Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zauważcie że w ub roku i 3 kwartały tego były wysokie ceny żywca więc wg mnie prawie nikt nie dostanie ale społeczeństwo uwierzy że rząd coś robi a pod koniec grudnia będą mówić że rolnicy nie chcą korzystać z pomocy

Poza tym pomoc powinna być do strefy niebieskiej bo w czerwonej ceny za Żywiec są normalne 

Edytowane przez bizon1
Opublikowano

Co to się dzieje w Polsce świnie lecą w dół wykończą i teraz Kurczaki to co zostanie w Polsce nic .

Dramat: Polska produkcja drobiarska odbywa się poniżej progu opłacalności! 

- Rynek jest tak rozchwiany, że trudno mówić o sensownej cenie za kilogram żywca kurcząt rzeźnych. Niemniej szacujemy, że średnio płaci się - za kilogram brojlerów kurzych - w tak zwanych transakcjach wolnorynkowych, nieco poniżej dwóch złotych. Są podmioty, które oferują rolnikom 1 zł i 80 groszy, a w skrajnych wypadkach nawet 1 zł i 60 groszy. Oznacza to, że stawki są niższe średnio o około 33 procent .

To  kapitulacja zupełna będzie .

Opublikowano
3 godziny temu, plapla123 napisał:

A czy ta pomoc nie dotyczy tylko strefy niebieskiej ?

Wrzuciłem powyżej link . Tam jest opisane. Cześć Il i III dotyczy pomocy

5 godzin temu, bizon1 napisał:

Zauważcie że w ub roku i 3 kwartały tego były wysokie ceny żywca więc wg mnie prawie nikt nie dostanie ale społeczeństwo uwierzy że rząd coś robi a pod koniec grudnia będą mówić że rolnicy nie chcą korzystać z pomocy

Poza tym pomoc powinna być do strefy niebieskiej bo w czerwonej ceny za Żywiec są normalne 

Normalne ??🙈😉😂

Kolego są bardzo podobne teraz. Nie myśl że w czerwonych strefach jest Eldorado💸💸💸💸

Opublikowano

Chyba najwyższy czas na zamknięcie chlewni i tego całego cyrku ☹️ Stawka godzinowa cały czas idzie do góry więc najwyższy czas na znalezienie dobrej pracy i zamknięcie tego etapy... 

• Thanks 1
Opublikowano

dzwoniłem dzisiaj do swojego odbiorcy to jak usłyszałem cenę to tak jak bym dostał pięścią w twarz 3,10zł+vat ale w tym tygodniu nie przyjedzie kazał dzwonić w piątek. Kuj-Pom

Opublikowano

Skoro nie ma zbytu, to pierwsze co zakłady powinny zrobić, to obniżyć ceny produktów mięsnych w sklepach, żeby zachęcić ludzi do kupna. No chyba że nie uważałem na ekonomii i mam jakąś niezgodną z logiką wiedzę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v