Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, ws71 napisał:

Cena na nowy tydzień 4,50 E

Widzisz u nas wyznacznik kierunku cen jest😵

6 godzin temu, 6465 napisał:

Rysiek mówi że owies by po 500 sprzedał.  To kupuj  od niego. I handluj.

Pewno poślad ma

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Zboże ma super ceny zbioru  były piękne n ie ma co narzekać a przez rok na świniach godne pieniądze były i kto miał głowę na karku stabilnie dziś stoi na nogach

Nie każdy ma wielkie areały pól, niektórzy mają duże chlewnie i większość zboża kupują, też mam duży zapas zboża ale to chyba nie o to chodzi żeby je skarmiać, robić przy tym i na końcu się okazuje że lepiej by człowiek na tym wyszedł sprzedając to zboże 

Opublikowano

Ja jakby się strefa do mnie zbliżała, to wyprzedawał bym wszystko ile się da i zamykał hodowlę i zaczął się za pracą rozglądać, ja będe tak długo hodował świnie póki nie ma u mnie stref asf. Nie wiem po co ludzie trzymają świnie tam gdzie asf grasuje, póki co rząd nic nie robi i lepiej zlikwidować niż czekać aż choroba nie daj Boże weszła by do chlewni i nie dostać grosza odszkodowania

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem od września w strefie niebieskiej i dopiero teraz zaczynają odbierać tuczniki które są przerośnięte i mają po 150-160 kg...

Ostatnie nie całe 40 szt zostało i koniec hodowli...

Edytowane przez Lisek66
Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Za ile? 🙆‍♂️🙆‍♂️

Lepiej chyba k**wa ubezpieczony chlew podpalić, niz za darmo oddać 

Ja skończyłem 5 lat temu. Ale powiedz dlaczego niema interwencji  na rynku. Nie wiem co to jest AGROUNIA  coś  oblizali że  o nich mało słychać  ,, Lumpart ''bawi się na całego i jest git.🤔

Opublikowano

A Wojciechowski bredzi, że tuczniki przebywają dłużej w gospodarstwie i to może wpłynąć na ich dobrostan 😱🤯. Ich wszystkich od tej dobroci grzeje totalnie, oni już są tak odrealnieni od zwykłego życia że to się w pale nie mieści. Rządzą nami durnie

• Like 1
Opublikowano

Ostatnio rodzina kupiła sobie schab w sklepie mięsnym. Zawsze im smakowało, ale ostatnio takie było włókniste, że zjeść nie mogli. Ciekawe z czego to mięso było. Maciory może knura albo w Niemieckiej chłodni. 

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, kuba55 napisał:

w wielkopolsce cena  3,10 za tucznika  za zolta strefe  , niestety ten kraj dazy do upadku

Bo ten kraj To Polska ma być kolonią tylko czyją komu przypadnie któremu krajowi .

Jesteśmy rynkiem zbytu i tak ma być a nie producentem to już byliśmy .

Żeby świni na własne potrzeby nie można było trzymać . 3, 10 za świnię 30 lat temu .

Opublikowano
15 minut temu, leszek1000 napisał:

Ostatnio rodzina kupiła sobie schab w sklepie mięsnym. Zawsze im smakowało, ale ostatnio takie było włókniste, że zjeść nie mogli. Ciekawe z czego to mięso było. Maciory może knura albo w Niemieckiej chłodni. 

a wystarczyło ugotować...

2 minuty temu, galan99 napisał:

Żeby świni na własne potrzeby nie można było trzymać .

nie gadaj. można przecież.

Opublikowano

To jakie to koszta i kontrola co tydzień czy nie zagraża ta jedna sztuka ASF daj spokój z takim trzymaniem to miecha Niemieckiego się kupi byle jakiego ale będzie bez problemu i kontroli .

Opublikowano

To masz .

Nabyć – to jedno, a co potem? ASF wymusiło obostrzenia dla posiadaczy świń.

Otóż nawet nabywając świnię z zamiarem natychmiastowego ubicia trzeba ją zarejestrować w ARiMR. Jak przekonuje agencja, musi tak zrobić każdy posiadacz zwierzęcia, choćby był nawet w swoim przeświadczeniu i wyobraźni już posiadaczem mięsa. Oto tok myślenia, zaprezentowany przez ARiMR.

Jak już pisaliśmy, posiadacz zwierzęcia z niektórych gatunków ma obowiązek zarejestrować siedzibę stada w bazie danych ARiMR (a wcześniej uzyskać numer producenta), nawet jeżeli utrzymuje jedno lub więcej zwierząt hobbystycznie. 

Opublikowano

mi nie mów. już ze trzy lata temu mówiłem że dziki winne, a nie rolnik.

4 minuty temu, leszek1000 napisał:

Jak ktoś ma świnie na własny użytek to jakim prawem ma wszystkie obostrzenia stosować. 

Dziki trzeba zacząć jeść. 

1 minutę temu, galan99 napisał:

To masz .

Nabyć – to jedno, a co potem? ASF wymusiło obostrzenia dla posiadaczy świń.

Otóż nawet nabywając świnię z zamiarem natychmiastowego ubicia trzeba ją zarejestrować w ARiMR. Jak przekonuje agencja, musi tak zrobić każdy posiadacz zwierzęcia, choćby był nawet w swoim przeświadczeniu i wyobraźni już posiadaczem mięsa. Oto tok myślenia, zaprezentowany przez ARiMR.

Jak już pisaliśmy, posiadacz zwierzęcia z niektórych gatunków ma obowiązek zarejestrować siedzibę stada w bazie danych ARiMR (a wcześniej uzyskać numer producenta), nawet jeżeli utrzymuje jedno lub więcej zwierząt hobbystycznie. 

co za głupoty Pan gadasz...?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v