Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plus 7 centów mała giełda, póki co ostro do góry się pną, kto może niech nic nie sprzedaje conajmniej do przyszłego czwartku, teraz u hodowców są kolejki na sprzedaż tak jak dwa tygodnie temu w ubojniach

• Thanks 1
Opublikowano

Giełda duńska tucznik w dół a niemiecka do góry  coś nie tak .Pewnie spadło zainteresowanie warchlakiem  dla tego aby sprzedać  warchlaki    została podniesiona giełda  niemiecka.I znowu na warchlaku zarobią  Duńczycy   a na mięsie opier..... giełde  jak dorosną i zarobią Niemcy  a co nam zostanie sami sobie odpowiedzcie ...

• Haha 1
Opublikowano

teraz to bardzo ciężko stwierdzić po ile chodzą raczej to kwestia indywidualnych negocjacji oficjalnie to 250-330 zł za 20 kg ale tydzień temu po tych pieniądzach nikt nie chciał kupować teraz podwyżki to moze i są tyle warte naprawdę ciężki temat 

Opublikowano

Ja kupiłem po 200 za szt. Waga ok. 20kg, szczepione odrobaczone. Tylko że to od tzw jednoogonowca i do tego tydzień temu, kiedy nikt nie chciał kupować.  A od takich co mają większą ilość to tak jak kolega wyżej pisał.

Opublikowano
7 godzin temu, motorader18 napisał:

Brak tucznika  najniższa cena była 4.8 teraz 6 to jest 1.2 złotego  . Doszły mnie słuchy że będą wozić żywe świnie do polskich ubojni 

No i bedzie po dobrych cenach

Opublikowano

Wczoraj w lok. ubojni 7zł netto za E. Odstawiam do nich po 10szt świń "chłopskich" W drugiej 10 km dalej za duńczyka 6.2 a za "chłopskie" 4.8 zł brutto - żenada, kradną w biały dzień.

Opublikowano
motorader18 napisał:

Nasi podnieśli tak cene żeby kupić żywe świnie z de lecz Niemcy pchają na chiny i nie są zainteresowani. Cena u nas spadnie

To się kupy nie trzyma, zakład w De ten z północy już ubija normalnie, skoro w De zaczęli pchać na Chiny to cena powinna zacząć się podnosic i będzie sytuacja że z Polski zaczną kupować Niemcy nasze świnie i będą podnosic ceny na zachętę, moim zdaniem niedługo wróci 6,50 netto za żywa wagę

Opublikowano

Ale brak zbytu w de to nie jest kwestia panującego w zakładach wirusa, a kupowania przez Chiny mięsa za bezcen z USA. Mając coś po najniższych możliwych pieniądzach nie będą brali czegoś drogiego. A USA bardziej opłaca się sprzedawać za bezcen do nich , niż pchać to na ich półki sklepowe. I nawet wprowadzona ustawa , że jaka część mięsa musi do ich sklepów trafiać nic nie zmienia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v