Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ceny żywca wieprzowego w 2020 roku zaczynamy od 5.5 - 6.0 oby ten Nowy Rok przyniósł lepsze ceny. Jak sądzicie, drodzy rolnicy jak się zmieni cena trzody chlewnej? Czy może być jeszcze niższa niż dziś? Czy już mamy świński dołek? Czy może być jeszcze gorzej? A może w tym roku dojdziemy do 10zł za kilogram żywca? A jak wygląda sprawa cen poubojowych?

Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273026-ceny-trzody-chlewnej-2019/

Opublikowano

sokołów Gadki  sprzedane w sylwestra  Klasa E 7,85 zł netto  u mnie wyszło  średnio za 15 sztuk 7,65 netto przy miesności 57,5% w przeliczeniu na żywą 5,98 netto 6, 45 brutto

Opublikowano
17 godzin temu, rudinho11 napisał:

Chyba nie imprezowales w sylwestra tylko czekałes żeby założyć nowy temat 😂😂

Ja w sylwestra na grubo. O 17 otwarłem pierwsze piwo, a o 1 skończyłem czwarte 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.01.2020 o 12:35, mikcom20 napisał:

U kogo ta cena?

Zakład handlowo-usługowy Kina, jakoś tak się nazywa.

Na jutro Sokołów cena bazowa 7,70 netto za E. Jak przyjdzie rozliczenie to dam znać jak wyszło.

Edytowane przez misio3p
Opublikowano
36 minut temu, misio3p napisał:

Zakład handlowo-usługowy Kina, jakoś tak się nazywa.

Na jutro Sokołów cena bazowa 7,70 netto za E. Jak przyjdzie rozliczenie to dam znać jak wyszło.

U mnie cena bazowa 7.25 netto, w umowie mam zapis, że firma zobowiązuje się dawać cenę bazową w górnym pułapie ceny rynkowej. Jak to egzekwować?

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

U mnie cena bazowa 7.25 netto, w umowie mam zapis, że firma zobowiązuje się dawać cenę bazową w górnym pułapie ceny rynkowej. Jak to egzekwować?

heheh chłopie jak egzekwować  - sądownie tylko czy będziesz mieć wtedy jeszcze umowe????

Opublikowano
6 minut temu, kanalia36 napisał:

heheh chłopie jak egzekwować  - sądownie tylko czy będziesz mieć wtedy jeszcze umowe????

W umowie jest zapis że kontraktujący dołoży wszelkich starań żeby cena była w górnym pułapie ceny rynkowej. I wg Ciebie jak ja im to udowodnię, że oni nie dołożyli wszelkich starań? To jest tak mętnie napisane

Opublikowano

kolego dlatego takich umów bez konsultacji z prawnikiem się nie podpisuje. Twoje obowiązki są szczegółowo wypisane ich własnie tak mętnie

Opublikowano
Przed chwilą, kanalia36 napisał:

kolego dlatego takich umów bez konsultacji z prawnikiem się nie podpisuje. Twoje obowiązki są szczegółowo wypisane ich własnie tak mętnie

Też o tym punkcie rozmawiałem z radcą prawnym, a on mi na to, że co ja chcę- "przecież to jest ładnie napisane i że kontraktujący się zobowiazuje, itp, itd". A ja mu na to, że to jest tylko ładnie napisane i z rzeczywistością nie ma nic wspólnego 

Opublikowano

To jest ładnie tylko co jest cena rynkową???? powinien być punkt odniesienia np. GUS. 

Masz słabą umowę albo ja renegocjuj albo wymów jeżeli to możliwe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v