Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

waga kupujacego ale zawsze wszystko sie zgadzało ba ja waże 4-5 sztuk i najpierw one sa wganiane na wagę żeby sprawdzić czy sie zgadza.

Sprzedane po 6.20+ vat

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, krilan06 napisał:

Jak to jest że teraz płacą po 6zł netto bez zająknięcia i dzwonią żeby tylko przywozić a jeszcze parę lat temu były okresy z ceną 3,10+vat gdzie mówili - panie, więcej nie możemy dać, my i tak z tego nic nie mamy

Ale ile było w sklepie wtedy, a ile dziś 

Nie pacząc na lidla promocje 

Tylko w takich normalnych.

Opublikowano
1 godzinę temu, Y635 napisał:

waga kupujacego ale zawsze wszystko sie zgadzało ba ja waże 4-5 sztuk i najpierw one sa wganiane na wagę żeby sprawdzić czy sie zgadza.

Sprzedane po 6.20+ vat

to cena przy 16 szt spoko ale też możesz mieć dobrą mięsność i wybicie  , a kto kupował ? ja bym jednak się kłaniał ku temu żeby przeważyć wszystkie sztuki, w czym jak w czym ale akurat w ważeniu to jestem bardzo nieufny

Opublikowano

damianos95 napisał: 7 minut temu, PabloTrzoda napisał: Nie oddawałem do nich i nie znam o nich opinni sprzedaję do A.Podgajny. Na ile sztuk i jakie województwo? Ja na jutro jestem umówiony na ok 30szt 6.0 +VAT Łódzkie?   Do kogo oddajesz ? Czy handlujecie z P. Bolonkiem z lodzkiego okolice Dlutowa albo z D.Michas te same okolice ? Jak cos piszcie opinie na priv

Opublikowano
7 godzin temu, sylwekbarca2 napisał:

to cena przy 16 szt spoko ale też możesz mieć dobrą mięsność i wybicie  , a kto kupował ? ja bym jednak się kłaniał ku temu żeby przeważyć wszystkie sztuki, w czym jak w czym ale akurat w ważeniu to jestem bardzo nieufny

Od jakiś 2 lat sprzedaje do: FTH Dariusz Grzybowski na początku jak zaczynałem tam sprzedawać warzyłem wszystkie świnie i zawsze wychodziło dobrze +-10kg na jego lub moją stronę. Kiedyś jak sprzedałem na WBC to wyszło nie za ciekawie więc od tego czasu tylko na żywą wagę oddaje.

Opublikowano (edytowane)

Długo czekałem i dojechali dziś, papiery  od świni rejestracja, zgłaszanie, liczenie, wszystko szczegółowo ...

cyt.

Jestem pod wrażeniem znajomości, świadomości tematu.

Chyba jako nieliczny co bez mandatu w gminie . Wczoraj u weta Panie każdy musi dostać, zbierają sobie do wypłaty.

Cena 5,7 na dziś, 11szt.  nie mogę wiele nawet pogadać gdyż wagowo kilka sztuk 140+. może z 20gr bym więcej dostał.

Edytowane przez Nowy81
Opublikowano (edytowane)

Pierwsza, nie wiem nawet  za co mandaty głownie, ktoś chyba za kota dostał bo wbiegł (Pani nawet w furie wpadła :))  jak drzwi odtworzyli u wet mówili.

U mnie na około w detalu 5,7netto.

Edytowane przez Nowy81
Opublikowano

Cena ok 6 zł netto .

Zdziwiony jestem ,co piszecie o kontroli ,że mandaty dają .

Kolega nie miał nic uzupełnionych kwitów ,mat nie miał ,ba siatek w oknach .Jedynie powiedzieli ,że ma uzupełnić wszystko  i tyle .

Opublikowano

A jednak będą  może  po 5,9netto. jeśli dziś na giełdzie nie będzie w dół. Jutro odbiór.

Wczoraj oficjalnie w biurze jeszcze podwyżki z środy nie uwzględnili :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v