Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla loch i prosiat urodzonych w gospodarstwie min 21 szt w gospodarstwie urodzonych prosiat doplata od chyba 4200zl albo 4500zl i do wyzszych chodowli proporcjonalnie więcej ciekawe za jaki okres beda sie liczyc te swinie urodzone w gospodarstwie

Opublikowano (edytowane)

Właściciele ferm loch dostaną koronawirusową pomoc, natomiast ludzie, którzy kupują od nich prosięta już nie. :D Dobrze im idzie wprowadzanie tego zielonego ładu, sporo kolejnych hodowli się zamknie, nie tylko trzody.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Dla loch i prosiat urodzonych w gospodarstwie min 21 szt w gospodarstwie urodzonych prosiat doplata od chyba 4200zl albo 4500zl i do wyzszych chodowli proporcjonalnie więcej ciekawe za jaki okres beda sie liczyc te swinie urodzone w gospodarstwie

W założeniach wygląda to optymistycznie najważniejsze za jaki okres mniejmy nadzieję że co najmniej od marca

Opublikowano
13 minut temu, ws71 napisał:

W założeniach wygląda to optymistycznie najważniejsze za jaki okres mniejmy nadzieję że co najmniej od marca

Ale wlasnei niewiadomo od kiedy do kiedy skoro koronawirus trwa to prosiaki urodzone teraz też sie beda liczyc moze od poczatku roku bo to tez roznie mozna brac jesli ktos ma cykl zamkniety i niewielka hodowlę to nie zawsze bedzie mial cykliczne urodzenia 

Masz moze info do kiedy urodzenia beda obowiazywac ? Albo od kiedy do kiedy ? Bo sam się nie spotkalem z takim info w sieci

56 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Właściciele ferm loch dostaną koronawirusową pomoc, natomiast ludzie, którzy kupują od nich prosięta już nie. :D Dobrze im idzie wprowadzanie tego zielonego ładu, sporo kolejnych hodowli się zamknie, nie tylko trzody.

Ja slyszalem ze to ma byc dla tych co maja lochy i cykl zamkniety i od prosiaka do tucznika w gospodarswie

• Like 1
Opublikowano

@damianos95 jeżeli to było od marca  do czerwca , to wchodzą u nas w okolicy  kwoty tak w granicach 20 tyś zł ,zbyt piękne żeby było prawdziwe jeżeli dłuższy okres  wtedy 80 % idzie na maxa, diabeł będzie tkwić w szczegółach rozporządzenia ,dlatego jak na razie przezornie ich nie publikują ?

Opublikowano

Witam potrzebuje szybko odpowiedź. 

Czy opłaca mi się kupić 5 świń po 20kg(rozmnozyc a te sprzedać gdy będą ważyć około 100kg) czy lepiej kupić inne zwierzęta. Mój budżet wynosi 1000 zl maksymalnie 1500zl

• Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, ws71 napisał:

Cena na wtorek szał 4,3 netto

To już coraz bliżej jak było przed koroną cena .

Świń mniej cena w dół jak to działa , a może jest więcej świń źle policzyli ? .

Opublikowano

Jak długo się otrzyma .

Ale skąd bierze się mięso i wędliny w sklepach skąd jest sprowadzane ?  i te promocje na mięso w cenie 14 zł za 1 kg .

Promocje się  robi jak jest za dużo mięsa a czy tak jest ? 

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Zdanowicz?

Tak

4 godziny temu, rudinho11 napisał:

Ciekawe jak długo się utrzyma?

Nie chcę być pesymistą, ale najgorsze może być jeszcze przed nami jeśli korona wejdzie na większą skalę do naszych zakładów,obecnie cena zależy tylko i wyłącznie od humoru panów z Chin

Opublikowano
59 minut temu, thefarmer napisał:

Taka cena jak teraz to była i 30 lat temu :)

My ciągle żyjemy w cenami  z tamtych lat a produkcją w rzeczywistych latach jestem tego pewien jak by nie było embarga Rosyjskiego to byłyby ceny inne ale Unia wiedziała co robi nakładając embargo .

Opublikowano
1 godzinę temu, ws71 napisał:

Tak

Nie chcę być pesymistą, ale najgorsze może być jeszcze przed nami jeśli korona wejdzie na większą skalę do naszych zakładów,obecnie cena zależy tylko i wyłącznie od humoru panów z Chin

On wozi jeszcze do Pini? Czy tylko Marcinkowscy?

Opublikowano (edytowane)

@soltys48Najwięcej idzie do Marcinkowskich, ok 800szt tyg , do innych też ale do Pini raczej nie, jego dewiza mniejsza kasa ale pewna

Pomoc z tytułu korona będzie się liczył stan na 1.03.2020

Edytowane przez ws71
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v