Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, dlatego jakby dali cenę wywoławczą 1,60 i by np wylicytowali na 1,63 to jutro napewno by było 3-5 centów w dół a tak startowali wyżej i przebili o 3 centy w górę na 1,68 czyli ogólnie dobrze bo nawet sporo się sprzedało, ja jutro obstawiam zero

Opublikowano

Prosiak leci w dół trzeba  rolnika z Pl zachęcić do zasiedlenia prosiakiem z  zagranicy co będzie leżał  niech ma zajęcie za 3 miechy cena 4.50 za tucznika i dalej szukać  chętnych.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, turtojs napisał:

Tym razem obydwaj się pomyliliśmy plus 6 De dziś

Jakby coś to możemy się tak mylić co tydzień 😁

Z przyjemnością !!!

Opublikowano

W obecnej chwili w cenach trzody zaczyna główną rolę grać polityka, ponoć w tej chwili  to rząd niemiecki ustala cenę aby nie doszło do załamania produkcji to było powiedziane bodajże w zeszłym tygodniu przy okazji zawieszenia notowań giełdy isn, pozytywną robotę z europejskiego punktu widzenia Trump i drażnienie Chinczyków o wywołanie korona, którzy niby mają wrócić do zakupów na większa skalę do Europy, czyli panowie byle do lipca wtedy okaże się  jak będzie naprawdę😃

Opublikowano

Ja od początku myślałem, że jak Trump tak jak piszesz zaczął drażnić chiny ws korony to chiny nie będą importowac od nich tylko bardziej z Europy, z chwilą jak świnie zaczynały ostro spadać miałem wątpliwości czy tak aby napewno będzie ale chyba z tego wynika że będzie i Chiny zaczęły bardziej importowac z Europy, może to początek wzrostów cen do przedzialu 6,2-6,5 tak jak było kto wie 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ws71 napisał:

W obecnej chwili w cenach trzody zaczyna główną rolę grać polityka, ponoć w tej chwili  to rząd niemiecki ustala cenę aby nie doszło do załamania produkcji to było powiedziane bodajże w zeszłym tygodniu przy okazji zawieszenia notowań giełdy isn, pozytywną robotę z europejskiego punktu widzenia Trump i drażnienie Chinczyków o wywołanie korona, którzy niby mają wrócić do zakupów na większa skalę do Europy, czyli panowie byle do lipca wtedy okaże się  jak będzie naprawdę😃

A kiedy   ceną nie rządziła   polityka   niestety   i nie  chodzi   tu tylko  o  ceny  trzody.   

Edytowane przez Szymi40
Opublikowano
3 godziny temu, turtojs napisał:

Ktoś tu pisał chyba w zeszłym tygodniu że wypycha wszystko co ma powyzej 90 kg w chlewni ciekawe jak się teraz czuje

No nie była to najlepsza decyzja, d*pa trochę boli ale lepszy taki przebieg zderzeń niż gdyby spadły jeszcze bardziej. Nie zawsze się da przewidzieć w 100% co będzie za tydzień/2 tygodnie. Za półtora tygodnia przewiduję kolejną odstawe więc niech drożeją ile się da. I gratulacje dla tych co nie spanikowali jak ja 😂

48 minut temu, 1902 napisał:

5.5 oferują

Jakie województwo ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukasz121 napisał:

No nie była to najlepsza decyzja, d*pa trochę boli ale lepszy taki przebieg zderzeń niż gdyby spadły jeszcze bardziej. Nie zawsze się da przewidzieć w 100% co będzie za tydzień/2 tygodnie. Za półtora tygodnia przewiduję kolejną odstawe więc niech drożeją ile się da. I gratulacje dla tych co nie spanikowali jak ja 😂

Jakie województwo ?

Łódzkie

Opublikowano

Tydzień temu sprzedałem 60 sztuk po 4.8 netto bez potrąceń 10 sztuk było 95 kg od swoich macior pszenicę puściłem po 820 netto . Wyszłam na plus z tym i z tym . Na jutro cena 5.7 netto bez potrąceń ważone na mojej wadze 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukasz121 napisał:

Jakie województwo ?

Szacunek za przyznanie się.

Opublikowano

To mało ? Przyjdzie ASF ro po 3 będziecie szczęśliwi .

Opublikowano

Co wy z tym ASF ? Tyle czasu już jestem w czerwonej strefie i dostaje normalne ceny...żyje hoduje jedynie to upierdliwe jest pobieranie krwi przed sprzedażą i krótki czas na sprzedaż....

• Thanks 1
Opublikowano

Bo nie byłeś w niebieskiej strefie, wtedy zobaczysz czym to pachnie i jaki jest problem.  Wystarczy dziadziunio hobbystycznie z 24szt w odległości do 30km od Ciebie, gmine obejmą blue color i już jesteś ugotowany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v