pracować i tez dostaniesz te 3 do 4 tys netto. Mam takie osoby w rodzinie to mam rozeznanie. 

To jest właśnie ta edukacja ktoś się uczył 16 lat i nic nie umie to zaczyna za 2000 netto. A ktoś się nauczył to ma dwa razy tyle. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Za takie obrażanie ludzi to w pysk powinieneś dostać.  

Lepiej godnie zarabiać na budowie, niż po 16 latach nauki za 2200 pracować. 

Dlatego ja idę na koparke. Ale niestety taka jest prawda w jednej ręce mają piwo w drugiej papieros co drugi słowo na k.. często nie wiedzą co jest stolicą Polski. Niektórzy nie potrafią dobrze czytać.  Szkoda ze po kilku latach takiej roboty będziesz połowę pensji wydawał na lekarzy i lekarstwa. Wiele chłopaków w wieku 30 lat kręgosłup ma do przeszczepu

22 minuty temu, kibix napisał:

Dopytaj się lepiej siostry co studiowała. Prawdopodobnie studiowała prawo i administrację a nie samo prawo. Po samym prawie ( jak zdasz egzamin)  idziesz na : sedziego,notariusza, prokuratora, adwokata, radcę i żaden z nich nie zarabia 2000 netto. 

Zresztą po prawie i administracji idziesz do banku pracować i tez dostaniesz te 3 do 4 tys netto. Mam takie osoby w rodzinie to mam rozeznanie. 

To jest właśnie ta edukacja ktoś się uczył 16 lat i nic nie umie to zaczyna za 2000 netto. A ktoś się nauczył to ma dwa razy tyle. 

Słuchaj wiem lepiej skończyła prawo. Nie chciała isc na żadną aplikacje. Bo trzeba się uczyć kolejnych 5 lat a własną kancelaria to tez dużo roboty na karku. 1 rok trzeba więcej włożyć niż się wyjmie. Ona akurat pracuje u komornika a i sam byłem na praktykach u komornika i wiedz ze tam pracownicy właśnie po prawie zarabiaja najnizsza.

Opublikowano

@kibix a w tym banku gdzie pracują duże miasto lub małe miasto. Pracują w sprzedaży?

Opublikowano
6 godzin temu, sabuliga napisał:

Dlatego ja idę na koparke. Ale niestety taka jest prawda w jednej ręce mają piwo w drugiej papieros co drugi słowo na k.. często nie wiedzą co jest stolicą Polski. Niektórzy nie potrafią dobrze czytać.  Szkoda ze po kilku latach takiej roboty będziesz połowę pensji wydawał na lekarzy i lekarstwa. Wiele chłopaków w wieku 30 lat kręgosłup ma do przeszczepu

Słuchaj wiem lepiej skończyła prawo. Nie chciała isc na żadną aplikacje. Bo trzeba się uczyć kolejnych 5 lat a własną kancelaria to tez dużo roboty na karku. 1 rok trzeba więcej włożyć niż się wyjmie. Ona akurat pracuje u komornika a i sam byłem na praktykach u komornika i wiedz ze tam pracownicy właśnie po prawie zarabiaja najnizsza.

Czyli skończyła prawo. Studia, które są jednymi z najtrudniejszych. Po studiach musisz zrobić aplikacje czyli w zależności od wyboru zawodu egzamin + aplikacja. Jaką by nie wybrała aplikacje to zawsze przez pierwszy rok robisz za najniższą. Rozumiem że robi aplikacje komorniczą. 

5 godzin temu, sabuliga napisał:

@kibix a w tym banku gdzie pracują duże miasto lub małe miasto. Pracują w sprzedaży?

małe miasto powiatowe. Obsługa klienta: otwórz zamknij konto, problemy z kontami, aktualizacja danych. pierdoły. Kredytów nie musi wciskać. 

Opublikowano
24 minuty temu, kibix napisał:

Czyli skończyła prawo. Studia, które są jednymi z najtrudniejszych. Po studiach musisz zrobić aplikacje czyli w zależności od wyboru zawodu egzamin + aplikacja. Jaką by nie wybrała aplikacje to zawsze przez pierwszy rok robisz za najniższą. Rozumiem że robi aplikacje komorniczą. 

małe miasto powiatowe. Obsługa klienta: otwórz zamknij konto, problemy z kontami, aktualizacja danych. pierdoły. Kredytów nie musi wciskać. 

Pewnie po znajomościąch siedzi. I pewnie to bank spółdzielczy skoro kredytów nie musi wciskac

Opublikowano

obym się mylił ale według mnie przyszły rok będzie cholernie ciężki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v