Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pewnie że tak, ale jedna i druga sztuka z własnej hodowli więc jakieś porównanie jest. Kotlet z Danbreda jest naprawdę specyficzny, kiełbasa też trochę gorsza, ale jakby więcej chemii na związanie mięsa poszło to kto wie. Polska za to bardzo dobra.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano

Do mnie jak ktoś obcy dzwoni to nawet się nie pyta o cenę bo myśli że sprzedam za cenę którą płaci zakład na wagę żywą. Wszystkich odrzucam - mówię że taka sprzedaż nielegalna. @Daro20 - samym zbożem żywione?

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, raul7031 napisał:

Tylko tak są regulowane ze nie spadają poniżej pewnego poziomu, chyba że ktoś traci klientów bo ma słaby towar czy usługę ale to inna bajka, jako przykład podam wszelkie usługi - co roku drożej. Piekarnie tez raczej ceny chleba nie obniżają tylko podnoszą po trochu. I tak wiele innych. 

Moja siostra 10 lat po prawie 1900 i szwagier 2300. Dobrze ze ojce kupili mieszkanie bo mają dwójkę dzieci na utrzymaniu

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Daro20 napisał:

Po ile sprzedajecie ludziom tuczniki na zabicie?

Karmione zbożem PBZ/WBP

U mnie w Świętokrzyskim 5,50 -6.00 zł prywatnie ,

Edytowane przez DRIPOL
Opublikowano
5 godzin temu, Daro20 napisał:

Po ile sprzedajecie ludziom tuczniki na zabicie?

Karmione zbożem PBZ/WBP

Po 6,5 za kilo zapłaciłem rolnikowi za gotowe połówki. Hodował specjalnie dla mnie :)

Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał:

Do mnie jak ktoś obcy dzwoni to nawet się nie pyta o cenę bo myśli że sprzedam za cenę którą płaci zakład na wagę żywą. Wszystkich odrzucam - mówię że taka sprzedaż nielegalna. @Daro20 - samym zbożem żywione?

Worek koncentratu dla zapachu na 500kg paszy. Pytam bo zostało mi 10 szt. po zlikwidowanej hodowli a jest paru chętnych to nie będzie żalu oddać po 3,5. Wcześniej też tylko sporadycznie znajomym sprzedawałem. 

Największy ze stada w tym tygodniu przerobiony. Moje pierwsze wyroby🙂

IMG_20201215_081024.jpg

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, Daro20 napisał:

Worek koncentratu dla zapachu na 500kg paszy. Pytam bo zostało mi 10 szt. po zlikwidowanej hodowli a jest paru chętnych to nie będzie żalu oddać po 3,5. Wcześniej też tylko sporadycznie znajomym sprzedawałem. 

Największy ze stada w tym tygodniu przerobiony. Moje pierwsze wyroby🙂

IMG_20201215_081024.jpg

Dziurawa ta wędzarnia dym ucieknie .

Opublikowano

@galan99Chodzi Ci że nie przykryta czy deski rozeschnięte? Z góry przykrywam.

@mikcom20już schowana do garażu. Cała drewniana tylko palenisko z blachy wyspawane długość około 1,3m

@XTROwcześniej rodzice przerabiali, później masarz robił ale mi się nie podoba jak masarze parzą wędzone.

Kiełbasy tylko wędze a szynki, polędwicę i boczki oprócz wędzenia podpiekam w piecu kaflowym. 

Opublikowano

Mam podobną obskórną wędzarnię. Tylko, że zamiast  przez dach wkładam z przodu przez drzwiczki. Sąsiad pomurował legancko, obłożył kamieniem, a będzie u mnie wędził, bo jedna wielka sadza na wyrobach. 

Jutro do roboty na szesnastą, to od piątej rano wędzę szynkę, boczek, schabowy i karczek. Jebajek zapraszam na degustację😄

Opublikowano
7 minut temu, Daro20 napisał:

@galan99Chodzi Ci że nie przykryta czy deski rozeschnięte? Z góry przykrywam.

@mikcom20już schowana do garażu. Cała drewniana tylko palenisko z blachy wyspawane długość około 1,3m

@XTROwcześniej rodzice przerabiali, później masarz robił ale mi się nie podoba jak masarze parzą wędzone.

Kiełbasy tylko wędze a szynki, polędwicę i boczki oprócz wędzenia podpiekam w piecu kaflowym. 

deski rozeschnięte .

Opublikowano
6 minut temu, Winnetou napisał:

Mam podobną obskórną wędzarnię. Tylko, że zamiast  przez dach wkładam z przodu przez drzwiczki. Sąsiad pomurował legancko, obłożył kamieniem, a będzie u mnie wędził, bo jedna wielka sadza na wyrobach. 

Jutro do roboty na szesnastą, to od piątej rano wędzę szynkę, boczek, schabowy i karczek. Jebajek zapraszam na degustację😄

Takie cuda prosto z wędzarni to nawet i od ciebie bym chętnie zeżarł 🤣🤣

Opublikowano

Loo kurna a moja wczoraj wedzila a dziś degustacja i zapijanie piwkiem.. 👍

Dwa czteropaki poszły.. 🤕

Opublikowano
13 minut temu, Winnetou napisał:

W środku odymiona  z zewnątrz ładne brzozowe deski.

Wędze drzewem dębowym i żeby wyroby nie były osmolone koniecznie trzeba zdjąć korę z drzewa.

IMG_20201220_193852.jpg

• Like 3
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v