Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacek472 napisał:

Kilka razy do sokołowa sprzedałem wbc i tak jak kolega pisze niby oferują cenę x a wychodzi na rozliczeniu x - 10 do 20gr i jeszcze skasują jedną sztukę, lub parę kilo że niby wrzód jakiś.

Ostatnia sprzedaż tydzień temu 4,4 netto żywiec 80szt , teraz ofertę mam na 4,5 do innego zakładu, a kilka dni przed zdjęciem strefy niebieskiej sprzedałem po 4,2, a po przejsciu na czerwoną 20gr więcej.

Panowie coś niesamowitego następny co sprzedaje teraz po 4,4-4,5 netto toż to szok jak tak można, przecież świnie są po 3,8-4 zł 😁 do kogoś wyżej co pisał oczywiście że ważę świnie sprzedając na wbc, mając wagę 2 km od domu nie szkoda mi dać 30 zł za zważenie, co do wagi poubojowej to akurat HAM ma do 110 kg także spokojnie się człowiek zmieści z wagą większych tucznikow

Opublikowano
1 godzinę temu, turtojs napisał:

Panowie coś niesamowitego następny co sprzedaje teraz po 4,4-4,5 netto toż to szok jak tak można, przecież świnie są po 3,8-4 zł 😁 do kogoś wyżej co pisał oczywiście że ważę świnie sprzedając na wbc, mając wagę 2 km od domu nie szkoda mi dać 30 zł za zważenie, co do wagi poubojowej to akurat HAM ma do 110 kg także spokojnie się człowiek zmieści z wagą większych tucznikow

Ja do Hama tylko na żywa wagę sprzedaje nie interesuje mnie wbc. 

Opublikowano
Dnia 4.11.2020 o 14:59, Dontcry napisał:

To moze jest ktos tutaj z okolic gminy goszczanow, powiat sieradz i da namiary na kogoś kto podjedzie po 8-10 sztuk w dobrej cenie a nie 3,8? Wątpię.... 

Rolnicy z okolic Goszczanowa z pewnego źródła w poniedziałek ładowali po 4.4... Fakt nie 10 szt, ale za całe auto. 

Opublikowano
Dontcry napisał:

2 godziny temu, turtojs napisał:

Bardzo proszę, Zakład HAM Radzionków, śląskie, następnie Rudinho napisal wczoraj Animex 5,55 netto to ile kuźwa wyjdzie cena na żywo, a no okolice 4,4 netto dalej nie wierzycie? To dalej dajcie się okradać swoim kochanym pośrednikom

To moze jest ktos tutaj z okolic gminy goszczanow, powiat sieradz i da namiary na kogoś kto podjedzie po 8-10 sztuk w dobrej cenie a nie 3,8? Wątpię.... 

Przecież mieszkamy od Siebie ze 30 km to do Ciebie Animeks też podjedzie. Napisz na priv do dam Ci namiary na gościa co łatwi z naszych okolic transporty do Animeksu.

Opublikowano
Dnia 4.11.2020 o 12:52, 6465 napisał:

Turtojs ważysz świnki jak oddajesz na wbc? 

Ostatnio pojechało ponad 60 sztuk cena 5,50, największa sztuka ważona 2 dni przed sprzedażą i miała 136 kg, polowki 109 kg.

Czyli wybicie na poziomie 79%.

5,5*79%=4,35 zł/kg

Animex.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, sylwekbarca2 napisał:

Rolnicy z okolic Goszczanowa z pewnego źródła w poniedziałek ładowali po 4.4... Fakt nie 10 szt, ale za całe auto. 

Cichy, kaczmarek i inni napewno to Ci najwieksi, oni z reszta sa w spoldzielni razem to wiesz. 

Edytowane przez Dontcry
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 5.11.2020 o 08:35, JanKrzysztof napisał:

http://www.firma-marcinkowscy.com.pl/skup-zywca/ Tutaj masz przykład firmy, która ma dostęp do tanich świń z Niemiec. Pomału w dół... To cennik bazowy, skontaktuj się z nimi, ile zapłaciliby takiemu potężnemu hodowcy jak Ty.

Marcinkowscy  płacą lepiej stałym dostawcą a jeszcze lepiej przez pośredników i pewny jak na razie odbiór [ do 200szt rocznie +2%, pow 10 tyś + 10%] ,do plusów też można zaliczyć ocenę według EUROP,bez żadnych podklas, waga półtusz 76-105 i kasa ok 7 dni bez względu na sytuację rynkową,moja 3 letnia współpraca z tą firmą jak na razie bez zarzutów

Opublikowano
4 godziny temu, micro303 napisał:

Słyszeli o projekcie wyrównania cen w związku z asf ?

Było już takie coś. Tylko na tym było można taki legalny przekręt robić ze w sumie za tucznik wychodziło z 1200 zł za sztukę. Pieniądze szybko się skończyły 

Opublikowano
Dnia 5.11.2020 o 15:44, rudinho11 napisał:

4.4 netto na żywą wyszły w Animeksie. Pojechały na Szczecin.

kolego napisałem wiadomość prywatną do Ciebie ale wisi jako nieodczytana.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v