Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, szymonidas9 napisał:

kuj-pom okoliczna mała rzeźnia  3,20 :)

Ja pierdziele jeden pisze że sprzedaje po 5,10zl/kg żywą wagę,  drugi 3,20 kuźwa nie do wiary taka rozbieżność. 

Opublikowano

5.1 to poubojowo nie na zywa 

Jak niemozliwe u nas 3 chandlarzy posrednikow i w goracym okresie jak tucznika brak to nawet 50gr różnicy a jak tucznika duzo albo nie potrzbuja to kazdy to samo albo wymyslaja ze 10szt nie oplaca sie jechac itd 

Mam nadzieje ze bedzie jakies odbicie do gory albo chociaz cena soe zatrzyma

Dzis w sklepie kupilem kilka parówek wedliny na kanapki i ponad 75zl a cena swini 3.2+ vat gdzie tu logika i sprawiedliwosc ?

Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

To jego kolejny post pisze że na żywo. 

Za taka cene to dowioze w kazde miejsce z 15szt

17 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Bogaty jesteś @damianos95 skoro kupujesz wędliny, a świnie sprzedajesz po 3 zł z hakiem za kilogram.

Duzo problemow z ubojem i weterynaria u mnie robia problemy a ubojnia nie chce ubijac jak dawniej za kase po 2 nie umiem robic dobrych wedlin kielbas kedynie na miesoa roboty sporo tym bardziej jak samemu musialbym ogarnac 

Opublikowano

W oczekiwaniu na podwyżki w najbliższym czasie miło mija czas, dziś zza Odrą Toniies otworzyła nową linię aby skrócić kolejkę tuczników ok 40tyś szt tygodniowo trafi na rynek [których nikt nie chce na niemieckim rynku] czyli będzie mega promocja u nas

Opublikowano

U nas tez coraz mniej kupuja ludzie nie maja kasy nawet na pomocje w lidlu bierze sie nie zucaja na mieso jak dawniej ze promocja to brali po 4-5kg

15 minut temu, ws71 napisał:

W oczekiwaniu na podwyżki w najbliższym czasie miło mija czas, dziś zza Odrą Toniies otworzyła nową linię aby skrócić kolejkę tuczników ok 40tyś szt tygodniowo trafi na rynek [których nikt nie chce na niemieckim rynku] czyli będzie mega promocja u nas

Podobno niemcy maja dostac z UE jakies rekompensaty ciekawe czy dla nas tez cos zostanie

Opublikowano (edytowane)

Dobrostan dobroatanem oni maja dostac za kryzys na rynku my tez mamy kryzys w dodatku przez niemcy 

Podobno ma byc 2 covidowe ale nie wiem czy to prawda niby na 2020-2021

A na Pude to nie idzie patrzec na ekranie on sam nie wie o czym mowi

Edytowane przez damianos95
Opublikowano
44 minuty temu, damianos95 napisał:

Za taka cene to dowioze w kazde miejsce z 15szt

Duzo problemow z ubojem i weterynaria u mnie robia problemy a ubojnia nie chce ubijac jak dawniej za kase po 2 nie umiem robic dobrych wedlin kielbas kedynie na miesoa roboty sporo tym bardziej jak samemu musialbym ogarnac 

Dzisiaj trudno o dobrego rzeźnika. U mnie dobre to, że pobliski zakład za 100zł ubije świnię na usługę 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, krilan06 napisał:

Dzisiaj trudno o dobrego rzeźnika. U mnie dobre to, że pobliski zakład za 100zł ubije świnię na usługę 

U mnie ci co umieli zrobić wyrob to albo juz starsi i nie chca abo nie zyja 

U mnie ubojnia 15km dawniej za 50zl zabijali a 80 zl to zabicie i rozbior na elementy teraz nie chca tego robic bo sie nie oplaca jedynie po znajomosci z wielka laska

Opublikowano (edytowane)

Bo za komuny za średnią pensję kupiłeś 15kg kiełbasy a dziś kupisz 115kg i to za najniższą krajową i nie myśl że tamta jakościowo była cacy.... A Ty biadolisz Galan że wszystko drożeje i do gara nie będzie co włożyć.... 

Edytowane przez pawel885
  • Haha 1
Opublikowano

Kilka lat temu zmarl facet co robil nam wedliny byly pyszne i wzielismy innego goscia nie dość ze skasowal kasy prawie 2 razy tyle co tamten to kielbase psy jadly taka dobra zeobil 

2 sprawa moj znajomy otworrzyl ten handel detaliczny z gospodarstwa jajka i wyroby ze swoich swin wlozyl kasy bo wymogi itd kazdy chcial kupic swojskie dobrze mu szlo przez 2 miesiace kielbasa oki ceny praktycznie jak w sklepie a teraz mrozi kielbase bo ludzie nie kupuja pozniej ja odmraza wrzuca co wody z ta swoerza co sie parzy i sprzedaje jako ciepla ludzie odchodza bo niedobre i stare on noe moze juz przejesc wyrobow no i zaczelo sie kombinowanie na rozne sposoby by stare sprzedac ze swierzym mimo ze to znajomy kiedys kupilem kielbasy kawalek i kaszanki to kaszanka niedoparzona a kielbsy no nie dalo sie zjesc tlusta i rozmrazana a ze mam problemy z zoladkiem to takie produkty wyczuwam na kilometr wiec niech nikt nie mowi ze na wlasnych wyrobach mozna niezle zarobić 

Opublikowano
41 minut temu, pawel885 napisał:

Bo za komuny za średnią pensję kupiłeś 15kg kiełbasy a dziś kupisz 115kg i to za najniższą krajową i nie myśl że tamta jakościowo była cacy.... A Ty biadolisz Galan że wszystko drożeje i do gara nie będzie co włożyć.... 

Dziś kiełbasy to i koty i psy  nie tkną taka dobra kiedyś była dobra miała zapach raczej nie wiesz o czym mówisz .

• Like 1
Opublikowano

Jak kupujesz po 8zł w stonce to nie dziwne... w pobliskim sklepie jest kiełbaska od lokalnego wędliniarza różne rodzaje 23-30zł super towar, kolejki większe jak w supermarketach. Inny  się połaszczył na szybki zarobek i zaczął kupować mrożone mięso z zachodu z pobliskiej ubojni/masarni ( nasza wieprzowinka/wołowinka jechała na zachód a wracała inna...) , ludzie od razu wyczuli różnicę i chłop zamknął interes bo nikt nie kupował od niego wędlin 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v